reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Kamila Ja mam termin chyba jak Ty, za to ruchów jest bardzo dużo, tzn ja czułam, nie wiem jak to wygląda na zapisie?… Tez macie takie ktg, ze sama naciskasz guzikiem gdy czujesz? Za czasów Kuby czegos takiego nie było. Moja waży mniej, jakoś miesiąc temu było prawie 1,600, teraz nie wiem.

Blond Za 3 tyg rozsypywać??? Ja dopiero meble sprzedałam, w czwartek gość przyjedzie po nie, a nie mam czasu nowych znaleźć:/// Zostaniemy w pudłach….

Była dziś u mnie dziewczyna mojego brata. Nie wiem czy będzie moją bratową, bo różnie jest. Ale w szoku byłam, bo uprasowała mi dużo małej ciuszków. A moja siostra ?? W życiu by na to nie wpadła. Jak przyjedzie do mnie to przespać się po pracy… Także z prasowaniem trochę się posunęłam. Ona mówi, że jeszcze w niedzielę będzie w Warszawie to poprasuje jeszcze. Głupio mi, ale dziś nawet nie zaczęłabym sama, bo mała tak daje czadu, że łzy mam w oczach cały dzionek z bólu. Musiała się przekręcić, bo w innym miejscu czuję jak czka:-D. No i T stwierdził, że mam większy brzuch niż wczoraj…

reklama
Według tego kalkulatora ciąży to ważę teraz tyle ile powinnam ważyć w 24 tygodniu ciąży. Bardzo podoba mi się to wyliczenie, niesamowicie optymistyczne :-).

Normalnie przerażają mnie te wieczorne wpisy - no co Wy się już na porodówkę szykujecie??????

Właśnie jak to jest z tym ktg. Ja miałam robione tylko raz i kazali mi naciskać ten guziczek jak poczuję ruch. A ja tylko raz poczułam, więc i tylko raz wcisnęłam bo mnnie tak tymi pasami ścisnęli, że ledwo oddychałam. I chyba małego też troszku przygniotło i nie czułam więcej ruchów. Potem powiedzieli, że serducho ok, ruchy też, skurczy nie ma. Jak w końcu sprawdzają te ruchy i to naciskanie ma jakieś znaczenie?

Kochane spływam spać. Wstałam rano więc i tak długo wytrzymałam, ale tylko dzięki popołudniowej drzemce.
Papa!!!!

Ostatnia edycja:
mlodak ja tez mialam tylko raz, i pierwsza polowe nic nie czulam, a druga czulam i sobie klikalam. pozniej na wykresie faktycznie od polowy byly takie skoki w miejscach gdzie byla tez strzalka oznaczajaca moj klik. wiec te ruchy niezaleznie sie zapisuja a ten klik to chyba tylko taka pomoc zeby zlokalizowac te ruchy na wykresie, ale jak nie czujesz to one i tak sie zapisuja

a w ogole to ktg mialam tylko raz i to prywatnie, a jak chodze do medicover to nic mi gin nie mowi zeby robic. to sie robi tylko tak doraznie jak cos nie gra?

Witam się z rana ;D no nie było mnie dwa dni a tyle napisałyście:szok:

Mam nadzieję że u Was wszystko dobrze :tak: Ja nie mogę spać ;o nie śpię od 5 jest mi niedobrze i znowu wymiotuje :crazy: postaram się Was nadrobić dziś ale najpierw oglądnę sobie jakiś film, może jeszcze uda mi się zasnac chociaz na dwie godzinki. Za dzisiejsze wizyty &&&&&&&&

Witam i ja. Kolejny poranek a ja o 5:30 oczy jak 5zł i już spać się nie chce. A położyłam się parę minut przed 24. Nie wiem co się ze mną dzieje.
No ale dzisiaj chociaż pogoda dopisuje. Słonecznko pięknie świetci już, więc biorę się za wstępne pranie ubranek maluszka. Chociaż będzie gdzie to wysuszyć.

Miłego dnia!!!!

Ja tez wg tego kalkulatoea mieszcze sie w normie- hehehe. A Ty Mlodak przytylas tu z nas chyba najmniej wiec sie nie dziw , zes na poziomie 24 tygodnia:) ile masz na plysie ? Jest. Chociaz 5 kilo? Buziak, Twoj maz jest genialny , usmialam sie:) Co do pakowania to ja mysle, ze do polowy maja moge byc spokojna..... W kazfym razie dla siebie jeszcze nic nie mam ..... Heh

Na ostatniej wizycie miałam na plusie 2,5kg, ale dzisiaj na pewno jest już więcej. Nie wiem ile, nie wchodzę na wagę. 26 na wizycie się przekonam.
Może i mało przytyłam jak do tej pory, ale chyba startowałam z największą nadwagą........

Haha - napewno mialas niesamowita nadwage:) hahaha . 2,5 kilo ? To dzidzius i reszta wazy wiecej , wiec eaxzej chudniesz :) zazdraszczam:) Co ty jesz?

Ostatnia edycja:
Haha - napewno mialas niesamowita nadwage:) hahaha . 2,5 kilo ? To dzidzius i reszta wazy wiecej , wiec eaxzej chudniesz :) zazdraszczam:) Co ty jesz?
Teraz to już wszystko tyle, że w małych ilościach, ale często. No staram się nie jadać słodyczy jednak. Ale na cukrzycowej to ograniczenia były konkretne.
Naprawdę miałam sporo kilogramów. Jak zaczynałam ciążę to ważyłam (6 tydzień) 65,7kg a mam 158cm wzrostu. Tyle, że ja faktycznie mam sporą ilość tkanki mięśniowej bo dużo ćwiczyłam zawsze.

reklama
heeeja.

Według tego kalkulatora ciąży to ważę teraz tyle ile powinnam ważyć w 24 tygodniu ciąży. Bardzo podoba mi się to wyliczenie, niesamowicie optymistyczne :-).

Normalnie przerażają mnie te wieczorne wpisy - no co Wy się już na porodówkę szykujecie??????

Właśnie jak to jest z tym ktg. Ja miałam robione tylko raz i kazali mi naciskać ten guziczek jak poczuję ruch. A ja tylko raz poczułam, więc i tylko raz wcisnęłam bo mnnie tak tymi pasami ścisnęli, że ledwo oddychałam. I chyba małego też troszku przygniotło i nie czułam więcej ruchów. Potem powiedzieli, że serducho ok, ruchy też, skurczy nie ma. Jak w końcu sprawdzają te ruchy i to naciskanie ma jakieś znaczenie?

Kochane spływam spać. Wstałam rano więc i tak długo wytrzymałam, ale tylko dzięki popołudniowej drzemce.
Papa!!!!
Ktg samo rejestruje ruchy ale ja też muszę przyciskać guzik gdy poczuję bo tu chodzi tez (chyba) o sprawdzenie czy ja czuje te ruchy ... u mnie na ktg była linia prosta czyli sprzęt nie zarejestrował ruchów ... później pod sam koniec 3 czy 4 takie lekkie ruchy sie pojawiły.

milego dnia :)

Do góry