reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A ja też już głowę umylam, pazurki pomalowalam i szykuje się na jajeczko do pracy a później wizyta.
Moja mała chyba się wystraszyla mój psiak szczekal bo usłyszał jakiegos kundla na dworze a ona bidulka zaczęła harcowac mi w brzuszku

reklama
Ja tez mam problemy ze spaniem, masakra jakas... wszystko byloby pieknie gdyby nie ta obrzydliwa zgaga... ale tak jak juz pisala ktoras dziewczyna mnie tez tylko GAVISCON w zawiesinie pomaga, moj ukochany drink ratujacy mnie:-):-) noca...
Jezli chodzi skurcze ja nie mam zadnych (tzn na konczynach) a brzuch juz czesto mi sie stawia... ale cwicze, naciagam miesnie zeby nie miec takich bolesnych skurczy np na lydkach, magnezu tez zadnego nie lykam

Ja też nie mam skurczow kończyn tylko brzuch coraz częściej mi twardnieje najczęściej w nocy i z rana. Żadnego magnezu też nie lykam.

200 magnezu- hahaha. Dziewcyzny to dawka mega za mała nawet jak poza ciążę. W ciązy to co najmniej 2000 jednostek magnezu- wybierac prepearaty bez B6( slowmag, magnezin, magnesol) zaywać w trakcie mięsnego posiłku.......

Ja biorę koło 4000 tys i tak mam niedobory........

Gaviskon tez brałam, ale z kolei z tymi preparatami refluksowymi jest tak,że one upośledzaja przyswajanie witamin i mikroelementów:( i bądz tu człowieku madry:(

Witam

Ja już okna pomyłam, bo słonko świeciło,ale zaraz chyba zacznie padać.

Co do kąpania malucha przez męża to ja nie mam z tym problemu,bo mój aż się pali i nie może się doczekać. Twierdzi,że będzie obcinał pazurki,kąpał,przewijał ,jakby mia cycki to pewnie by też karmił hehehe ciekawe tylko kto będzie pracował.

Ja zaczęłam brać magnezin jak mnie skurcze zaczęły łapać 2x1 dawka na dzień 1000 i pomogło. Też słyszałam,że w ciąży magnez bez witaminy b6 jest lepszy.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Idę gotować obiad.

Witam dziewczęta;)
U mnie dziś pogoda taka hm bezpłciowa, że tak powiem ni to słońce, ni to deszcz trochę ponuro, czasem słońce...
Znów się wylegiwałam do 10:szok:
Brzuch mi się stawia, łapią jakieś skurcze, panikuje przyznam sie..i jeszcze te teksty wszystkich wokoło jak to nisko jest mój brzuch;/
Nie mam dziś weny na nic, nuda jak cholercia i tak o..
Gratuluje udanych wizyt;)
I witam nową mamusię;)

Pamka, Waris, josie powodzenia na wizytach życzę!

Ja kupiłam płyn do prania Dreft. Jest kilka rodzai i wzięłam ten dla dzieci i piorę normalnie nasze rzeczy. Jest super, pieknie pachnie, ubrania naprawdę są miękkie. I cenowo zdecydowanie taniej wychodzi niż np. Lovela.

mamina ja też biorę 1500mg magnezu, tak jak zaza. 3x1 tabletka, a raczej tableta i nie daję rady ich łykać w całości bo jak 2 razy stanęła mi w gardle to wolę połamać na 4 części.

Noc miałam dosyć ciężką. Budziłam się średnio 2 razy na godzinę i się rzucałam na łóżku z boku na bok. Brzuch znów twardy jak kamień. Miękł tylko gdy leżałam na plecach, ale długo tak nie dam rady leżeć. Masakra. Rano wzięłam no-spę i jest lepiej.

Hej!!

Ale dziś w wielkopolsce paskudna pogoda!! mam nadzieję, że święta będą ładne.

