reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziendoberek.
Witam nową czerwcówkę ;)
Współczuję Wam tych dolegliwości, mi powoli zaczyna odpuszczać zgaga - wcześniej towarzyszyła mi non stop teraz pojawia się sporadycznie więc wnioskuję, że dzidziuś się obniżył i tak nie naciska już na żołądek . . .
Każdego dnia łapie mnie lekki stres, przychodzą myśli, że to już za chwile, już za moment...
Zaczynam się martwić bać stresować... i cieszyć. Takie mieszane uczucia...
Coraz ciężej się poruszać . . .

Ja najbardziej zapociłam się jak mi Alicje po dobie kazali samą ubrać:-D kompać, kompałam w domu sama i wkurzało mnie jak mama chciała mi pomoc:-p jak przychodziła do kompania to mała już w ręczniku albo już spała po:-D ja huggiesów też urzywałam od 3 jak Ala już dupkę zaczynała sama podnosić i ja sobie chwaliłam, dla nas były idealne i super chłonne, nie wiem jak te najmniejsze sie sprawują...
kupiłam sobie wczoraj maseczkę antytrądzikową bo ostatnio strasznie mnie wypryszczyło, właśnie ją nałożyłam i piecze mnie twarz jak cholera a muszę tak wytrzymać 15 minut !!!!!!! aaaaaaa......... !
z rossmana taka snierdzącą sobie kupiłaś??:-D jak tak to ja po niej przed ciążą zawsze mialam czerwoną buzię przez 3h i tylko na noc ja robilam, ale skuteczna jest:-)

a mnie dzisiaj baba z banku zadzwoniła... obudziła mnie oczywiście, mówiąc że wyciagi z konta analtykowi M do kredytu analitykowi są potrzebne... wrrrr.... do tego Ala się zsikała w łóżko a z tej kanapki ciezko sie ten pokrowiec sciaga...... kurde co za dzien....

a wracając do zgagi ja tez już nie mam od kilku dni, a jak jest to taka że tab nie muszę brać i też mam wrazenie że brzuszek mi się opuscił...

Ostatnia edycja:
reklama
snoopy no z rossmana:D hehe buzie miałam czerwoną przez 10 minut ale już przeszło :) jest gładka i przyjemna ... ale okropieństwo wytrzymać z tym na twarzy przez 15 minut.
KlusiaM chyba też o tym pomyślę, bo wyglądam jak potwór i nie chce żeby dzidziuś się przestraszył jak się urodzi :)
Aylin następnym razem tak właśnie zrobie, hm zobaczymy czy coś to da :)

No rzeczywiście dzisiaj dzień piękności chyba nastał :)

dla mnie kąpiel była o tyle trudna, że Maks strasznie ale to strasznie wrzeszczał, samo trzymanie, mycie, ubieranie przyszło instynktownie

A ja cerę mam jak dupcia niemowlęcia (pomijając zmarszczki) za to reszta skóry ciągle sucha

ja też mam skórę na całym ciele strasznie wysuszoną i nic mi nie pomaga, natomiast policzki całe w wypryskach, nawet w okresie dojrzewania nie miałam trądziku za to teraz chyba nadrabiam... Coś strasznego, jak nałożę tonę tapety na twarz to i tak wszystko widać.

jakiś czas temu napisałam smsa do Sicil ale wcale nie odpisała :(...

Ostatnia edycja:
Klusia mnie tez zgaga meczy co ktoras noc, i wtedy mecze sie okrutnie ale po jakims czasie i tak w koncu rennie biore i moment i spie. polecam , mozna w ciazy brac

Snoopy ja tez nie chcialam nikog do kapieli dopuscic, bo dziadek rafala chcial mi po tym szpitalu pomagac, to tylko wanienke potem wylewal, a wlasciwie z pokoju wynosil do lazienki bo po cc nie wolno bylo podnosic tylu kg.

my za godzine idziemy na kontrole ale cos czuje ze rafal dostanie dalej antybiotyk bo jeszcze kaszel ma, chociaz w sumie moze tylko syropem sie uda to juz doleczyc...no zobaczymy:)

ale wczoraj mialyscie emerytalne rozmowy hihi. do naszej emerytury to sie jeszcze milion razy zmieni, jeszcze sto razyzdazymy sie wkurzyc i wyprowadzic na drugi koniec swiata i wrocic

dla mnie kąpiel była o tyle trudna, że Maks strasznie ale to strasznie wrzeszczał, samo trzymanie, mycie, ubieranie przyszło instynktownie

A ja cerę mam jak dupcia niemowlęcia (pomijając zmarszczki) za to reszta skóry ciągle sucha

