reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

super,ze u Asii wszytsko ok, ale przestraszyła mnie swoim cc:(mogla juz opisac co i jak.....bo mam takie scenriusze w glowie, że hej....

oo Asia jesteś i tutaj, wiesz z każa c jest podobno inaczej. J 2 tygodnie dochodizłam do siebie- dopieropo tym okresie w maire normalnie zczełam funkcjonować. Ćwiczenia najwczesniej po 8 miesiacach. Ranę najlepiej odsłaniać i myść jesleniem- mi sie nic nie paprało.i plisss napisz coś o swojej cc.

Ostatnia edycja:
reklama
Napisalam na watku szpitalnym , bo tutaj zapewne nie wszystkie z Was by doczytaly :)

Zaraz uciekam do maluszkow :) , postaram sie wstawic Wam tez dzisiaj kilka fotek moich miniaturowych chlopaczkow :)

Az trudno uwierzyc ze ten czas tak zapierdziela, a jeszcze ciezej ze juz mam wszystko za soba. ,chcialabym jeszcze poczuc kopniaczki od srodka :) ,no ale coz. najwazniejsze ze wszystko jest na dobrej drodze:)

Dziewczynki ktore mialy cesarke,powiedzcie mi prosze jak dlugo dochodzi sie po cieciu do siebie ? po jakim czasie rana przestaje bolec, kiedy brzuszek zaczyna sie chowac,no i kiedy mozna zaczac robic jakies cwiczenia,czy cos ?? :p

Asia super że się odezwałaś...
Po cesarce może boleć nawet i 3 tygodnie ale należy chodzić odsłoniętą blizną nie uciskać jej niczym i przemywać często ...
Staraj się nie podnosić nic ciężkiego i jak najwięcej leżeć na plecach by ta blizna się wietrzyła ....
Z ćwiczeniami poczekaj aż rana się dobrze zabliźni, każdy organizm goi się w innym tempie więc lepiej to z lekarzem skonsultować ... Ja zaczęłam lekkie ćwiczenia po 3 miesiącach.. a z brzuszkiem to też kwestia indywidualna bo ja po porodzie od razu byłam wklęsła .. :D dopiero po kilku dniach jak wszystkie wnętrzności wróciły na swoje miejsca brzuch był już normalny tylko została wisząca skóra której się nigdy nie pozbyłam .. :p

Masz wspaniałych i dzielnych synów.

Asiia- chłopaki sprawują się dzielnie, nadal trzymam kciuki by się super rozwijali i rośli jak na drożdżach&&&&&&.

Asiu super ze dajecie rade :)
dziewczyny szpitalne
oby bylo wszystko ok!

widze ze macie niezle przeboje z tymi skurczami? ja w ogole nie czuje skurczow, brzuch mi sztywnieje raz na pare dni moze, i to tak na chwile po wysilku czy cos.... bylam dzis u gin, szyjka ok, zadnego skracania... wiec pewnie przenosze predzej niz nie donosze? kurcze wolalabym wczesniej niz pozniej...
chociaz 20 kwietnia wybieram sie nad morze na pare dni wiec az tak wczesnie to lepiej nie :)

glowa mnie boli dzis strasznie, cisnienie mam 100/70 chyba sobie walne kawke a jak nie przejdzie to apap...

Wróciłam. Szyjka ok :D zamknięta i wysoko. Mały waży 2.350. I niestety wciąż ułożony posladkowo. Termin przesunął się na 24.05. Lekarz zrobił ktg, szybkie usg i zbadał ginekologicznie i nic nie wziął :D za tydzień normalną wizyta. Więcej napisze jak wrócę do domu bo z komórki klepie :)

veritaserum-duże dziecko ci się szykuje :tak:
Ja martwiłam się, że mój w 31tyg. 2kg waży:-D
Niezapominajka- nie martw się, teraz maleństwo będzie szybko rosło

Asiia - super, że u Was jest już coraz lepiej :) chłopcy rosną :) czekamy na zdjęcia bo na pewno juz sie zmienili od ostatniego:D

Veritaserum - czytałam, ze należy chodzić na specerki bo dzidzia sie wtedy przez to kołyszenie główka w dół układa :) nie wiem ile w tym prawdy ale może warto spróbować:) moze sie odwróci dzieki temu:) ale najważniejsze że wszystko oki:) i za darmoche wizyta :D

Josie - mnie tak wczoraj głowa boilała że bez apapu sie nie obeszło :(

A tak z innej beczki - właśnie się dowiedziałam, że dostanę bilansówkę :D jupi! mogę szaleć na allegro :D

asia - kciukaski za dalsze postępy maluszków

josie jest coś z ciśnieniem , bo ja fatalnie się czuje

no niezłe klopsiki wam rosną :-) najważniejsze że zdrowe :-)

niezapominajka mój też nie za wielki tylko 1,5 kg , ale pewnie niedługo to nadrobią

reklama
Do góry