reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

No i łezki poleciały - pogrzeb w piątek o 14! Czyli M wyjeżdża jutro i wróci w sobotę :-( Iiii idę sama na wizytę i ogólnie do d... :sad:

reklama
Witam
Ja dzisiaj nocke miałam nie przespaną strasznie się żucałam i nie mogłam miejsca znaleźć do spania
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Witam i ja
Lena - tu jest link gdzie jest wszystko opisane o tych pomiarach brzucha i nie chodzi tu o jego obwod:tak: nazywa sie to
Fundal Symphysis Height Measurement

Fundal Height measurment FH FSH SFH Height fundas

Powodzenia na wizytkach

gkvip dziękuję

Witajcie

Czyli mamy obecnie temepratury podobne :-)

Ja też dziś zadowolona po nocy - wstawałam tylko 2 razy i spałam do 8.30 - od kilku dni śpię ze stoperami w uszach i muszę powiedzieć, że dla mojego lekkiego snu są one teraz błogosławieństwem.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!
My idziemy na podgląd w piątek - niestety od wczoraj jestem w nerwach gdyż miał iść z nami mój M jednak wczoraj dostaliśmy wiadomość, że jego Dziadek zmarł i będzie jechał na pogrzeb. Nie wiemy jeszcze kiedy, ale jeśli przypadnie w piątek to M wyjeżdża już w czwartek bo to aż 700km w jedną stronę :-( Wiem, że sytuacja jest wyjątkowa, ale jak pomyślę sobie, że mam na trzy dni zostać całkowicie sama to aż mam ciarki. Cały czas brzuch mi się stawia, pobolewa i w nocy bywa różnie - i jakby nie daj Bóg coś by się zaczęło dziać w nocy to ja nie wiem co zrobię....
Wybaczcie ale od wczoraj to przeżywam i musiałam to powiedzieć głośno - M chcę oszczędzić tych komentarzy bo wiem, że sam nie jest zadowolony, że musi mnie zostawić plus sytuacja dla niego smutna :sad:
Ech szkoda gadać :-(

BMR dasz radę przede wszystkim musisz być dobrej myśli przez te trzy dni nie przemęczaj się, dużo odpoczywaj

hejka dupeczki, ja po nocy pelnej odwiedzin w wc, spoconej klacie, wstalam niczym zeus z mega nadwaga. Poszlam do kibla rozplatalam kitka i moje wczorajsze loki- przeczesalam palcami, zrobilam tapete i niczym otluszczona kardashianka ruszylam do pracy. Teraz ciezko siedze w fotelu i sacze herbate zielona jasminowa.
ehhh, ciezkie zycie slonia jakby nie patrzec.

Dzień dobry;)
Lena ja mam dzisiaj wizytę i dorotka;) nie wiem czy ktoś jeszcze, ale napewno zabijały nie będziemy;) Ja źle sypiam, poza tym moja alergia jest nie do wytrzymania, oczy płaczą, oddychać nie mogę, cała napuchnięta jestem i jeszcze te krosty;/ cały dekolt i twarz w ohydnych wypryskach;( muszę zapytać moejej gin czy jakies leki moge brać bo nie wytrzymam;(
Poza tym dopada mnie depresja. Miesiac temu miałam juz 13 kg do przedu, aż się boję dzisiejszej wagi...mimo szalonego smarowania ciała,nie uniknęłam rozstępów moje uda i boki są tak okropne....;(a do końca jeszcze całe długie dwa miesiące...będę wyglądała jak monstrum;(

Witam czerwcówki. Ja dzisiaj okropnie ciężka noc miałam:szok:, nie mogłam sie ułożyc , co chwile się budziłam a rano byłam juz zrobić
wyniki i jak na złośc pełno ludzi. No cóz trzeba było swoje odczekać.

Ja też mam stracha o szyjkę i krwawienie ale do pakowania torby do szpitala nie mogę się zabrać od kilku dni.

No mnie sytuacja Aylin jakoś zmotywowała i mimo, że dopiero część rzeczy do mnie jedzie bo zamówiona to już troszku spokojniejsza jestem.

Moj wozek wlasnie kurier dostarczyl:happy: lece go skladac :-):-):-)

Ale Ci zazdroszczę. Pochwal się swoją zdobyczą.

