reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mój M to już ma dla niego zawód - architekt (bo przecież ktoś musi przejąć "imperium po Ojcu :) ), koniecznie zainteresuje go Karate - bo on też ćwiczył, i znając życie będzie Młodemu opowiadał o różnych ciekawostkach z różnych Wojen bo się tym strasznie interesował i wiele wiele wiele innych, o których aż sił brak by pisać :-)

Widzę, że u Was także ambitnie podchodzicie do sprawy - ale tak z Mężem czy tylko Ty taka fanka?

to jest dopiero ambitny plan!!!
Mateusz sam bardzo chciał iść na hokej,bo wiadomo tu to sport narodowy i wszyscy jego kumple chodzą;jak na razie idzie mu to całkiem dobrze,trener go chwali.jedyne co go wkurza to to,że musi mieć dobre stopnie,bo inaczej ma szlaban;mnie z kolei na początku przerażała cena stroju i tych wszystkich ochraniaczy,ale stopniowo się to kompletuje i da się żyć.No i właśnie on stwierdził,że Jasiek też na hokej pójdzie i koniec!
A ja zawsze uwielbiałam takie sporty-po tatusiu-trochę brutalne,jakiś boks,hokej własnie,choć piłkę nożną też kocham!Mój M. to zawsze wolał F1,narciarstwo,ale jak poszliśmy na pierwszy mecz hokeja i zobaczył jak to jest na żywo to też pokochał.A teraz nasza drużyna gra o mistrzostwo extraligi,więc o niczym innym chłopaki nie gadają tylko o tym!

reklama
Witam

Dzisiaj byłam na plotkach w firmie przy okazji zanoszenia zwolnienia, a wieczorem uderzamy do Częstochowy do kina, ale najpierw do mojego ukochanego Burger Kinga, który jest w galerii, więc pewni coś przy okazji dla małego kupię :-D

Aylin wszystkiego naj naj naj!!!!!!!!!!!

leydykiss Witaj! Lepiej późno, niż wcale ;-)

u mnie mleka jeszcze nie ma i strasznie mnie to cieszy

a jeśli chodzi o prasowanie, to tylko wtedy, kiedy muszę,a staram się kupować ciuchy, których nie trzeba prasować:-D

xdorotaa zaciekawiły mnie te sztuczne rzęsy, po jakim czasie trzeba je wymienić? można się z tym normalnie kąpać, bo ja całą twarz pod prysznicem moczę jak myję włosy? no i ile to mniej więcej kosztuje?

Hej
Ja dziś obudziłam się o 4.48 i jakoś do 6ej nie mogłam zasnąć już. Zastanawiałam się przez ten czas co zrobić, czy brać syna do kościoła na chrzciny w niedzielę, czy zostawić u babci. Po ostatnim razie jak musiałam go ściągać z ołtarza kilka razy, jak krzyczał na moją mamę „babka!” kiepsko to widzę. Ale mój T podaje, będzie zajęty chrześniakiem, więc nie mogę na niego liczyć. A jeśli zostawimy go u babci, to stracę 3 h na dojazdy, a muszę być na kolejnym spotkaniu klasowym wieczorkiem;-). I taki o mój dylemat. Ale może jakoś dam radę.

Poza tym łobuzowania c.d. dziś mój komp o mało nie został zalany herbatą:wściekła/y:. Granie w piłkę w domu (czego zabraniam) tak się skończyło… Jakoś nabuzowana jestem, od wczoraj…

Avo Poproszę ten kontakt, może skorzystam. Jak na razie tfu tfu nie jest źle, ale bywało, ze płakałam z bólu.
Aylin Zdróweczka!
Ruda Mi nic nie leci, z Kubą jakoś wcześnie zaczęło i potem po karmieniu jeszcze z rok jak nacisnęłam to kropelka była…
Dorota Ja mam 12.04
Kiełbache to ja dziś kupiłam na obiado-kolację :-). Mój to tylko by jadł kiełbachę z grilla z frytkami, gdy nie ma co. I dziś nadszedł ten dzień, ze nie robię obiadu, jest jeszcze resztka zapiekanki z indyka.
A co do kiełbachy, to chciałam kupić w Biedronce, jest najlepsza biała, Krakusa. Okazuje się, że już wyszła…:-(

doświadczone czerwcóweczkie me!!!! odebrałam wyniki badań i większość jest ok.

morfologia-ok
badanie ogólne moczu-ok
HCV ujemny
glukoza-ok
CRP-ok
TSH-ok
HBs ujemny
toxo i cyto-ujemny
HIV ujemny

ALE jedno co mnie martwi to:

OSAD MOCZU:
nabłonki płaskie - liczne
nabłonki okrągłe 3-5
Leukocyty 5-10 (norma 0-5)
Pasma śluzu - liczne
Bakterie - liczne

powinno mnie to niepokoić? wizyte mam 11go ale już bym chciała coś wiedzieć:/

Czyli jednak piankowy :-) za 70 zł!!! :szok: tutaj to nić poniżej 150 zł nie schodzi :wściekła/y: juz na allegro patrzyłam za takimi:wściekła/y:
To chyba nie masz na myśli piankowego, tylko lateksowy (tamten linki mi się nie otworzyl) Na allegro zwykły piankowy widziałam za 26 zł.
doświadczone czerwcóweczkie me!!!! odebrałam wyniki badań i większość jest ok.

