reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

A mi 2 h temu babcia umarla wiec narazie mnie nie bedzie:((
... poza tym chyba mam wirusowe ropne zapalenie oka i jestem zalamana;/ od zajebistego meza mojej szwagierki podlapalam chyba, juz 4 osoby z rodziny zarazil;//// ZALAMKA!!!

reklama
Ale mnie dzisiaj kręgosłup boli:-( nie daje rady, idę sie zaraz kąpać i do łózka, pewnie szybko nie zasne ale muszę się polozyc bo zaraz zwariuje:-( boli jak nie wiem...

dorota wspolczuje z powodu smierci babci, przykro mi:-(
AVO ja tez bym odwiedzila swoja babcie:tak: i nie patrzyla na to co mowia inni, masz taka potrzebe jedz do Niej:tak:

klusia to teraz pocztą wyślij mi te racuszki, narobilas smaka wiec wiesz...;-)

Dorota Bardzo współczuję...

Kto ma ochotę na racuszki to jeszcze jutro na śniadanie zapraszam,bo syn niewiele zjadł, ja własciwie też.
Strasznie jakiś smutny ten dzień był.

Ja spać nie moge i oglądam Listę pasażerów na youtube, to raczej nastroju nie poprawi.
Ale od jutra rano się uśmiecham.

Życzę wszystkim samych dobrych wiadomości

dorota przykro mi z powodu babci :-(. Trzymaj się!
No i nie daj się z okiem.

avo ja też bym do babci pojechała :tak:. I trzymam kciuki za jej zdrowie.

klusia oj niestety wiem jak dziecko potrafi wyprowadzić z równowagi :baffled:
Ale najważniejsza jest stanowczość i konsekwencja. To naprawdę działa.
I tak sobie myślę, że może tak odreagowuje pobyt u teściów. Tyle czasu ogląda bajki :wściekła/y:. A jakie bajki ogląda - dostosowane do jego wieku czy wszystko jak leci?
Słodyczy bym się nie czepiała - sok i żelki to nie dużo aby wywołać takie reakcje.
Najgorsze jest to, że nie potrafią dziecku zorganizować czasu (zabrać na salę zabaw, do kina czy tylko (może aż) zabrać na spacer, do biblioteki). Najłatwiej włączyć tv.

kamila to kiepsko z twoją wątrobą :-(. Licz ruchy a będzie wszystko dobrze.
Pessarem się nie matrw - ja mam założony od stycznia bo szyjka mi się skracała i skutecznie trzyma.

Dobrze, że u rurki dobre wieści :-)

Ostatnia edycja:
klusia oj niestety wiem jak dziecko potrafi wyprowadzić z równowagi :baffled:. Ale najważniejsza jest stanowczość i konsekwencja. To naprawdę działa.
I tak sobie myślę, że może tak odreagowuje pobyt u teściów. Tyle czasu ogląda bajki :wściekła/y:. A jakie bajki ogląda - dostosowane do jego wieku czy wszystko jak leci?
Słodyczy bym się nie czepiała - sok i żelki to nie dużo aby wywołać takie reakcje.
Najgorsze jest to, że nie potrafią dziecku zorganizować czasu (zabrać na salę zabaw, do kina czy tylko (może aż) zabrać na spacer, do biblioteki). Najłatwiej włączyć tv.
O konsekwencji ja wiem itd, ale są dni, że ręce opadają i nerwy puszczają, szczególnie w ciąży.
U teściowej ogląda co leci.tzn przeważnie Minimini. Kiedyś jak zdążyliśmy wejść, Kuba wziął się od razu za zmiotkę, powiedział, że brudno jest. Dla mnie to spoko, niech się uczy, normalka. A teściowa z tekstem: "włączę tv,to będzie spokój".:szok:
Wtedy juz nieważne co ja powiem.
Ja naprawdę w ostatnich tygodniach ostro ją pouczam, ale to wszystko jak grochem o ścianę.
Kobieta ta opiekowała się kilka lat dziećmi. Ciekawa jestem czy podobnie jak własnym wnuczkiem. Czy może jej się po prostu nie chce. Fakt, była chora, przeszła chemioterapię kilka lat temu, ale teraz nic jej nie dolega w tej kwestii.
Jest po prostu leniwa. Jak przyjdzie do nas na te 2-3h x 2 w tygodniu, to czasami gdy ja jej nie powiem, ze moze by wyszli na dwór, ona by siedziała z nim w domu. Nie raz aż Kuba ją prosi: babciu pobaw się ze mną, a ona akurat musi obejrzeć powtórkę Na wspólnej.
Moja mama jest zupełnie inna. On z nią to i pierogi lepi, odwiedza wszystkie kolezanki pokolei, mama moja mimo dużych kłopotów z kręgosłupem i wozi go na plecach, i ćwiczą razem. Nie ma czegos takiego, że jej "przeszkadza". Niestety moja mama nie mieszka w moim miescie i jeszcze pracuje, więc przez kilka lat nie mam co liczyć na jej pomoc.
A teściowa mieszka w Warszawie, ale co mi z tego. Człowiek liczy na pomoc, a ta wyręcza się bajkami.
I te jej pieszczenie się i przekręcanie wyrazów...
Temat rzeeeeka.
A ja jem nachosy!

oj to ciężki przypadek się trafił :baffled:. Myślę, że jej zachowanie wynika tylko z lenistwa! A ten tekst to dosłownie szok.

O tv tak napisałam bo mojej siostry córeczka (ma 2 lata) okropnie się zachowuje, krzyczy, histeryzuje i wymusza :eek:. Ale małah ogląda non stop bajki (nawet jak się bawi to tv jest włączony) a oni tego związku nie widzą... Zresztą u nich w salonie gra non stop tv nawet jak są goście i święta. Jak ja tego nie znoszę!

Nie moge spac:( rano jade do babci....nadal prosze o modlitwy.... Dorotka, bardzo, bardzo mi przykro...jesli mOzna wiedziec to co sie stalo?

A mi 2 h temu babcia umarla wiec narazie mnie nie bedzie:((
... poza tym chyba mam wirusowe ropne zapalenie oka i jestem zalamana;/ od zajebistego meza mojej szwagierki podlapalam chyba, juz 4 osoby z rodziny zarazil;//// ZALAMKA!!!

Bidulka! Trzymaj się!

Nie moge spac:( rano jade do babci....nadal prosze o modlitwy.... Dorotka, bardzo, bardzo mi przykro...jesli mOzna wiedziec to co sie stalo?

Jedź...wspieramy...

reklama
Dzień dobry
wstałam parę minut przed 6tą no ale poszłam spać przed 22gą a i tak jestem zakręcona :-D
Dorotka bardzo mi przykro
Avo dla babci dużo zdrowia
Kamila nigdy nie myślałam że tak jest przy wątrobie
i już połowa kwietnia za nami jeju ten czas tak szybko leci jeszcze chwile i się zacznie na całego:-) aż strach pomyśleć
kobietki miłego spokojnego dnia :-D

Do góry