reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Carla gratuluje z całego serduszka! teraz pozostaje Ci czekac na upragniony czerwiec a po drodze cieszyc się każdą chwilą tego pięknego czasu :)

Witam nowe czerwcóweczki i życzę Wam zdrówka, powodzenia i cierpliwości!! :)

reklama
Kamila ja pamietam jak mnie Młody kopał, czasami to aż bolało :)
ale pod koniec ciąży zrobił psikusa i się nie ruszał, przez co miałam wywoływany poród:tak: a nie ruszał bo był bardzo duży i miał mało miejsca po prostu :-Da ja aferę zrobiłam hehe:-)

Pierwsze ruchy poczułam kolo 20tego tygodnia :)
a w drugiej ciąży podobno szybciej, kolezanka pisała, ze już w 14 tygodniu:tak:

Jak ja zaczynałam 17 tydzień to mi gin. powiedziała żebym uważnie obserwowałą swój brzuch i to co czuje bo będzie dla mnie wyjątkowy i poczuje ruchy , no i rzecczywiście były w 17 tygodniu i 3 dniu :)

W 14 Tygodniu można już poczuć? Super i bardzo wcześnie .. nie słyszałam jeszcze żeby tak wcześnie ktoś poczuł ale strasznie bym chciała już poczuć :) do 14 tygodnia już bliziutko :)

Myślę że to zależy od wielkości maluszka i od wielkości naszego brzucha bo jak mamy duzego bąbla i maly brzuch to jednak wcześniej da sie poczuc tak mi sie wydaje:p ja mam duzy brzuch wiec pewnie tez w 17 poczuje albo i pozniej :)

Mnie mój synuś kopał non stop dzien i noc :) wcale nie odpoczywal ajak sie przekrecal to caly brzuch mi chodzil :) czasem w autobusie ludzie dziwnie sie patrzyli:)

Kuźwa, zapisuje ta sygnatue i wysyłam i jest to bbc kod i (Y), nie wiadać go:crazy:

Kamila, jestem mamusią 4 mletniej dziwczynki i przy niej bąbelki miałam koło 4 misiąca stąd moje zdziwienie, ale uczucie jest zabawne, dzięki za odpowiedź:happy2:

Zaazdroszcze :) Więc od 14 tygodnia będę czujna :D

Lece spać bo już nic tu nie widze.. :) Miłego wieczorku :*

Kuźwa, zapisuje ta sygnatue i wysyłam i jest to bbc kod i (Y), nie wiadać go:crazy:

Kamila, jestem mamusią 4 mletniej dziwczynki i przy niej bąbelki miałam koło 4 misiąca stąd moje zdziwienie, ale uczucie jest zabawne, dzięki za odpowiedź:happy2:
Widać Twoje suwaczki :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Taka cisza nastała to Wam napisze co mi dziś na cmentarzu moja 4-letnia córka powiedziała... otóż idziemy w skupieniu z meżem i z samą zainteresowaną, znajdujemy grób mojej śp. babci, zapalamy świeczki na co ona stwierdza: tyle świeczek zapalacie, ale nikt mi 100 lat nie zaśpiewa :eek: (apropo miała urodziny niedawno stąd pewnie skojarzenie ze świeczkami) :-D

Jeszcze jej nie mówiłam, że zostanie siostrą bo czekam na pierwsze usg i badania, które potwierdzą, że wszystko jest ok. Już się nie mogę doczekać jak bedziemy obie buszowac po sklepach z artykułami dla małych dzieci, jejku jaka bedzie moja córunia wniebowzięta:cool2:

reklama
Carla moje seredeczne gratulacje co chwile wchodzilam sprawdzac czy są juz wiadomości od Ciebie:) Ciesze sie bardzo!

Nanuliko dużo o Tobie i Twoim Aniołku myśle!! 3maj się dzielnie. Wierz ze juz niebawem znowu bedziesz nosić serduszko w sobie! a my wierzymy w to rownie mocno!!!:*

A no i witam nowe mamcie:) i gratruluje:)

Moje kolejne usg dopiero 28.11 mam nadzieje ze bedzie ok . Koniec 1 trymestru. Mam nadzieje ze to nic ze prawie 4.5 tygodnia bede bez doglądu lekarza...

Do góry