reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

klusia
teraz dopiero doczytałam, mój Maks przechodzi ten sam kryzys jedzeniowy, kładzie się na stole i twierdzi, że nie ma siły bo mu cała do kosmosu uciekła od tego wiatru i czasem jak go nie nakarmię to nie zje nic, a jak próbuję być surową konsekwentną matką to mnie tak przeprasza, że mi serce ściska, mówi: przepraszam cię mamuśka tak bardzo, tak słodko, nie chciałem ci zrobić przykrości, wybacz mi. I weź tu bądź mądry.

A jeśli chodzi o zgagę to po raz setny polecam gaviscon ale jak zwykle nikt mnie tu nie słucha:wściekła/y:;-)

Matko coś tam mi się w końcu w brzuchu rusza, uff, już miałam myśli jechać do lekarza ale widocznie rośnie mały meteopata bo pogoda taka, że tylko spać.

reklama
Dzieki kobitki, ja biore magnez na wlasna reke bo tu nikt nic nie pozwala brac kobiecie w ciazy. Biore 2tabletki a dawka dzienna to 8. Pije kawke a nawet dwie i to tez nie pomaga.
Tak zrobie z tym kapaniem ze bede go wychwalac pod niebiosa. Czytam wlasnie ksiazke kobiety sa z venus a faceci z marsa. Ze tez tego nigdy wczesniej nie przeczytalam. Polecam kazdej parze. Juz wiem ze to co mnie irytowalo przez 13lat to norma hihi

JAkby któras tez przygotowywala sobie plan porodu to wklejam link do kreatora planu porodu ze strony rodzicpoludzku.pl Plan porodu - Plan Porodu - Fundacja Rodzić po Ludzku
Ja własnie swój wydrukowałam i wsadziłam do dokumentów!:)

Chcialam dzis troche podpakowac torbę, ale zapomnialam ze ciuszki owszem poprane ale w zwyklym plynie a musze jeszcze raz wszystkie poprac w loveli czy czyms tego pokroju;p

Dzieki kobitki, ja biore magnez na wlasna reke bo tu nikt nic nie pozwala brac kobiecie w ciazy. Biore 2tabletki a dawka dzienna to 8. Pije kawke a nawet dwie i to tez nie pomaga.
Tak zrobie z tym kapaniem ze bede go wychwalac pod niebiosa. Czytam wlasnie ksiazke kobiety sa z venus a faceci z marsa. Ze tez tego nigdy wczesniej nie przeczytalam. Polecam kazdej parze. Juz wiem ze to co mnie irytowalo przez 13lat to norma hihi

Mamina przecież kawa obniża absorbcje magnezu. I to podobno o około 60 %. Więc twoje 2 tabletki to tak jakbyś niecała jedna brała. Trudno zeby zadziałały

JAkby któras tez przygotowywala sobie plan porodu to wklejam link do kreatora planu porodu ze strony rodzicpoludzku.pl Plan porodu - Plan Porodu - Fundacja Rodzić po Ludzku
Ja własnie swój wydrukowałam i wsadziłam do dokumentów!:)

Chcialam dzis troche podpakowac torbę, ale zapomnialam ze ciuszki owszem poprane ale w zwyklym plynie a musze jeszcze raz wszystkie poprac w loveli czy czyms tego pokroju;p

Hehe ja tez bede prała 2 raz. Po świętach. Kupiłam już płyn Dzidziuś (to samo co lovela tylko cena przez pół) ale wyczytałam w necie ze kobitki strasznie chwala białego jelenia. Przeszukałam wszystkie hipermarkety i upolowałam. Proszek w makro a płyn do prania w intemarche.

Przywitam sie i ja,
Przeszukalam wpisy ale widze, ze zadna z Was nie ma kontaktu z Asiia i Sicil... Hmm... Moze by probowac zadzwonicpodobno ktos tam ma telefony?

