reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Avo - ciesze się bardzo z powodu Twojej babci !!!:) I wiem ze mnie teraz rozumiesz jak nikt.

No ja co do kikutkow to chyba nie bede sie bawic w octanisepty tylko gazik spirytus i tyle... podobno tak najszybciej... znam pare przypadkow gdzie po octanisepcie sie papralo....

na szkole rodzenia u nas polozna mowila ze maja teraz w szpitalach zalecenie stosowac octenisept ale ze ona sie dziwi bo jednak spirytus duzo szybciej wysuszal i jakby miala stosowac osobiscie to wybralaby spirytus. a ten octenisept to mowila zeby na patyczek do uszu napsikac i wokol kikuta przy skorze wycierac dokladnie... cos czuje ze moj maz to bedzie robil :szok::baffled::no:

Bmr moja kumpela ma takie klucia, bedzie rodzic na dniach...ponoc to oznaka skracajacej sie szyjki.
Oby to nie bylo to.

Kupilam proszek i plyn do prania bobasowych ciuszkow. Czyli powoli do przodu.
Ogladalam ostatnio one born every minute. Kurna sie naryczalam jak gupek. Przeciez ja tam zamiast rodzic to bede oplakiwac rodzace i siebie. Masakra. A jak zobaczylam cesarke to oszalalam ze strachu.

uwielbiam born every minute, ogodam raz najakis czas zeby sobie przypomniec wszystko co mi na szkole mowili :)
samo zdrowie;-) poza tym łożyska stosują też w kremach. Tak naprawdę nie wiemy co się po porodzie dzieje z naszymi łożyskami. Możliwe, że szpitale dostają za nie od producentów kremów niezłą kasę...

kolega lekarz pracuje w szpitalu i mowil kiedys ze takie plotki kraza, ze polozne sobie te nasze lozyska przykladaja do twarzy na zapleczu bo tam jest duzo jakiejs substancji odmladzajacej cere, i ze jak tak patrzy jak mlodo wszystkie wygladaja u niego na oddziale to nawet zaczyna w to wierzyc :eek::eek:

Hejka
Mnie cos dzis brzuszek pobolewa chyba troszkę się przesilałam bo mojemu synkowi zachciało się biegania
Ja miałam okropny weekend pokłóciłam się z M i to ostro i w sumie do teraz nie jest dobrze ale przynajmniej nie z mojej winy

mnie się jeszcze nie zdarzyło, żeby mnie ktoś przepuścił sama sie też nie wpycham i grzecznie czekam, ale raz na poczcie jak stałam w kolejce (jednej do dwóch okienek) to jeden pajac chciał się wepchnąć przede mnie, ostentacyjnie go wyminęłam i stanęłam przed nim wypinając brzuch:-D taką minę zrobił, że hej i z wrażenia poszedł na koniec kolejki

a na obiad dzisiaj.. mielone z ziemniaczkami i gotowana marchewka ;))
wpraszam się na obiad :-D

kurcze m pojechał i stwierdziłam, że nie robię dzisiaj obiadu, a teraz dałabym się pokroić za jakiegoś kotleta:baffled:

Aylin nawet będę tego czytać, bo mogłabym apetyt stracić :-D ale już słyszałam o takich praktykach
samo zdrowie;-) poza tym łożyska stosują też w kremach. Tak naprawdę nie wiemy co się po porodzie dzieje z naszymi łożyskami. Możliwe, że szpitale dostają za nie od producentów kremów niezłą kasę...

ponoć kiedyś łożyska po porodzie przerabiali na krem "placenta", ale teraz jest to zakazane - tak gadała położna na SR i dodała, że teraz łożyska są utylizowane, mam nadzieję, że nie kłamała

kolega lekarz pracuje w szpitalu i mowil kiedys ze takie plotki kraza, ze polozne sobie te nasze lozyska przykladaja do twarzy na zapleczu bo tam jest duzo jakiejs substancji odmladzajacej cere, i ze jak tak patrzy jak mlodo wszystkie wygladaja u niego na oddziale to nawet zaczyna w to wierzyc :eek::eek:

w łożysku jest mega zawartość kwasu hialuronowego, a jak wiadomo zapewnia on skórze sprężystość i młody wygląd, no więc wcale to nie muszą być plotki!!:-D darmowa kuracja odmładzająca codziennie...żyć nie umierać!!;-);-)

