reklama
ja jestem w 30 tyg jeszcze 10 i ciagle jestem na etapie chcialabym juz bo tez mi sie dluzy ale na to jeszcze zbyt wczesnie wiec tak naprawde nie chce teraz tylko chce juz czerwiec. Z drugiej strony mysle sobie, ze to ostatnie momenty, kiedy mozemy wyjsc na spacer ok 9 wieczorem itd. Ostatnio mysle o tym za kazdym razem gdy robimy cos takiego, wlasnie pozny, niespodziewany spacer, zakupy bez ograniczen czasowych, mozliwosc umowienia sie z kolezanka kiedy chce itd. Boje sie, ze to wszystko zginie bedzie mi zabrane.
Ja wiem, ze chce dziecko ale taka zmiana zyciowa zmusza do myslenia...
Wiem xo czujesz:/ mam podobnie:/ zwłaszcza teraz jak coraz bliżej czerwca:/ jutro jestem umówiona z koleżanka ze studiów, na środe z koleżankami z pracy, a w czwartek z przyjaciółką a i jeszcze kolega chce sie zobczyć żeby mu pita rozliczyć Zadna z tych osób dzieci nie ma - bedzie chodziła na imprezy, bawiła się a ja jak nie bede miała z kim dziecka zostawić to jestem uziemiona:/ ja tak bym chciała na wycieczki jeździć, zobaczyć kawałek świata! Na koncerty teraz nie mogłam chodzić bo bałam się ze mnie ktoś walnie chcę być Dominiką a nie tylko matką takie dziwne myśli mnie nachodzą
:-) a własnie mnie pyta co by sie stało jakby brał duphaston
wie ktoras co bym mogła męza doinformowac????
Działaniem niepożadanym są nieregularne miesiączki albo krwawienia międzymiesiączkowe moze to?
buziak
Fanka BB :)
Działaniem niepożadanym są nieregularne miesiączki albo krwawienia międzymiesiączkowe moze to?
jeszcze chłopa z okresem mi brakowało !!!
siula
Fanka BB :)
BUZIAK TY TO WESOŁA BABKA JESTEŚ ALE MĄŻ TO CHYBA NIE ODTASJE no i teraz pomyślisz nie odstaje
:-):-):-):-):-):-):-):-):-)
:-):-):-):-):-):-):-):-):-)
blond_20
Czarownica
Buziak no bo pewnieon by chcial sie wreszcie cyckami pobawic a ze Twoimi nie moze bo nie dajesz to jak bedzie miec swoje to bedzie mogl bez ograniczen
znajomy na pytanie co by zrobil jakby na 1 dzien byl dziewczyna to powiedzial ze stalby caly dzienprzed lustrem i bawil sie cyckami
znajomy na pytanie co by zrobil jakby na 1 dzien byl dziewczyna to powiedzial ze stalby caly dzienprzed lustrem i bawil sie cyckami
katrina115
Potrójna Mama
witajcie
Kamila - całkiem możliwe, ze Twój synek jest taki duży z racji Twojej chorej wątroby, tak jak juz wcześniej tu pisałam, w Irlandii testów na tolerancję glukozy nie robi się obligatoryjnie każdej ciężarnej, tylko tym u których jest ku temu przesłanie - w moim przypadku jest to właśnie wadliwie funcjonująca wątroba, a ta odpowiada za metabolizm (głównie cukrów ale nie tylko), najważniejsze, żeby mały był zdrowy, a jak będzie duży, to najwyżej będziesz miała cc
Kamila - całkiem możliwe, ze Twój synek jest taki duży z racji Twojej chorej wątroby, tak jak juz wcześniej tu pisałam, w Irlandii testów na tolerancję glukozy nie robi się obligatoryjnie każdej ciężarnej, tylko tym u których jest ku temu przesłanie - w moim przypadku jest to właśnie wadliwie funcjonująca wątroba, a ta odpowiada za metabolizm (głównie cukrów ale nie tylko), najważniejsze, żeby mały był zdrowy, a jak będzie duży, to najwyżej będziesz miała cc
buziak no nie ukrywam, że też się usmialam z Twojego męża
udane z Was małżeństwo na pewno;-) ( w sensie pozytywnym oczywiście).
Kamila no Milan już duzy chlopak, nie odwrocisz sie a bedzie już na świecie:-)
Co do przedszkola to Kuba idzie od stycznia, tutaj w UK idą dzieci jak skoncza 3 latka (chodzi mi o darmowe) a ze Kuba jest z listopada to idzie w styczniu, maja podzielone na takie kwartały, wrzesien, styczen i chyba kwiecien i jak dziecko ma juz skonczone 3 latka to wtedy idzie. Kuba nie zalapie sie na wrzesień bo w listopadzie skonczy 3 lata wiec musimy do stycznia czekać.
