reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Buziak ja pisałam do sicil na polski numer bo na włoski nie dochodziły smsy . . . i mi odpisała wtedy z bramki sms... Ale to było dawno wtedy kiedy dodałam na wątku wiadomościowym. Od tamtej pory się do niej nie odzywałam :zawstydzona/y:

Dziewczyny byłam u ginki !!

Termin porodu przesuną mi się na 23 maja !!
Milan waży już 3 kg. i jego wymiary odpowiadają już 37 tygodniowi ciąży.
Łożysko ok i wszystko inne.. oprócz ruchów. Za mało zdecydowanie .

a i mialam ktg - niezbyt dobry zapis wyszedł bo zadnego ruchu nie wykryło ... ale serduszko ok biło.

Ostatnia edycja:
reklama
Asia to bynajmniej oznajmiła,z jest ok
A do sicil pisze juz ktorys raz i cisza ;////
nic sie nie odzywa az dziwne kurcze....:baffled: i najgorsze ze pisał o jakiejs infekcji i teraz nic nie pisze ...:sorry:

Kama super,wielki już Milan!!!A czasy to Ci już za wiele nie zostało;)A szyjka ci się skróciła?Bo ostatnio tak pisałaś,że dzisiaj spr.twoja ginka...a mnie to interesuje,bo mija się skraca...

buziak ja nie wiem,ale martwi mnie ta cisza

Buziak ja pisałam do sicil na polski numer bo na włoski nie dochodziły smsy . . . i mi odpisała wtedy z bramki sms... Ale to było dawno wtedy kiedy dodałam na wątku wiadomościowym. Od tamtej pory się do niej nie odzywałam :zawstydzona/y:

a i mialam ktg - niezbyt dobry zapis wyszedł bo zadnego ruchu nie wykryło ... ale serduszko ok biło.

ale wielkoludek:) Jak byłam w ciazy z pierwsza córką to też terminz OM mialam na 1 czerwca, a na kórymś z końcowych usg, powiedzieli mi ,że urodzę 19 maja:) Urodziłam 8 czerwca:)Kamilka , a co to moze oznaczać,ze on tak mało się rusza?

SICIL_ODEZWIJ SIE!!!!!!!!!!!

Avo fajny ten kalkulator :) tylko wg niego albo bede miala blizniaki albo jestem w 40 tyg ciazy hihihi na bank to nie dlatego ze mi tylek za szybko urosl :D

Kamila a Ty i tak cc masz miec 2 tyg przed terminem. juz powiedziala dokladnie jaki dzien? bo to wychodzi za niecaly miesiac a jesli beda brac termin z usg to juz wogole wychodzi ze 23 maj minus 2 tygodnie to 9 maj czyli zaraz. czy bedziesz miala jeszcze jakies usg? no i co z ta szyjka i z ruchami?i watroba?

ja tez sie o Sicil martwie ale mysle ze skoro byla jakas infekcja to mysli o Julku tylko i wylacznie:)

swoja droga ciekawa jestem ktora pojdzie nastepna:p bo cos kamila sie wyrywa bardzo hehe, a tu jeszcze rurka w szpitalu. mysle ze za jakies 3 tyg zaczniemy sie powoli rozsypywac:)

no kamilko czyżbyś była następna w kolejce do porodu ale błagam poczekaj chociaż te 4 tygodnie tak do 15 maja a najlepiej do 23:biggrin2:
kupiłam łóżeczko :biggrin2: no i oczywiście musiałam po nie jechać z synem bo M w trasie :wściekła/y:

Cześć Dziewczyny,
ja też ostatnio mam jakiś zjazd psychiczny tzn nic mi się nie chce. Czytam bbforum ale żebym miała coś napisać... to myślę, że i tak bzdury wymyślę, więc cała energia siada:(
Dziś byliśmy w szkole rodzenia... Dobrze, że założyłam, że cudów nie będzie to się nie zniesmaczyłam.
Pani taki ogólny wstęp zrobiła, pogadała, itd. Wszystko wiem z bb i tak:)
No i była jeszcze pani z PBKM.
I 2 godziny minęły.

W środę nast. spotkanie ćwiczenia mają być dla odmiany.

NO ale może P coś usłyszy po raz pierwszy to dobrze że chociaż to. Dziś czytał mi takie długie 2 wywiady z książki Żakowskiego nt ekonomii... Mnie ciekawiły, a Małej głos wystarczy:) Fajnie, że jakoś zareagował na te zajęcia:)

Zaczęłam czytać od początku wątek z wyprawką, żeby pouzupełniać braki. Napisałam też sobie wyprawkę do szpitala i jakoś się lepiej czuję. Aha, i ostatnio rozmawialiśmy też o ostatecznych zakupach typu wózek itd. Też mi ulżyło.

Ale energetycznie jestem dętka. Chyba psycha mi siada.

Trzymam kciuki za Was wszystkie i przepraszam, że nie komentuję każdej z osobna, ale czytam na bieżąco.