ALE jedno co mnie martwi to:

OSAD MOCZU:
nabłonki płaskie - liczne
nabłonki okrągłe 3-5
Leukocyty 5-10 (norma 0-5)
Pasma śluzu - liczne
Bakterie - liczne

powinno mnie to niepokoić? wizyte mam 11go ale już bym chciała coś wiedzieć:/

Ja doświadczona nie jestem, ale żurawina na bank nie zaszkodzi.

Witam

Dzisiaj byłam na plotkach w firmie przy okazji zanoszenia zwolnienia, a wieczorem uderzamy do Częstochowy do kina, ale najpierw do mojego ukochanego Burger Kinga, który jest w galerii, więc pewni coś przy okazji dla małego kupię :-D

Aylin wszystkiego naj naj naj!!!!!!!!!!!

leydykiss Witaj! Lepiej późno, niż wcale ;-)

u mnie mleka jeszcze nie ma i strasznie mnie to cieszy

a jeśli chodzi o prasowanie, to tylko wtedy, kiedy muszę,a staram się kupować ciuchy, których nie trzeba prasować:-D

xdorotaa zaciekawiły mnie te sztuczne rzęsy, po jakim czasie trzeba je wymienić? można się z tym normalnie kąpać, bo ja całą twarz pod prysznicem moczę jak myję włosy? no i ile to mniej więcej kosztuje?

Zaza ja też przedłużam rzęsy od kilku lat i juz sobie życia bez tego nie wyobrażam. Wszystko można w nich robić. Jedynie bym nie przesadzała z sauna bo po niej szybciej się odklejają. Ja chodzę raz w miesiącu do swojej kosmetyczki. Cały proces trwa ok 2,5 godziny, rzęsa do rzęsy ( wychodzi mi ok 70 -80 na jedno oko) płacę 110 zł za przedłużenie. Pierwsze założenie u mojej ok 350 zł ( ona generalnie ma bardzo fajne ceny a robi bardzo profesjonalnie) . Niedawno zrobiłam sobie przerwe na 2 miesiące to widziałam, że swoje rzęsy mam gęstsze niz kiedyś (nie tuszuję ich po przedłużaniu więć się mniej niszczą) Ale nie idz do byle kogo tylko do sprawdzonej osoby, bo jak ktos się nie zna to możesz zostać łysa.... A efekt jest piekny:-) Wstajesz rano i oko już wyglada super, a jak się doda cienie to już w ogóle bajka. Codziennie ktoś mnie pyta skąd mam takie super rzęsiska, bo wyglądają jak moje tylko XL.

Alijenka no to będziemy miały co nadrabiać w kwestii baletów!

Zaza ja też przedłużam rzęsy od kilku lat i juz sobie życia bez tego nie wyobrażam. Wszystko można w nich robić. Jedynie bym nie przesadzała z sauna bo po niej szybciej się odklejają. Ja chodzę raz w miesiącu do swojej kosmetyczki. Cały proces trwa ok 2,5 godziny, rzęsa do rzęsy ( wychodzi mi ok 70 -80 na jedno oko) płacę 110 zł za przedłużenie. Pierwsze założenie u mojej ok 350 zł ( ona generalnie ma bardzo fajne ceny a robi bardzo profesjonalnie) . Niedawno zrobiłam sobie przerwe na 2 miesiące to widziałam, że swoje rzęsy mam gęstsze niz kiedyś (nie tuszuję ich po przedłużaniu więć się mniej niszczą)

espernza
- ja tez przedłużam juz od 1, 5 roku. Efekt super. Tak , jak napisalaś, wstaje rano i nie straszę :))), ale niestey moje naturalne bardzo sie osłabiły :crazy:

nanulika na wynikach się nie znam, ale tak jak maćku pisze żurwaina nie zaszkodzi, a z tego co mi sie obiło o uszy, to urosept też można, więc może zapytaj w aptece

esperanza wielkie dzięki za info! strasznie mnie kusi, ale te koszty nie bardzo na moją kieszeń:-( może się skuszę przed porodem i ze 2-3 razy przedłużę
coś bym chciała ze sobą zrobić, żeby po porodzie dalej czuć się piękna... bo wiadomo, że ciało inne, włosy będą wypadać, do tego zmęczenie itd.

reklama
Do góry