reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja też już po wizycie,Antek waży 2190, wszystko ok, no i wiem,że ciąży nie przenoszę jak do 1.06 nie urodzę to od razu do szpitala.Następna wizyta za 3 tyg.

Viola, naprawdę spory ten Twój synuś;) Mi jeszcze nigdy gin nie powiedziała ile mały waży..moze w następnym tyg mi powie..

Jeśli chodzi o sny to ja mam praktycznie same koszmary;/ często też śni mi się poród, że rodzę dziecko, które już jest takie duże i ma zęby i to koszmary takie głupie;/ ale zauważyłam, że jak wieczorem zaczerpne powietrza to aż takie cuda mi się nie śnią.

reklama
Viola ale duży ten twój synuś!!! a czemu do szpitala cię wsadzą jak nie urodzisz przed 1 czerwca?

Niezapominajka mój też nie mówi, ale w karcie wpisał na połówkowym i jeszcze jednym wcześniejszym USG

Ja tez nie przenosze,bo dzidzia wychodzi wieksza o tydz. do tego cala trojeczka byla zawsze mniejsza wedlug USG,a i tak byli rodzeni przed terminem - tak wiec od polowy maja musze byc gotowa na ten wazny moment.

Mam do was dziewczyny-kobietki pytanie - zauwazylyscie moze ze brzuch jest nizej - mi sie jakos obnizyl ostatnio i mam bol w kroku przy chodzeniu,a dzis to nawet tak mnie na dole klulo (na dole brzucha), ze nie wiedzialam czy dam rade po chlopakow do przedszkola pojechac.

coraz mi ciezej juz z tym brzuszkiem - ale jeszcze pare tyg. dam rade

Ja też już po wizycie,Antek waży 2190, wszystko ok, no i wiem,że ciąży nie przenoszę jak do 1.06 nie urodzę to od razu do szpitala.Następna wizyta za 3 tyg.

Viola ale Antek duży...
Ja idę do gina jutro i pewnie mój też będzie ważył podobnie, ale nie ma co gdybać- zobaczymy jutro.
Ile Antek ważył na ostatniej wizycie?

Co do pozycji do snu, ja śpię na moim M praktycznie a jak go nie ma to z 1000 jasków:-D i jakoś przesypiam, co do skurczy łydek, ja mam raczej pachwin.... ud i ramion... są bardziej bolesne, ale biorę potas i magnez i jakoś się unormowało, najgorzej było jak pogoda zmieniała się co 5 min teraz jak się ustabilizowała ze mna też lepiej:-p[/QUOTE]

A mam pytanie odnośnie wcześniejszego postu - dlaczego gin obstawia donoszenie do 32 tyg? Czym to jest spowodowane?

Mam do was dziewczyny-kobietki pytanie - zauwazylyscie moze ze brzuch jest nizej - mi sie jakos obnizyl ostatnio i mam bol w kroku przy chodzeniu,a dzis to nawet tak mnie na dole klulo (na dole brzucha), ze nie wiedzialam czy dam rade po chlopakow do przedszkola pojechac.
coraz mi ciezej juz z tym brzuszkiem - ale jeszcze pare tyg. dam rade[/QUOTE]

Ja też tak mam :-( boli strasznie w kroku przy chodzeniu i zaczynam mieć co jakiś czas kłucia - zna to ktoś i wie co oznacza?

Viola, ale masz już duże Dziecię - suuuper :-D

Czy któraś z Was zaobserwowała u siebie ciągłą nieustającą chęć sprzątania - nie mam na myśli, że mam na to siły, ale że ciągle gdzieś dostrzegam coś do zrobienia - lista się nie kończy. Masakra :szok:

BMR - syndrom wicia gniazda :D
Też to mam ciągle widzę coś co trzeba zrobić a jak tylko zaczynam to łapie mnie zadyszka i po robocie heheh.. chodze i się wkurzam że tu bałagan tam nie zrobione tu trzeba zmienić i tak non stop/.

ja mam wrażenie,że generalnie mam nisko brzuch.
Mnie nie kłuje ale tak jakby mi ktoś naciągał dól brzuch i to jest takie nieprzyjemne,no i ciągle mam twardy jak kamień.

BMR ja to nie jestem przesadnie sprzątalska i np.naczynia w zlewie mi nie przeszkadzają,ale też ciągle nadaję moim mężczyznom,że to by mogli schować,to sprzątnąć....a oni się tylko głupio uśmiechają i mówią,że normalność tzn.czerwiec coraz bliżej;-)

reklama
Do góry