Asiu Asiu czy Ty nie miałaś dodać aktualnych zdjęć Twoich kruszynek? Czeeekamy :-D

Dziewczyny czy Wy też macie ostatnio straszny zjazd energetyczny? Masakra! Mogłabym leżeć i leżeć! Nie mam kompletnie sił. Ciśnienie mam zawsze niskie, ale ostatnio to chyba trupie - nie mam aparatu więc nie zmierzę :-(
Tylko pompka w d... i dopompowywać tą dętkę :eek:

KamilaLublin aaaa no to Cię przechrzciłam hehe sorki będę pamiętała:-)
Pumka ja mam termin na 4.06 a moja "wspaniałomyślna" pani profesor powiedziała, że 2 czerwca mogę przyjść i zaliczyć ćwiczenia i wykłady i odrazu iść do domu, no poprostu zwaliła mnie z nóg tym tekstem:baffled:

Ja byłam dzisiaj w szpitalu na pobraniu krwi i była meeeega zresztą zawsze jest ale teraz już się zmądrzyłam i zabieram ze sobą męża i wtedy on stoi w kolejce a siedzę i czekam. Dziś zresztą za chiny bym tama sama nie wystała bo ciągle brzuchol mi twardniał:-(ale niektórzy ludzie to za przeproszeniem takie mendy społeczne i tylko kombinują jak tu się wepchać coś zamylić wrrrr.No nic najważniejsze że wyniki idealne:-) Teraz leże i odpoczywam, ciuszki poprane jeszcze tylko cześć do prasowania i tak myślę spakować torbę tylko najpierw pooglądam bolidy(czyt. wózki):-)bo już chyba czas najwyższy o tym pomyśleć:-)

Poprasowałam, byłam na mieście, zrobiłam zakupy i nawet drzemkę złapałam. Oj także mam ostatnio spadek formy. Nie tylko nie bardzo mogę coś robic bo brzuch twardnieje, ale niestety też nic mi się nie chce :szok:.

U mnie chyba też K. przypadnie ta przyjemność pielęgnacji pępuszka. Koleżance, która rodziła w sierpniu kazali właśnie smarować kikutek Octeniseptem. I co? Pępuszek nadal był po 14 dniach i musieli go chirurgicznie usuwać. Więc ja nawet nie będę tego specyfiku kupować. Zdecydowanie wolę stare metody, ale chociaż są skuteczne.

Dzisiaj otrzymałam paczuszkę z majtami poporodowymi i podkładami. Nawet K. nie pokazałam bo to jest tak paskudne..... No ale najważniejsze, że pod tym kątem jestem zabezbieczona.

reklama
Poprasowałam, byłam na mieście, zrobiłam zakupy i nawet drzemkę złapałam. Oj także mam ostatnio spadek formy. Nie tylko nie bardzo mogę coś robic bo brzuch twardnieje, ale niestety też nic mi się nie chce :szok:.
Dzisiaj otrzymałam paczuszkę z majtami poporodowymi i podkładami. Nawet K. nie pokazałam bo to jest tak paskudne..... No ale najważniejsze, że pod tym kątem jestem zabezbieczona.

I Ty to nazywasz spadkiem formy?? to ja chyba po prostu leń okropny jestem, bo tylko wyprałam rożek i ręczniczki a spadku formy nie zauważyłam:-)

ja zamówiłam przed chwilą kocyk na allegro - w końcu, bo nie mogłam się zebrać.

uciekam szykować się na SR, ciekawe jak będzie!!

Do góry