Wczoraj podjezdzamy pod dom a tam na podworku wozek stoi. Ciotka przywiozla obiecana spacerowke:-) Fajna jest w porzadku nie moge powiedziec ale ja chxe czegos innego. Tzn to jest spacerowka w ktorej mozna polozyc dziecko taki standard. A ja chce:
zmiane kierunku jazdy
wyjmowana gondole
wpinany fotelik samochodowy...

Czyli klasyczne 3w1. Chyba jednak kupimy jakas spacerowke, do ktorej bedzie pasowac gondola i fotelik maxi cosi, a to bedziemy mieli pozyczone od przyjaciol.

Tylko jak to powiedziec ciotce? Bo tak zachwalala, ze wspanialy itd. Nie chce jej urazic:-(

A oprocz tego refluks wieczorem po polozeniu na plasko to norma:-( zbyt pozno staram sie nie jesc bo inaczej 3 poduszki w tym jedna sztywna kanapowa;-)

Dziewczyny powodzenia na wizytach i u lekarzy dzieci:-) Tak sobie pomyslalam, ze byly jeszcze inne dziewczyny wczesniej z nami juz nie pisza. Ciekawe dlaczego? Moze sie znudzily a moze cos sie stalo... W kazdym razie mamy cholerne szczescie, ze dotrwalysmy do chwili obecnej. Taka pozytywna mysl:-)

Dzis przy okazji zalatwiania skarbowki jade do tesco zobaczyc co tam zostalo bo jakas wyprzedaz byla podobno. A tak naprawde powinnam kupic materac a nie *******y jakies:p

Aha, ja wybieram lateksowy albo z tej pianki trzymajacej sztywnej. Albo sprezyny bonell. Aaaaaaaaa!!! Znow nie wiem:p Olewam, zdecyduje gdy znajde jakas okazje:-)
Juz wiem, ze lozeczko po mijej siostrzenicy ma wyjmowane szczebwlki i rozne poziomy...az mi ulzylo:-)

Pozdr wszystkich i lece do urzedow - uwielbiam:p

Mamina,
Mój to robił sam z siebie, z przyjemnością. A uwierz, on prawie nigdy sam z siebie nic nie zrobi. Był na urlopie jakoś kilka tygodni i powiem szczerze, że on bardziej orientował się co robić, jakie witaminy, ile czego, co z pępuszkiem itd, wszystko robił sam...to było fajne.
Teraz jeśli wraca do domu w miarę wcześnie(nie po 21), to Zawsze zajmuje się kąpielą, tzn teraz wystarczy nalać wody i go wsadzić i wyjąć, ale zawsze jest to czas dla mnie. Innych obowiązków przy synku nie ma.
A z tymi skurczami łydki rano i czasami w nocy to u mnie tez ostatnio norma.

reklama
Witam

U nas na razie słoneczko i ciepło, ale zapowiadają pogorszenie :-(

Mnie i tak nic nie popsuje humoru, bo dzisiaj małżonek mój przyjeżdża:-)

Paulina masakra jakaś, ogromnie współczuję, mogę się domyslać jak bardzo cierpisz z powodu tej nerki, ja mam kamień i jak miałam kiedyś atak bólu to aż się popłakałam

Niespodzianka głowa do góry, pewni ci się ta cała przeprowadza spodoba, bo ci się wicie gniazdka włączy ;-)

polaa może to od kręgosłupa... mnie jak bolała łopatka, to się okazało, że mam kręg obrócony

Pamka Josie i pozostałym, których pominęłam (za co przepraszam) powodzenia na dzisiejszych wizytach!!!

carla to się wyjaśniło, chociaż tyle, życzę żeby księgowa jak najszybciej to wyprostowała

mamina ja biorę 1500mg magnezu dziennie ( 3 x 1tab. Magnezinu)

xdorotaa wielkie dzięki za linka, chociaż mam nadzieję, że zdążę z położna na SR ustalić swój plan porodu

Do góry