reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Ja mam brzuch chyba w optymalnym położeniu. Nie za nisko i nie za wysoko bo oddycham normalnie. W ogóle ostatnio doceniłam całe lata spedzone na treningach i na tańcu - silne mięśnie brzucha. Ma kształt ładnej piłeczki i nic sie nie wylewa ani na boki, ani do dołu. Nawet nie zrobiły mi się oponki z tyłu jakieś specjalne. Mam tylko nadzieję, że skóra się szybko po porodzie obkurczy. Co nie znaczy, że przy ubieraniu butów nie przeżywam ostatnio mordęgi:-D Niedługo jak cos mi upadnie to tak już będzie leżeć hehe.

Zaraz wypluje struny głosowe. Przez kilka gozdzin gadałam jak najeta bo szkolę w pracy nową dziewczynę i w końcu mój głos odmówił posłuszeństwa. Współczuję nauczycielom...
A jutro po pracy czeka mnie godzinny masaż dla ciężarnych. Już się nie moge doczekac tego relaksu!

reklama
Viola gratuluję a synuś sobie nie żałuje no i dobrze :-D

Avo ty to potrfisz pocieszyć :-D

Moja robi dokładnie to samo od jakiś dwóch dni :tak:

Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za odzew w sprawie krwawienia z nosa. Z tego co widzę to powinnam zapytać której nie leciała ???

heh, ja nie pocieszam tylko realnie patrzę:) od 30 tygodnia dziecko rośnie 2 i pół raza średnio :)

Witajcie,

gratuluję udanych wizyt;-)
Super, ze dzieciaczki tak pięknie rosną:tak:
Nic tylko się cieszyć:-)

Po wczorajszych emocjach co mi się snilo??!
oczywiście, ze urodziłam:tak: duzego chlopca bo prawie 6 kg:szok:
i lekarze powiedzieli, ze dobrze, ze nie donosilam do terminu bo wazylby 10 kg:-D nieżle, co nie? Aha i ubranka na 56 i 62 moglam sobie wyrzucic bo ledwo miescil sie w 68:szok:

siula Wszystkiego Najlepszego;-)

BMR ja to wiecznie bym cos sprzatala a teraz juz zupelnie mi odbija:zawstydzona/y:
w szafie oczywiscie musi byc poukladane kolorami, rowniutko itp. Paranoja:zawstydzona/y:
Tak jak pisze Kamila syndrom wicia gniazda:tak: wiecznie cos jest do zrobienia, szkoda ze moj ukochany tego nie widzi:baffled: chociaz nie mogę narzekac bo dzisiaj mi powiedzial, ze mam nie czyscic naroznika a mialam to w planie (mamy kremowa skore i czesto trzeba to niestety robic) bo On jutro jak wroci z pracy bedzie to robil i oprocz tego zrobi w szafkach w kuchni plus piekarnik:szok:
a niech robi:-D

blond ja tez okna umylam, nie wszystkie ale zawsze coś;-)
męczę się już jak nie wiem co:/

a wczoraj wysprzatalam lazienke, nasza sypialnie i pokoj Kuby czyli górę:tak:
dzisiaj zdecydowanie odpoczywam, wystarczy ze pranie powiesilam i obiad zrobilam:-D jutro ciag dalszy.

Co do brzucha to tez mi sie wydaje, ze jest nizej:tak: ale moze mi sie wydaje bo o tym pisalyscie to od razu do lustra polecialam:zawstydzona/y:

Moi panowie spia, mozna odpocząć:tak:

jestem po:) Natalcia waży 1600 kg:) i wszytsko jest ok.Wód dużo, łozysko 1 stopień:)

Co do krwi to ja nie mgoę myć zębów:( normalnie pluję krwią:( do tego mam w jednej dziurce zawsze rano takie krwawe suche babole-heheheh

Wyniki badań nie są złe.MOcz idealny. Hemoglobina 12, hematokryt tylko 34%, neutorcyty podwyżsozne i Leukocyty 12, 4- ale to sa normy w ciąży. Tylko ten magnez cały czas poza normą:( A Ty Aljenko jaki miałas dokładnie ten magnez?

dziewczyny trzymam kciuki za wizyty&&&&
AVO gratki,duża ta twoja Natalcia!!!
Mnie krew z nosa leciała jakiś miesiąc temu,codziennie,ale to podobno norma.Teraz już nie,ale rano też mam takie glutki krwiste pozasychane.
Wróciłam z podglądu,wszystko wygląda cacy,nic się otwiera,przepływy ok,serducho bije miarowo,Jasiek wykonuje jakieś dziwne akrobacje.Na ktg niby jakieś tam skurcze wykazuje ale na tym etapie to już tak jest...Leżeć mam,nic nie nosić,brać leki rozkurczowe i magnez....
no i znowu chłopaki sami muszą coś na święta upichcić,aż mi ich szkoda;-)
A w drodze powrotnej zakupiłam sobie jeszcze paczkę majtek poporodowych,bardzo seksownych-z motylkami:-)

Ja też już po wizycie,Antek waży 2190, wszystko ok, no i wiem,że ciąży nie przenoszę jak do 1.06 nie urodzę to od razu do szpitala.Następna wizyta za 3 tyg.

Gratuluje udanych wizyt

Ja też już jestem po z chłopakami wszystko wporządku ale za to moja szyjka zrobiła się miękka ale jeszcze się nie rozwiera no i dostałam ochrzan że wczoraj pomogłam mężowi myć okna za trzy tygodnie następna wizytka i usg to trzecie no i mam czekać jeszcze z porodem także zaciskam nogi jak tylko się da
baffled5wh.gif
happy8se.gif

Zaza ponieważ biorę insulinę i nie mogę przenosić bo łożysko szybciej się starzeje.

Kamila nie,że nie donoszę tylko nie przenoszę,jak nie urodzę szybciej to urodzę w terminie, nie później.

Avo
no nie 5 kg lekarz mówił że koło 4 może się urodzić. A właśnie sprawdzałam w książeczce ciąży mojej koleżanki która urodziła synka 3920,że on w 32 tyg ważył 2320, także nie będzie tak źle.

I mały mieści się w normie wielkości 32 tygodnia. I nie jest duży z powodu cukrzycy, bo on od początku jest duży, a cukrzycę trzymam w ryzach:) Mam też płytkę nagraną i jest śliczny:)

miki zaciskaj nogi, zaciskaj ile sie da;-) ja chyba cos przeoczylam, bylam pewna ze bedziesz miala parkę:tak::zawstydzona/y::zawstydzona/y: chyba cos tak pisalas na początku...
Viola na pewnoe nie bedzie zle;-) a jeszcze z ta waga roznie bywa, usg moglo zawyzyc a nawet jak nie to dasz radę:tak:

Dziewczyny a są może jakieś nowe wieści o naszych nowych maluszkach? :) cały czas myślę o tych maleństwach i przestać nie mogę - co najmniej jakby moje były :p

reklama
miki wiadome, ze najwazniejsze, zeby byly zdrowe:tak: i beda na pewno;-)
mi chodzilo tylko o to czy dobrze pamiętam czy już mi się śni wszystko po prostu:-D

Kamila tez wlasnie sie zastanawiam jak tam nasze pierwsze Maluszki:tak:
mam nadzieje, ze niedlugo jakies wiesci zostana nam przekazane.
Buziak ma chyba kontakt z sicil, co nie? Ale Ona chyba dalej nie ma neta

Do góry