No i łezki poleciały - pogrzeb w piątek o 14! Czyli M wyjeżdża jutro i wróci w sobotę :-( Iiii idę sama na wizytę i ogólnie do d... :sad:

Współczuję i smierci dziadka i pozostania samej. Ale bądź dzielna, 3 dni szybko zlecą, a Ty nóżki mocno złączone trzymaj i będzie dobrze.

Dzień dobry;)
Lena ja mam dzisiaj wizytę i dorotka;) nie wiem czy ktoś jeszcze, ale napewno zabijały nie będziemy;) Ja źle sypiam, poza tym moja alergia jest nie do wytrzymania, oczy płaczą, oddychać nie mogę, cała napuchnięta jestem i jeszcze te krosty;/ cały dekolt i twarz w ohydnych wypryskach;( muszę zapytać moejej gin czy jakies leki moge brać bo nie wytrzymam;(
Poza tym dopada mnie depresja. Miesiac temu miałam juz 13 kg do przedu, aż się boję dzisiejszej wagi...mimo szalonego smarowania ciała,nie uniknęłam rozstępów moje uda i boki są tak okropne....;(a do końca jeszcze całe długie dwa miesiące...będę wyglądała jak monstrum;(

Powodzenia na wizycie &&&&&
Wagą się nie martw, już tylko, a nie jeszcze 2 miesiące i będziesz zrzucać. Razem z nami zresztą :-)

Niezapominajka w takim badz razie &&&&&&&&&&& za Ciebie i za Dorote ;D Nie jesteś sama ja jak sobie pomyśle że kiedyś słyszałam że ciąża to piękny stan to aż mi się cukier podnosi. Może i tak bo jakby nie patrzeć dajemy nowe życie ale na początku te mdłości ;/ całymi dniami do wc się przytulałam później chyba z 2msc spokoju a teraz boli mnie kręgosłup nie mogę za dużo chodzić, szybko się mecze, nie mam w co się ubrać i do tego od dwóch dni boli mnie głowa i to tak konkretnie to aż mam dość aa no i do tego ten ból w plecach, nie dość że kręgosłup boli to jeszcze czuję takie jakby prądy mnie przechodziły z lewej strony pleców i nie wiem co to jest :wściekła/y: i znowu na wagę będę musiała wejść.

Upsss ale się rozpisałam i wyżaliłam wybaczcie ale tylko wy najlepiej zrozumiecie jak to jest ; )

Mlodak mam nadzieje, że razem będzie nam łatwiej zgubić zbędne kg po porodzie i dojść do upragnionej wagi. Będę musiała poszukać motywacji bo ja z tych leniwych :(
embarrassed.gif
embarrassed.gif
embarrassed.gif
embarrassed.gif

a właśnie mam pytanie jak Wam idzie golenie miejsc intymnych? Kurdę załamałam się nie dość bardzooo dużo czasu mi idzie to jeszcze brzuch mi zasłania i żeby hmm było "gładko" musze użyć lusterka aby cos zobaczyć
embarrassed.gif

Ostatnia edycja:
Tak, tak jak dzisiaj wizytkuje o 12 wiec niedlugo sie zbieram, bo na drugi koniec miasta, ale dzis pewnie bez usg...z tego co wiem to juz w ogole nie bede miala usg... jeszcze tak w 38 tyg tesciowa mowi zebym prywatnie na przeplywy skonczyla i ocene lozyska- bo naszej u naszej znajomej gdyby nie przeczucie i takie dodatkowe usg bylaby tragedia... okazalo sie ze lozysko juz stare - za stare i przeplwy sie pogorszaja. Nie mniej dzis samolot i wazenie:)) oby szyjka twarda i zamknieta:))

3mam kciuki za wspolwizytujace.

Duzo sil na dzis dla tych niewyspanych(jak ja) i dla zaziębionyych zdrówka!:)

A za nasze szpitalane dziewuszki trzymam mocne kciuki i wierze ze wszycho bedzie ok:*

reklama
Stan błogosławiony - mnie ten tekst rozwala najbardziej odkąd jestem w ciąży. Jakoś inaczej sobie to słowo tłumaczyłam chyba.

Dorota - więc trzymam za szyjkę &&&&&&& i przepływy także &&&&&&&&.

Do góry