Ja też już po wizycie,Antek waży 2190, wszystko ok, no i wiem,że ciąży nie przenoszę jak do 1.06 nie urodzę to od razu do szpitala.Następna wizyta za 3 tyg.

gratuluje!:-)

My już po wizycie

Maluszek ma 30cm i waży ok. 1500g, ułożony jest główką w dół, pomiary brzuszka i główki wyszły w porządku, wg USG
poza tym wsio OK :)

Gratki :-D

Ja też po wizycie, wszystko gra, mały waży 1780g. Ja przytyłam (wreszcie) 1kg w ciągu ostatniego miesiąca, ale faktycznie na więcej rzeczy sobie pozwalałam bo cukier w normie.
Badania też oceniła jako dobre, zachwycona była wręcz hemoglobiną, a moczem nie kazała się przejmować bo nie ma cukru, a ciała ketonowe w śladowych ilościach podobno mogą się pojawić na czczo, a w ciąży tym bardziej.

Niestety tuż przed wizytą bo o 14 znów miałam atak bólu pleców. Była u mnie koleżanka, a ja mało co nie zemdlałam. Pogotowie odmówiło przyjazdu i skierowało mnie do przychodni rejonowej. Na szczęście tam lekarz okazał się być bardzo w porządku i przyjechał po 10 minutach. Kazał wziąć no-spę, paracetamol i zmierzył ciśnienie - 80/60.
Więc w związku z tym musiałam zaliczyć też dzisiaj masażystę i ponownie byłam nastawiana. Oj tym razem to już miłe nie było. Powiedział, że tym razem objęło trochę większy obszar i dlatego tak długo mnie trzymało, bo prawie godzinę. Huk był przy nastawianiu jak ta lala. Wystraszyłam się porządnie. Ale teraz czuję się jak nowonarodzona, no tylko nadal ciśnienie niskie.
Jutro idę się umawiać na stałe masaże do końca ciąży.

Super, że z dzidzia oki:-) Współczuję tylko tych napadów, ale może systematyczne chodzenie na masaże da większe rezultaty!;-)

Hej! Jestem tu nowa :-)i kurcze żałuje że wcześniej tu nie zajrzałam. To moja pierwsza ciąża, termin mam na 4 czerwca. Widzę że jest dość sporo czerwcowych mam;-) Co niektóre nawet z moich stron- pozdrawiam snoopy12:-)

Witaj!

Odnośnie tych dużych dzieci to gdzieś czytałam że duży wpływ na wagę dziecka mają witaminy które mamy biorą w okresie ciąży ale ile w tym prawdy to nie wiem. A jeśli chodzi o czop to też gdzieś wyczytałam że zabarwienie ma taki brunatny kolor tak jak pod koniec okresu.

Ja słyszałam, że dzieciaczki rodzą się większe nie od witamin, które przyjmujemy, ale od kwasów omega-3 (DHA i EPA) ,ale ile w tym prawdy, to pewnie nikt nie wie:-)

Przestańcie się dołować... tych idiotów też dopadnie ten wiek emerytalny... a najlepiej żeby ch...m pensje poobcinali do 2tys i niech zapierdzielają jak reszta to się im odechce!:-D:-D:-D palikot dobrze gada i ja jestem za nim:-D

Tak, tych idiotów też dopadnie wiek emerytalny, ale oni tyle zarabiają, że spokojnie sobie będą żyć nawet bez emerytury...są ustawieni już na całe życie.

klusiaM - nie wiem o co do końca pytasz odnośnie tych szczepionek:-)

reklama
Ja to jak wstaje na siku w nocy to mam wrazenie ze moj brzuch jest dwa razy wiekszy niz normalne i jak kamien. Mowicie ze to normalne?
Spie na lewym boku z poduszka miedzy udami. Jak boli mnie bok i ucho od ciaglego lezenia na lewej stronie to klade sie na prawa.

Do góry