reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam wszystkie przyszłe mamusie.
Ja również dołączam się do Was. U mnie sytuacja wygląda następująco:
ostatni okres zaczął mi się 28 sierpnia.
u lekarza na razie nie byłam, ale za sobą mam już chyba z 5 pozytywnych testów ciążowych. Wizytę u lekarza zaplanowaną mam na 17 października i z moich wyliczeń wynika, że będzie to początek 8 tc. (ale już się nie mogę doczekać!!!!!)
Z objawów: w terminie kiedy miał pojawić się okres miałam lekkie plamienie, ale trwało około 3 dni i zanikło, potem troszeczkę brzuch bolał - trochę tak jak przy okresie, a teraz tylko piersi bolą i to dość konkretnie.
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. niezmiernie się z tej ciąży cieszę, tymbardziej, że udało nam się dopiero po około 5 miesiącach starań.

Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamusie :)

reklama
Witam :) Póki co...śledzę Was...może dane mi będzie być czerwcową mamą...ale ze względu na wcześniejsze niepowodzenia nie mam jeszcze odwagi tak się nazwać...na koncie trzy pozytywne sikańce i jeden pomiar hcg (607)...jutro powtórka w celu kontroli przyrostu...wizyta u gina i usg 15.10...kciukasy za Was :D

witam wszystkie nowe czerwcowki i gratuluje:-)
carla trzymam kciuki zeby wszystko bylo idealnie:-)
kamilo moj synek jest z 12 pazdziernika:tak:wlasnie wczoraj i dzisiaj urzadzalismy Mu imprezki urodzinowe:tak:

Witam i gratuluję wszystkim czerwcowym 2012 mamusiom:-)
Mam synka z 16 grudnia 2010 (planowany termin porodu był na 2 stycznia 2011).
Dzisiaj zrobiłam test, wyszły dwie kreski. Mam mieszane uczucie, bo planowaliśmy starania o drugie dziecko, ale dopiero kiedy nasz Misiek skończyłby minimum dwa lata. Jestem po cesarce, więc troszkę za wcześnie na drugą ciążę... Ale z drugiej strony ucieszyłam się.
Jutro powtórzę test, jeśli wyjdzie pozytywnie to umawiam się do ginka.
Z moich obliczeń poród wychodzi na 21 czerwca 2012, w dzień moich imienin.
Pozdrawiam

Witajcie - ja mam termin na 1 czerwca (tak jak Koniczynka i Viola),

Viola i bobo - znowu się spotykamy!!! i tak juz do czerwca 2012r.!!!!!
Niespodzianka - znam ten ból, położna pewnie założy Ci kartę, pobierze krew do badania i być może zaproponuje szczepienie p/grypie.
Ja też pierwszy scan będę miała po 12-14 tyg., ale lekarz, albo położna na kolejnych wizytach będą słuchać bicia serduszka (Ty też).

Życzę spokojnych i miłych pozostałych 8 miesięcy.

reklama
Do góry