reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja też mam skórę na całym ciele strasznie wysuszoną i nic mi nie pomaga, natomiast policzki całe w wypryskach, nawet w okresie dojrzewania nie miałam trądziku za to teraz chyba nadrabiam... Coś strasznego, jak nałożę tonę tapety na twarz to i tak wszystko widać.
pij wapno:-p ja zaczełam i skóra przestała wariować:-D do tego żel pod prysznic dave mam, ten mega gesty, nie musze się nawet już produkować i smarować a skora nawilzona, znowu na buzi mam tlusta i muszę wysuszać....

co do magnezu, ja biorę jedną tab dziennie i dopiero teraz mnie skurczyc zaczelo... biorę potaz i kanadyjskie witaminki bo po pl mialam niezle jazdy... i zadnych niedoborow nie mam, na szczescie:-p
co do zgagi, jak byłam umierająca, to btalam tab gaviskonu i przechodzilo ale one paskudne jak dla mnie sa...

reklama
Mamina przecież kawa obniża absorbcje magnezu. I to podobno o około 60 %. Więc twoje 2 tabletki to tak jakbyś niecała jedna brała. Trudno zeby zadziałały

Hehe ja tez bede prała 2 raz. Po świętach. Kupiłam już płyn Dzidziuś (to samo co lovela tylko cena przez pół) ale wyczytałam w necie ze kobitki strasznie chwala białego jelenia. Przeszukałam wszystkie hipermarkety i upolowałam. Proszek w makro a płyn do prania w intemarche.

Ja kupiłam wczoraj cały zestaw na ich stronce...proszki, płyn do prania, płukania, płyn do naczyń bo podobno rewelacja do butelek i smoczków...oraz intymny bo jestem z niego bardzo zadowolona...Sklep Internetowy Pollena Ostrzesz

Witajcie,

Ja też łykam magnez Asmag bo niby wyszedł mi w normie ale podobno w ciązy to i tak mało bo mogą być przedwczesne skurcze :/
Pogoda w Krakowie piękna bo słońce od rana i mało co chmurek nawet jest ale ja jakoś nie mam nastroju dzisiaj :( od wczoraj Mała mało co się rusza :( wiem że takie dni mogą być ale to juz jest 2 dzień dzisiaj :( to do Niej niepodobne :( szturcham, klepie i nic :( ile mozna spać?!?!!?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i witam nową czerwcówkę!

Ide sie położyć na lewym boku, zjem pomarańcze to może Ole obudzę :(

Munka to Ty w koncu Wielkopolska czy Warszawa? :) u mnie leje od rana, a wlasciwie od nocy:/tragedia ...a ja okna umylam 2 dni temu:wściekła/y: no ale i tak jest duzo lepiej niz bylo a tego nie omine mimo wszystko.

dzisiaj nocka pod tytulem :wygonic meneli. tym razem mnie olali kompletnie, jeden to jeszcze pyskowal, drugi uspokajal ze oni juz beda cichi i tylko sobi eprzeciez pija. a mi w chacie smierdzi winem...pod drzwiami mi pili. ale o 4 rano moi sasiedzi wrocili z jakiejs imprzy chyba tez i wywalili za szmaty ich.dlaczego takie rzeczy sie dzieja zawze jak W nie ma w domu. jak jest to jest zazwyczaj spokoj.

my po kontroli. maly juz ok, mam mu syropu nie dawac bo ladnie sa sobie radzi, jeszcze 2 dni antybiotyk moge dac, sobie tez jeszcze 2 dni ale juz zaswiadczenie dostal do przedszkola jakbym chciala, niby jutro mialam do gina isc ale daruje sobie chyba i go po swietach dopiero puszcze do przedszkola bo oslabiony i tak i znowu cos zlapie.

Niezapominajka i inne dziewczyny lapiace schizy z obnizaniem brzucha, stancie przy scianie i zaznaczcie olowkiem pepek, zawsze na wdechu, albo zawsze na wydechu zapamietajcie jak zaznaczycie bo raz tak raz tak to sie pare cm moze roznic, no i tn sam"kawalek" pepka, np gore. w poprzedniej ciazy dziewczyny mi podrzuily ten pomysl i wszystkie tak sprawdzalysmy bo ludzie co chwile gadali ze sie obniza, ze sie nie obniza i mozna bylo zdurniec. mi sie o dobre 5cm obnizyl jakos przed samiutkim porodem, a nie 2 tyg przed jak niby najczesciej jest.

Ja też używam białego jelenia do prania dla maleństwa i jestem zadowolona,jak wyprałam ręczniki to po praniu ciągle w dotyku są jak nowe. U mnie w sklepie są normalnie dostępne i chyba dość tanie za płyn do prania i płukania dałam po 8 zł.

ja przy Ali urzywałam tylko loveli, teraz nie moglam dostac proszku i mam dzidziusia a plyn rozowy loveli, wole zielony:-p

blondi a z tym olowkiem dobry patent:-)

mamina ja też biorę 1500mg magnezu, tak jak zaza. 3x1 tabletka, a raczej tableta i nie daję rady ich łykać w całości bo jak 2 razy stanęła mi w gardle to wolę połamać na 4 części.

a ja całą poobiednią dawką wrzucam do pyska, popijam i połykam bez problemu, a to jest 1tab. Magnezinu, 1tab. żelaza, 1yab. Vita-minera i 1 kapsułka Omega3 :-D

Ja kupiłam wczoraj cały zestaw na ich stronce...proszki, płyn do prania, płukania, płyn do naczyń bo podobno rewelacja do butelek i smoczków...oraz intymny bo jestem z niego bardzo zadowolona...Sklep Internetowy Pollena Ostrzesz

dzięki za linka
wahałam sie pomiędzy Dzidziusiem a Białym Jeleniem a teraz widzę, że to ten sam producent :)

reklama
Do góry