Sciskam:)

Kama super,wielki już Milan!!!A czasy to Ci już za wiele nie zostało;)A szyjka ci się skróciła?Bo ostatnio tak pisałaś,że dzisiaj spr.twoja ginka...a mnie to interesuje,bo mija się skraca...

buziak ja nie wiem,ale martwi mnie ta cisza
Szyjka się skraca ale jakoś nie wnikałam ile się skróciła bo gin. powiedziała, że dziecko jest na tyle duże , że nie ma ryzyka w sumie żadnego, mam leżeć jeszcze 3 tygodnie i się oszczędzać a później to już mogę się sypać.

ale wielkoludek:) Jak byłam w ciazy z pierwsza córką to też terminz OM mialam na 1 czerwca, a na kórymś z końcowych usg, powiedzieli mi ,że urodzę 19 maja:) Urodziłam 8 czerwca:)Kamilka , a co to moze oznaczać,ze on tak mało się rusza?

SICIL_ODEZWIJ SIE!!!!!!!!!!!

No różnie to bywa ale ja zapewne nie przenoszę znając moją gin. jak już będzie termin to mi pomoże by się nie męczyć. Ile ważyłą Twoja córcia jak się urodziła i ile miała długości??
A co do ruchów to właśnie nie za bardzo wiadomo bo wg. usg wód ma wystarczającą ilość, przepływy ok, łożysko też... więc jedyna opcja to chyba taka , że może ma mało miejsca.. no gin. sama powiedziała, że oby to było lenistwo małego nic więcej bo wg. usg jest wszystko ok .. mam się zapisać na usg jutro na najbliższy termin , gin mówiła ze w nastepnym tygodniu bylo by dorbze zrobic ale jak nie bedzie wolnych terminow to zebym sie zapisala na najblizszy ( o ile bedzie przed 23 maja ) bo juz nie ma sensu zebym prywatnie szla i kase wywalala.. mam jechac na IP w razi ejakiegokolwiek mojego zlego przeczucia lub obawy .. .. jak to powiedziala "kobieta czesto intuicyjnie lepiej wyczuje ze z dzieckiem cos zlego sie dzieje niz sprzęty "
..

Avo fajny ten kalkulator :) tylko wg niego albo bede miala blizniaki albo jestem w 40 tyg ciazy hihihi na bank to nie dlatego ze mi tylek za szybko urosl :D

Kamila a Ty i tak cc masz miec 2 tyg przed terminem. juz powiedziala dokladnie jaki dzien? bo to wychodzi za niecaly miesiac a jesli beda brac termin z usg to juz wogole wychodzi ze 23 maj minus 2 tygodnie to 9 maj czyli zaraz. czy bedziesz miala jeszcze jakies usg? no i co z ta szyjka i z ruchami?i watroba?

ja tez sie o Sicil martwie ale mysle ze skoro byla jakas infekcja to mysli o Julku tylko i wylacznie:)

swoja droga ciekawa jestem ktora pojdzie nastepna:p bo cos kamila sie wyrywa bardzo hehe, a tu jeszcze rurka w szpitalu. mysle ze za jakies 3 tyg zaczniemy sie powoli rozsypywac:)

hm.. a skąd Ci się wzięło, że mają mnie ciąć 2 tyg. przed terminem ?:D Heheh ja nic takiego nie mówiłam ;-) Czekamy aż samo się zacznie, nie mam planowanej cesarki... no chyba że dotrę do terminu z karty ciąży czyli 1 czerwiec to już będę jechać do szpitala na cięcie :p ale nic nie mam ustawiane wcześniej.. :p

no kamilko czyżbyś była następna w kolejce do porodu ale błagam poczekaj chociaż te 4 tygodnie tak do 15 maja a najlepiej do 23:biggrin2:
kupiłam łóżeczko :biggrin2: no i oczywiście musiałam po nie jechać z synem bo M w trasie :wściekła/y:

mi by najbardziej pasowało 22 maja - w moje 22 urodziny ;-)

Ostatnia edycja:
Kamila to ja nie wiem skad mi sie ubzduralo ze bedziesz miec planowa cc i 2 tyg przed terminem:eek: jakies zaniki pamieci mam hehe. a wlasciwie to w koncu bedzie cc czy sn? bo jak widzisz z moja pamiecia cos nie teges:rofl2:

reklama
Kamila to ja nie wiem skad mi sie ubzduralo ze bedziesz miec planowa cc i 2 tyg przed terminem:eek: jakies zaniki pamieci mam hehe. a wlasciwie to w koncu bedzie cc czy sn? bo jak widzisz z moja pamiecia cos nie teges:rofl2:

Ja nawet nie myślę o tym że będę rodzić SN nastawiam się na CCi tyle - innej opcji nie przyjmuję. Nie będę miała z tym problemu o ile dostanę się do szpitala w którym pracuje moja gin. Niestety gdy nie będzie miejsc to nie będę miała wyjścia, będę musiała szukać innego szpitala a niestety z tego co słyszałam może być możliwość że nie zechcą mi zrobić "cc na żądanie" w innym szpitalu pomimo tego że pierwszy poród miałam cc... " no zobaczymy bliżej terminu jak to wszystko będzie.. licze na wolne miejsce tam gdzie chcę.. ;-)

Do góry