reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

dzień dobry kochane czerwcówki
słoneczko za oknem aż chce się żyć
miłego dnia
ja od jutra będę prała ciuszki małej później prasowanie i będzie gotowe
aylin trzymaj się i nogi zaciskaj
życzę udanych wizyt u doktorków:-)

reklama
Zaza, ja nie dam rady:( a Tobie po nicy odpuszcza?

tak, w ciągu dnia mnie łapie tylko jak coś robię i się zmęczę albo jak się muszę schylić czy zgiąć itp.

Paulina temat już tu był hihi dość entuzjastycznie co niektóre do niego podeszły i miały się masować przy pomocy męża ;-):-D

Witam sięę ;D '
Witam i ja
Polozna juz sobie poszla wiec moge pisac.
I tak: 20 kwietnia spotkanie z lekarzem i USG :tak:
Mala wazy okolo 1600 wedlug ich pomiarow brzucha:tak: i powiedzialy ze do tych najmniejszych raczej nie nalezy:-D- zobaczymy czy sie potwierdzi na USG. Serducho 152/min wiec ok. Ulozona glowka w dol:tak:.

U mnie cisnienie tak troszeczke podwyzszone, mocz ok, krew pobrana.
A co do tych boli to nie wiedza co to, powiedzialy ze mam o tym powiedziec lekarzowi na wizycie, ale raczej nic groznego ze to t
aki objaw ciazy :confused:. Zobaczymy jak to bedzie dalej z tymi bolami jak sie nie skoncza lub beda mocniejsze to jade do szpitala.

A i na nastepnym spotkaniu robimy ,,BIRTH PLAN''.
Tak wiec ogolnie jestem zadowolona.
gratuluję udanej wizyty położnej :)

gkvip - fajnie, że wizyta udana, ja mam jutro, ale też tylko albo u GP, albo u położnej,

Lena - ostatnio była o Tobie mowa, że zniknęłaś i nie wiadomo co u Ciebie,
ojj cto znaczy ze jeszcze pamiętacie o mnie :zawstydzona/y: aż tak miło z rana mi się zrobiło:zawstydzona/y:

Właśnie nie. Nic mi nie było. Wszystko ślicznie i ładnie do tej pory. Ani zakazu ćwiczeń, pracy. I nagle buuuuum.
Delikatnie się przestraszyłam, ale liczę że będzie dobrze i do 38 tyg doczekam.
Aylin ja też tak miałam tylko akurat nie krwawiłam i troszkę mnie brzuch pobolewał jak za długo chodziłam czy chciałam się położyć bądź wstać i to takie uczucie jakby mały pchał się na dół. Też mam nadzieję, że wytrwamy do 38tygodnia. &&&&&&&& za Ciebie będę trzymać :tak:

snoopy ja Kube napuszczam wody do wanny i robię piankę:-D
On sie bawi, ja tyle co glowe mu myje, namydlam Go i na koniec spłukuje:tak:
ale uwierz słoniowi i to nawet ciężko robić:zawstydzona/y:

gkvip
dzieki, no miejmy nadzieje, ze to nic powaznego tylko po prostu taka przypadłość w ciąży:tak: a co do wagi dzieciatka to mi w sumie mowila przy Kubie ze duze dziecko bedzie i na przedostatniej wizycie powiedziala ze 4 kg wazy na pewno:tak: i sie jej sprawdziło:-) a brzuszek mierzyla co wizytę, chodzi mi o te cm co odpowiadaja danemu tygodniowi ciąży
polaa pierwsze słyszę że jest coś takiego, że jak się mierzy obwód brzuszka co później są jakieś cm które odpowiadają danemu tygodniowi. Może byś napisała coś więcej tzn czy/gdzie można znaleźć taką tabelkę czy coś Bo mi gin nie mówi ile bobo waży tylko w szpitalu się dowiedziałam jak byłam

Dziś wizyta u gina i wyniki odebrac idę przed ;o Jak dobrze pamiętam dziś również ktoś ma wizytę (zabij mnie bo nie pamiętam kto :( ) także &&&&&&&&&&& wpadnę później teraz lecę oglądnąć jakiś film i śniadanko zrobić ;D

No dobra - to ja tez zmykam przytulić się do swojego Królewicza (chyba już łóżeczko zagrzał), bo rano wizyta.
Pospałam sobie dzisiaj, a i tak chce mi się spać...