A mi mąż zostawil dzisiaj na stole w kuchni karteczkę "jestes wspaniała" i serduszko narysowal haha, nie wiedzialam o co chodzi. Ale okazalo sie, ze poszlam z Kubą na spacer bo On byl tak zmeczony i poszedl od razu spać po pracy zawsze do poludnia jak jest pogoda to jak wraca z praca to On z Nim wychodzi a dzisiaj ja poszłam bo widzialam, ze na oczy ledwo widzi a na 19 jechal z powrotem do pracy, i taki tekst do mnie, chyba bede codziennie z Mlodym wychodzić to moze kwiaty beda codziennie?!
udane z Was małżeństwo na pewno;-) ( w sensie pozytywnym oczywiście).
Kamila no Milan już duzy chlopak, nie odwrocisz sie a bedzie już na świecie:-)
Co do przedszkola to Kuba idzie od stycznia, tutaj w UK idą dzieci jak skoncza 3 latka (chodzi mi o darmowe) a ze Kuba jest z listopada to idzie w styczniu, maja podzielone na takie kwartały, wrzesien, styczen i chyba kwiecien i jak dziecko ma juz skonczone 3 latka to wtedy idzie. Kuba nie zalapie sie na wrzesień bo w listopadzie skonczy 3 lata wiec musimy do stycznia czekać.
A mi mąż zostawil dzisiaj na stole w kuchni karteczkę "jestes wspaniała" i serduszko narysowal haha, nie wiedzialam o co chodzi. Ale okazalo sie, ze poszlam z Kubą na spacer bo On byl tak zmeczony i poszedl od razu spać po pracy zawsze do poludnia jak jest pogoda to jak wraca z praca to On z Nim wychodzi a dzisiaj ja poszłam bo widzialam, ze na oczy ledwo widzi a na 19 jechal z powrotem do pracy, i taki tekst do mnie, chyba bede codziennie z Mlodym wychodzić to moze kwiaty beda codziennie?!
reklama
Znalazlam dosc rozsądny kalkulator wagi jakby kogoś interesowało
Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl
ufff mieszcze sie w normie )
Buziak ja pisałam do sicil na polski numer bo na włoski nie dochodziły smsy . . . i mi odpisała wtedy z bramki sms... Ale to było dawno wtedy kiedy dodałam na wątku wiadomościowym. Od tamtej pory się do niej nie odzywałam
Dziewczyny byłam u ginki !!
Termin porodu przesuną mi się na 23 maja !!
Milan waży już 3 kg. i jego wymiary odpowiadają już 37 tygodniowi ciąży.
Łożysko ok i wszystko inne.. oprócz ruchów. Za mało zdecydowanie .
a i mialam ktg - niezbyt dobry zapis wyszedł bo zadnego ruchu nie wykryło ... ale serduszko ok biło.
kamila ale ty nadganiasz
ja bym chciala urodzic 1 czerwca, to bedzie 10 lat od kiedy sie z mezem poznalismy ale termin mam niby na 6, a ostatnio mi przesunal na 3. ale zadnych skurczow, twardnien i skracajacej sie szyjki poki co...
a wlasnie do mnie dzwonila kolezanka, ma termin na 6 maja, ale dzis pojechala do szpitala bo cos nie czula ruchow i chcieli jej juz dzis cesarke robic!!! ale po ktg powiedzieli ze ma obserwowac te ruchy i jakby co to przyjechac spakowana na cesarke...
dobrze, ze uslyszalas;-)
ja jestem w 30 tyg jeszcze 10 i ciagle jestem na etapie chcialabym juz bo tez mi sie dluzy ale na to jeszcze zbyt wczesnie wiec tak naprawde nie chce teraz tylko chce juz czerwiec. Z drugiej strony mysle sobie, ze to ostatnie momenty, kiedy mozemy wyjsc na spacer ok 9 wieczorem itd. Ostatnio mysle o tym za kazdym razem gdy robimy cos takiego, wlasnie pozny, niespodziewany spacer, zakupy bez ograniczen czasowych, mozliwosc umowienia sie z kolezanka kiedy chce itd. Boje sie, ze to wszystko zginie bedzie mi zabrane.
Ja wiem, ze chce dziecko ale taka zmiana zyciowa zmusza do myslenia...
tez mnie to troche gryzie... w piatek bylam na urodzinach u kolegi z pracy, w weekend bylismy wieczorem na kolacji w restauracji i pomyslalam ze to jedne z ostatnich moich wyjsc... teraz jedziemy na weekend nad morze i to tez ostatni spontaniczno-romantyczny wyjazd.... nie unikniemy tych zmian, juz za pozno... ciesze sie bardzo ze w koncu bede mama, w koncu 30 lat skonczylam, ale jak pomysle o tych poswieceniach to tez mi sie smutno robi, bo jednak dosc aktywne zycie prowadze no ale podobno tego sie nie zaluje pozniej, bo sa inne przyjemnosci, tego sie trzymam:-)