Ja cere zawsze taka miałam i mam nadal. Wszystkie dziewczyny zawsze mi zazdrościły ze jedyne kosmetyki jakie uzywam to zel/mleczko, tonik i krem nawilżający. Z kolorowych - puder sypki. Na zime podkład ale tylko w celach ochronnych.
Mam cere normalna z tendencja do suchej.
Za to cała reszta.... zel pod prysznic z oliwką lub super nawilązający, o balsamie nie moge zapomniec bo mam wrazenie ze mi pęka.
Teraz mnie wysypało na całym dekolcie, plecach i ramionach. Kolezanka pociesza - ze nie na twarzy. I czekam na cipłe dni aby na słoneczko wystawić. A nuż tego mojej skurze trzeba

Dzień dobry,
W Poznaniu szaro buro i ponuro! Światła zapaliłam w domku co by radości trochę wnieść :-)
Mnie zgaga trochę męczyła wieczorem - ale spanie na dwóch poduszkach plus mleko i da się przeżyć.
Mi też ostatnio skóra na twarzy zaczęła wariować, a tyle czasu był względny spokój. Wczoraj zamówiłam kosmetyki - jutro może przyjdą. Ja zawsze miałam problemy z cerą i tylko Clinique mi pomagał - seria trzech kroków lub z serii Bioderma do skóry trądzikowej - kosztują sporo, ale jak dla mnie są niezastąpione. Maseczki też lubię - z Rossmanna czy super farm - fajnie działają.
Nie mam pojęcia co dziś ze sobą pocznę - jakoś motywacji brak - pralka się pierze... może poukładam i zrobię segregację przepisów - bo mały bałagan si,ę zrobił w nich :-)

Miłego Wam :tak:

Witam, obudzil mnie skorcz lydki to juz zaczyna byc norma :/ ile wy bierzecie mg magnezu na dobe?
Dzis ide na maske i masaz twarzy i dekoldu dla ciazowki. Wiec bedzie relaksujaco. Samej nie chce mi sie babrac i nawet nie wiem co jest dobre teraz dla mojej skory.

Babki jak zrobic to zeby maz kapal dziecko, chcialabym aby mial taki jeden swoj staly rutynowy przywilej. Macie jakies rady?

mamina
ja biorę ok 6 tabletek na dobę (aspargin) a i tak z rańca jak się niekontrolowanie przeciągam to czuję, że mnie chwyta, nie są to jeszcze takie mega skurcze jakie pamiętam z poprzedniej ciąży ale w sumie jeszcze jest na nie czas tfu tfu

A myślisz, że trzeba będzie go jakoś specjalnie namawiać? Mój do tej pory kąpie małego a ja kocham ten moment dnia bo mam chwilkę luzu (dłuższą, bo oni strasznie długo się kąpią)

Może spraw by uwierzył, że on jest w tym najlepszy i że sobie suuuuper radzi a tobie słabo idzie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Muszę sie wcześniej kłaść, nie o 3, bo potem dzień szybko mija i jestem zła. Ale jak zasnąć jak to cholerstwo w środku pali:-(. Dopiero jemy śniadanie. Na 15 basen, jak się uda to wieczorem do Ikei po pudła na ciuszki, bo na razie nie mam gdzie trzymać, a przejrzeć w końcu muszę. Juz pierwsza partia się pierze.
A w mojego Kubę tez jakiś leń wstąpił, bo twierdzi, że nie może ruszać ręką, by go karmić...:-D
Kamila ja od kiedy używam kosmetyków Clen&Clear, czyli żelu do zmywania, czy peelingu, czy chusteczek to nic mi się nie dzieje takiego.

Witam, obudzil mnie skorcz lydki to juz zaczyna byc norma :/ ile wy bierzecie mg magnezu na dobe?
Dzis ide na maske i masaz twarzy i dekoldu dla ciazowki. Wiec bedzie relaksujaco. Samej nie chce mi sie babrac i nawet nie wiem co jest dobre teraz dla mojej skory.

Babki jak zrobic to zeby maz kapal dziecko, chcialabym aby mial taki jeden swoj staly rutynowy przywilej. Macie jakies rady?

mnie refluks nie pali, ale poddusza- to jest tak okropne,ze czasem w nocy myślę,że ja po prostu nie wytrzymam...ja mam takie saszetki gastrotuss- nawet pomagają:), ale mozna tylko 3 na dobę:(

co do magnezu w jakich ilosciach bym go nie brała - mam go ponizej normy:( ale skurcyz nie mam zadnych- dziwne co?

Do góry