Więc trzymamy kciuki za wizytkę &&&&&

I ja sie witam

Ja dzis przespalam cala noc bez siusiu:-) Jaka wyspana jestem.

Ja dzisiaj wyjątkowo 6 razy wstawałam i 7 aby kota wypuścić z pokoju...... życie.

Dzień doberek

Mnie mąż dzisiaj obudził przed 7 :/ ale już się zrehabilitował, bo dostałam od niego śniadanko - drożdżowca, jabłecznik i ciepłe kakao

mlodak wyczytałam ostatnio, że krwawienia mogą występować przy skracaniu szyjki, a jesli twardnieje przy tym brzuch to jest bardzo niebezpieczne, więc w sumie dobrze, że u Aylin nie było poza krwawieniem innym objawów...

Zazdraszczam męża. Mi mój raz zrobił śniadanie, a że jeszcze śpiąca byłam to zasnęłam i pieczywko sobie wyschło, a wędlinką zajął się kot. I od tej pory K. powiedział, że więcej śniadań do łózka mi nie zrobi.

Oj na punkcie twardnienia i skracania szyjki to ja mam schizę od jakiego czasu. A od wczoraaj sprawdzam przy każdym siku czy nie ma krwi. Oszaleć można.

Dziś wizyta u gina i wyniki odebrac idę przed ;o Jak dobrze pamiętam dziś również ktoś ma wizytę (zabij mnie bo nie pamiętam kto :( ) także &&&&&&&&&&& wpadnę później teraz lecę oglądnąć jakiś film i śniadanko zrobić ;D

Życzę więc powodzenia i trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Witam czerwcówki. Ja dzisiaj okropnie ciężka noc miałam:szok:, nie mogłam sie ułożyc , co chwile się budziłam a rano byłam juz zrobić
wyniki i jak na złośc pełno ludzi. No cóz trzeba było swoje odczekać.

Ja też mam stracha o szyjkę i krwawienie ale do pakowania torby do szpitala nie mogę się zabrać od kilku dni.

Witam i ja
Lena - tu jest link gdzie jest wszystko opisane o tych pomiarach brzucha i nie chodzi tu o jego obwod:tak: nazywa sie to
[h=1]Fundal Symphysis Height Measurement[/h]http://www.baby2see.com/medical/fundal_height.html

Powodzenia na wizytkach

Witam dziewczynki :-)

Ja to od dwóch dni totalnie wyspana chodzę :laugh2:...siku tylko 2-3 razy w nocy, a syn już tylko raz płacze i praktycznie przesypia całą noc u siebie w łóżeczku :-D Wczoraj nawet mąż mnie "wymasował" :szok: wiec tym bardziej dobrze spałam :-D

Za oknem słoneczko ...super!!!!!!

Witajcie

Cześć dziewczynki u Mnie już 16 godzina i na dobre zaczyna się jesień wieje mocno od piątku po 7 -10 stopni rano .....
Czyli mamy obecnie temepratury podobne :-)

I ja sie witam Ja dzis przespalam cala noc bez siusiu:-) Jaka wyspana jestem.

Ja też dziś zadowolona po nocy - wstawałam tylko 2 razy i spałam do 8.30 - od kilku dni śpię ze stoperami w uszach i muszę powiedzieć, że dla mojego lekkiego snu są one teraz błogosławieństwem.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!
My idziemy na podgląd w piątek - niestety od wczoraj jestem w nerwach gdyż miał iść z nami mój M jednak wczoraj dostaliśmy wiadomość, że jego Dziadek zmarł i będzie jechał na pogrzeb. Nie wiemy jeszcze kiedy, ale jeśli przypadnie w piątek to M wyjeżdża już w czwartek bo to aż 700km w jedną stronę :-( Wiem, że sytuacja jest wyjątkowa, ale jak pomyślę sobie, że mam na trzy dni zostać całkowicie sama to aż mam ciarki. Cały czas brzuch mi się stawia, pobolewa i w nocy bywa różnie - i jakby nie daj Bóg coś by się zaczęło dziać w nocy to ja nie wiem co zrobię....
Wybaczcie ale od wczoraj to przeżywam i musiałam to powiedzieć głośno - M chcę oszczędzić tych komentarzy bo wiem, że sam nie jest zadowolony, że musi mnie zostawić plus sytuacja dla niego smutna :sad:
Ech szkoda gadać :-(

reklama
Do góry