reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

w tym roku swiat nie ma:tak:. Mlody na obozie, moj M juz w nocy z niedzieli na poniedzialek w morze idzie wiec zadecydowalismy ze w tym roku odpuszczamy:tak: A skoro swiat nie ma to i porzadkow swiatecznych tez nie:tak:.
Zazdroszczę... Ja też bym najchętniej tych świąt nie obchodziła, ale muszę ze względu na rodziców...

Macku to do Pepco lec bo ja mam stamtad 10 szt za 5 zl chyba czy jakos tak ale to metalowe, bo do kruchch chyba nie moga byc inne. a jak ci sie nie chce to w auto i do mnie. za jakies 2 godzinki bedziesz :Dzostawie Ci :D
Mnie to się do Pepco nie chce jechać, a co dopiero do Ciebie... :sorry:
Ale postanowiłam zrobić amerykanki z Twojego przepisu :tak:

reklama
Oj tam niuniuszka lepuej sprawdz czy nie leci haha, ale jestem zakrecona, myslalam ze nikt nie zobaczy tej gafy

Gvkp kup sobie gotowce co bys miala co podjadac przed tv, ja tam tez nie robie hucznie tylko wybrane przysmaczki

Xxdorotkaaa dzieki wielkie za porady

I jaki materac kupiłaś?
www.2o2.pl/kategoria,3,0,materace-do-lozeczek.html ja mam dwustronny,piankowy
Hevea Duo Activia

z tym,że cena tutaj w przeliczeniu na pln to niecałe 70 zł:-D
Niuniuszka jak on ci tak o tym mleku do kawy z cyca to ty mu powiedz ze co bedziesz szla po biala kielbase jak jedna w sumie masz :) no wiesz mezowa[/QUOTE pisze:
mamina to mój mężuś taki mądry;-)

A mój śyn właśnie przyszedł i mi oznajmił,że on chce sernik królewski na święta...a proszę go bardzo,ja mu wszystko powiem,ale zrobi go sam!

Ostatnia edycja:
Ja to piec nie umiem (tak jak gotowac:-p) ale ciasta bez pieczenia to uwielbiam i w tym roku na święta robię chatkę baba jagi...szybko się robi, ciężko spieprzyć:laugh2: a smakuje wyśmienicie :tak: W środek wstawiam dwukolorową galaretkę z pomarańczą ....mniam :-)

tutaj znalazłam przepis Elektryk poleca: sernik na zimno – Domek Baby Jagi

Ja to wszystkie przepisy wyszukuję poprzez google grafika...jak mi się spodoba wizualnie, to musi dobrze smakować :-D

Ostatnia edycja:
Moj to już w ogole nie kopie... bardziej sprawia to wrazenie jakby sie z kimś kotłował w tym brzuchu takie szarpniecia w roznych miejscah na raz :D

Mnie czasem kopnie w bok - główką jest w dół więc jak wczoraj kopnął w wątrobę to aż krzyknęłam - nie jęknęłam, ale krzyknęłam na całe gardło - tak mnie bolało. I mu mówię: jak z Ciebie dziecko piłkarz nie będzie to uduszę!!! Bo wiecie - sobie wymyśliłam, że mojego syna to ja na treningi będę wozić i mu torbę na ramię kupię - takie jak noszą treningowe i na meczach będę wszystkich no i najważniejsze - będę miała z kim oglądać mecze - bo mój Małżonek to dostaje białej gorączki jak widzi piłkę nożną :cool: Więc dziecko me ma już plan na życie! Już nie mówię jakie plany wobec Naszego syna ma Mój Mąż!!! :szok::-D

Co do Świąt - nic nie przygotowuję gdyż całe trzy dni włącznie ze Święconką jesteśmy u Moich rodziców - Mamusia się o wszystko zatroszczy :tak: Jak będziemy w sobotę to może coś jej pomogę - zawsze lubiłam przygotowywać Święta, a w ciąży aż mi się nie chce - bo jak tu wygodnie siedzieć przy stole i kroić sałatkę np? :zawstydzona/y:

a ja uwielbiam i gotować i piec,ale teraz jest mi ciężko stać przy garach,więc to będą takie luzackie święta:tak:

BMR a jaki plan ma twój mąż???
Bo Mateusz chodzi na hokeja,na razie na szkółkę,ale od września już na normalne treningi do klubu,a Jaś jak oglądamy mecze to jest największy kibic!!!Więc oni muszą być hokeistami;)

Ostatnia edycja:
dziwczyny na pomoc na nic nie mam siły chyba coś mnie kręci a tyle roboty przede mną .idę spać obudźcie mnie za 2 godzinki:-)
aylin wszystkiego najlepszego,porodu w terminie zdrówka

Hejka!!

U moich rodziców kwarantanna, pochorowali się i chodzą w maseczkach, żeby nie zarazić mnie, siostry i jej maleństwa... Siostra pewnie dziś przez to pojedzie z małym do teściów, ja w sumie do swoich też bym mogła, ale liczę na to, że mnie nic nie dopadnie!!

My z mężem wybraliśmy poród rodzinny, bo będę czuła się bezpieczniej i raźniej:biggrin2:

No u mnie niestety nikt nie pomyślał o głębokim brodziku i czasem korzystam z wanny z której się później wytoczyć nie mogę:-(
Muńka ten stołek w wannie to faktycznie dobry pomysł:biggrin2:

;-);-)

Witajcie!
Przyjmiecie jeszcze jedną "przyszłą mamusię" do swojego grona? Już od jakiegoś czasu was podczytuje ale jakos tak nie było czasu by sie odezwac :sorry2:

Hej:biggrin2:

Jezeli dzisiaj ktoras wizytuje to przekazuje swoje kciuki :) Ja wizytuje 11,04- ktos jeszcze z taka data ?? - co prawda tylko samolot po ostatnie usg mialam 2 tygodnie temu i wiecej juz nie bedzie chyba ze przenosze co juz wiem ze malo prawdopodobne;)

Ja mam 12 kwietnia USG, a ostatnie mialam 6 tyg. temu, więc nie mogę się już doczekać!!

Dziewczyny, planuję wybrać się do ortopedy, bo mam dość mocno pokrzywiony kręgosłup i chcę się dowiedzieć, czy to nie wyklucza porodu naturalnego. Nie mam niestety aktualnych zdjęć rtg (ostatnie chyba sprzed 6 lat), a teraz przecież nie powinnam się fotografować. Wiecie może, czy na podstawie rozmowy i starej fotki lekarz może podjąć jakąkolwiek decyzję czy raczej wyśle mnie na rtg? (a tego bym nie chciała...)

Jak Cię wyśle w ciąży na RTG to już do niego nie wracaj, bo to by oznaczało, że kompletnie nie ma pojęcia o swoim zawodzie. 6 lat od ostatniego zdjęcia to dużo, więc pewnie kręgosłup już nie ten sam, ale zabrać na wizytę zdjęcie możesz. A masz jakies dolegliwosci?? czy po prostu pomyślalaś, że powinnaś pójść?

aylin- sto lat!!!

reklama
a ja uwielbiam i gotować i piec,ale teraz jest mi ciężko stać przy garach,więc to będą takie luzackie święta:tak:

BMR a jaki plan ma twój mąż???
Bo Mateusz chodzi na hokeja,na razie na szkółkę,ale od września już na normalne treningi do klubu,a Jaś jak oglądamy mecze to jest największy kibic!!!Więc oni muszą być hokeistami;)

Mój M to już ma dla niego zawód - architekt (bo przecież ktoś musi przejąć "imperium po Ojcu :) ), koniecznie zainteresuje go Karate - bo on też ćwiczył, i znając życie będzie Młodemu opowiadał o różnych ciekawostkach z różnych Wojen bo się tym strasznie interesował i wiele wiele wiele innych, o których aż sił brak by pisać :-)

Widzę, że u Was także ambitnie podchodzicie do sprawy - ale tak z Mężem czy tylko Ty taka fanka?

Do góry