reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

heeeja.

Ktg samo rejestruje ruchy ale ja też muszę przyciskać guzik gdy poczuję bo tu chodzi tez (chyba) o sprawdzenie czy ja czuje te ruchy ... u mnie na ktg była linia prosta czyli sprzęt nie zarejestrował ruchów ... później pod sam koniec 3 czy 4 takie lekkie ruchy sie pojawiły.

milego dnia :)

No to u mnie ten wykres był konkretny - góry i doliny normalnie :-).

Jakie słowa słyszycie w słuchawce jak dzwonicie do swoich partnerów? Ja do tej pory "halo" lub "słucham", ale od kilku dni "Rodzisz?"

Ostatnia edycja:
reklama
Kamila super 3kg :)
Młoda oj to naprawdę nadwage miałaś :D :D

Ja o sobie nie mówię, bo i tak Was przebijam :( no nic, ale teraz zmykam do fryzjera co-by odrostami nie straszyc i sie jakoś prezentować :D

Kamila super 3kg :)
Młoda oj to naprawdę nadwage miałaś :D :D

Ja o sobie nie mówię, bo i tak Was przebijam :( no nic, ale teraz zmykam do fryzjera co-by odrostami nie straszyc i sie jakoś prezentować :D

oh nic nie mów o odrostach ja mam już masakre na głowie , co najmniej 3 cm odrostu yh ale jakoś nie mam kompletnie weny żeby je pomalować :/ czekam aż mi się zachce ...

:-D:-D:-D:-D
dobrze, ze uslyszalas;-)

ja jestem w 30 tyg jeszcze 10 i ciagle jestem na etapie chcialabym juz bo tez mi sie dluzy ale na to jeszcze zbyt wczesnie wiec tak naprawde nie chce teraz tylko chce juz czerwiec. Z drugiej strony mysle sobie, ze to ostatnie momenty, kiedy mozemy wyjsc na spacer ok 9 wieczorem itd. Ostatnio mysle o tym za kazdym razem gdy robimy cos takiego, wlasnie pozny, niespodziewany spacer, zakupy bez ograniczen czasowych, mozliwosc umowienia sie z kolezanka kiedy chce itd. Boje sie, ze to wszystko zginie bedzie mi zabrane.
Ja wiem, ze chce dziecko ale taka zmiana zyciowa zmusza do myslenia...:angry:

Podzielam obawy! Tylko, że ja jestem myślami: już mogłabym się rozpakować: nie mogę się nigdzie ruszyć, lekarz kazał leżeć więc wyjścia odpadły już całkowicie! O wyjazdach dalej niż do lekarza nie wspomnę. Jak w piątek pojechałam do lekarza, a następnie do kina - samochód cały czas mi dupę woził - to w nocy nie spałam nic - skurcze i brak tchu mimo 10 magnezów i 2 tabl no-spy na sam wieczór! Ech!

Witam się z rana ;D no nie było mnie dwa dni a tyle napisałyście:szok:

Mam nadzieję że u Was wszystko dobrze :tak: Ja nie mogę spać ;o nie śpię od 5 jest mi niedobrze i znowu wymiotuje :crazy: postaram się Was nadrobić dziś ale najpierw oglądnę sobie jakiś film, może jeszcze uda mi się zasnac chociaz na dwie godzinki. Za dzisiejsze wizyty &&&&&&&&

Ja też mam ostatnio mdłości - okropieństwo! Nie mogę praktycznie nic zjeść - jedną kanapkę lub jednego naleśnika lub kawałek mięsa i już mnie mdli! Wymiotów jeszcze nie mam (nie miałam ich nawet na początku ciąży), ale mdłości, ból żołądka są praktycznie cały czas! Najlepiej mi jak nic nie jem tylko piję! I tym sposobem od dwóch tygodni waga stoi! Na plusie 7.5 kg!

Dziewczyny pytanie czy mam się czym martwić: brzuch twardnieje mi coraz częściej. Wczoraj wieczorem to aż włączyłam stoper: mimo magnezu( w ciągu dnia wzięłam 10 tabl) i no spa forte (3 tabl) brzuch twardniał mi w ciągu godziny 8 razy co ok7-10 min. Leżałam cały dzień i cały dzień brzuch mi się stawiał ale z mniejszą częstotliwością. W nocy nie było lepiej - mimo, że wzięłam kolejną tabl. no spa i wypiłam melisę! Miałam okropne mdłości a dodatkowo brak tchu! Dziś wstałam i jak tylko się ruszę brzuch twardnieje! Szkoda gadać! Czy to jest coś czym muszę się martwić czy może jest to norma?

Dzien Dobry czesc i czolem:-)

Faktycznie slonce swieci w Lodzi tez:-) a to juz optymistyczne. Dzis kolejny dzien przyzwyczajania psa do spania w nowej budzie... No zobaczymy trzeba z tym przyspieszyc bo jeszcze mieszkanie odkazic musimy miec czas.
Jemu sie tam calkiem podoba pogoda sprzyja tylko zeby na noc... tego chyba P nie przezyje:p

Pozdrawiam i trzymam kciukasy za spokojny dzien:-)

BMR moim zdaniem nie jest to nic dobrego wiesz.. na Twoim miejscu pojechała bym na IP powiedziała o co chodzi i na pewno zrobią Ci KTG ... lepiej sprawdzić niż wylądować przedwcześnie na porodówce:) Jedź i nie czekaj na nic, za dużo magnezu i nospy też nie można brać.. nie można przekraczać zalecanej dawki bo to też może zaszkodzić dziecku...

BMR no ja też cały czas praktycznie czuję twardy brzuch. Nic nie boli na szczęście, ale jednak ta twardość wkurza. No ale ostatnim razem po stworzeniu paniki i nadprogramową wizytą u ginki stwierdziła, że wszystko jest ok, szyjka w porządku, taka ponoć moja uroda. Ale martwić się nie przestałam.....
Biorę magnez, no-spę, ale w jak najmniejszych możliwych ilościach. No i staram się dużo leżeć co przy moim lenistwie nie jest zbyt trudne do zrealizowania :-).

Witam. na odpowiednim wątku napisałam o wczoarjszej wizycie u lekarza

BMR tez uwazam że lepiej skonsultowac to z lekarzem

Atagata wczoraj przywiozłam taki własnie wózek, zielony jest super zdjecia wstawie na odpwiednim watku, Troche drogi ale miałam sponsora:-)

reklama
Kochane przyszłe mamy!!

Poszukuję chętnych ciężarnych kobiet najlepiej w okolicy 3 trymestru do krótkiego, anonimowego, mailowego wywiadu na temat tego jak znoszą ciążę!! Chętne proszę o emaile! Badania UW

dorota.rauk@wp.pl

Do góry