reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
mnie tez zmobilizowało i wczoraj allegro i koszule nocne. Zastanawiam sie czy szlafrok mi potrzebny. Bo w domu tylko w zimie frotowego uzywam.

Wrocilam z limerick i tu takie wiesci. Babeczki trzymajcie sie, dzieciaczki sa juz duze i napewno szybko sie ogarna w nowych warunkach. Wierze w to mocno.
Czekam na wiesci.

Ja zakupilam koszule nocna do szpitala...powoli zmierzam do pakowania torby.

Niezapominajka- nie depresjonuj się, bo dzidziuś to czuje. Trzeba sobie znaleźć jakieś twórcze zajęcie- ja np. robię wszystko by sie nie zabrać do pisania pracy, a już najwyższa pora ;-)
Mnie koleżanka powiedziała, że nisko brzuch jest dopiero wtedy jak wsadzisz sobie na płasko 4 palce pod biust (bez kciuka). Może Twoje maleństwo po prostu wypięło się niżej :-)

Eeeeee to ja mam super nisko bo wkładam cała reke i jeszcze ze 2 palce by weszły. Więc to takie ludowe gadanie. Albo za małe brzuchy jeszcze mamy

niezapominajka - jedziemy na tym samym wózku. Ja też całymi dniami siedzę sama w domu i nudzę się jak mops. A właśnie ze względu na to, że w kościele to aby usiąść musiałabym tam być już 30 minut przed czasem to nie chodzę na najbardziej oblegane msze. Trochę żal mi, że w tym roku nie zaliczę triduum paschalnego, ale co zrobić. Nie będę się narażać na twardnienie brzucha, pójdę czuwać po nabożeństwach. Zresztą wtedy jest najlpsza atmosfera moim zdaniem. Cicho, uroczyście i można się naprawdę skupić na tym po co się tam poszło.

A co do brrzucha to tez miałam strasznie nisko, każdy mi tak mówił, a w tamtym tygodniu ewidentnie poszedł do góry, ale też jeszcze spokojnie kilka palcy wsadzę pod biust.

mnie tez zmobilizowało i wczoraj allegro i koszule nocne. Zastanawiam sie czy szlafrok mi potrzebny. Bo w domu tylko w zimie frotowego uzywam.

ja zamierzam kupić taki cieniutki, ale to z tego względu, że koszulę chcę na ramiączkach, a pogoda może być różna w czerwcu

Ja szlafroka nie kupuję bo chodzę w nim tylko w ziemie i mam taki gruby. Do szpitala wezmę bluzę po prostu właśnie ze względu na koszulkę na ramiączkach.

Hejka!
No to się porobiło :/

witajcie.
wpadlam zeby napisac ,ze prawdopodobnie jutro sie rozpakujemy:-(
wczoraj ktg pokazalo spadek tetna u maluszka ,i dzis wieczorkiem sie to powtorzylo:-( z rana zrobia usg ,i jesli okaze sie ze jest choc minimalne zagrozenie dla dzidzi, to idziemy sie rozwiazywac :(
mam zakaz jedzenia i picia do rana.
strasznie sie martwie, niewiem co mnie czeka :( ,bardzooo bardzooo boje sie o dzieciaczki..:(

Wszysko będzie dobrze! Trzymamy tutaj kciuki!

dziś 7 rocznica śmierci JANA PAWŁA a mi się wydaje że to już wieki temu było -dla mnie to był wielki człowiek i dlatego o nim pisze
Ha a jutro mam urodziny trzydzieste (aż wstyt się przyznać) szóste szok :szok:
dziewczyny wysyłam wam troszkę słonka ode mnie miłego tygodnia i dnia :-)
Faktycznie! Jak ten czas szybko mija :szok: a życzenia jutro :-p

Dziewczyny jak tam sytuacja z waszą wagą wygląda? bo ja mam cały czas 5 kg na plusie , od 25/26 tygodnia ( ostatnia wizyta u ginekologa ) nic nie przybrałam na wadze ( właśnie przed chwilą się zwarzylam ) . I tak się zastanawiam ile jeszcze przytyję.. ;p . W pierwszej ciąży na tym etapie miałam już dobre 14 na plusie.
Przytyłam 10 kg:/ a waga wyjściowa to 66 kg :/

W ramach relaksu zajęłam się czytaniem w niedzielę i udało mi się przeczytać pierwszy tom Millenium... lekko przerażający;)

Pierwszą część przeczytałam w 3 dni, kolejne tomiki zajęły mi góra po 2 dni. A oglądałaś film? Tylko mówię o oryginale, szwedzka wersja. Jakbyś chciała mogę przegrać na płyty i wysłać pocztą. Dla mnie zdecydowanie lepsza niż wersja amerykańska, chociaż nie powiem bo nawet im się udała.

Jeśli lubisz ten typ książek to polecam jeszcze serię Kamilii Lakberg - wciągają jak diabli, a są troszkę lżejsze niż Millenium.

Uwielbiam trylogię Larssona! To moja jedyna książka po przeczytaniu której odczuwałam smutek, że to już koniec :-( Ekranizację szwedzką obejrzałam i mam nawet na kompie więc jakby któraś chciała ;) a amerykańskiej wersji nie widziałam i jakoś nie chce :/ tak z zasady "bo nie" - nie podoba mi się to zę Amerykanie muszą zrobić "po swojemu" mimo że szwedzkie jest bardzo dobre!
Kamile Lackberg tez polecam! :) przeczytałm wszystkie części i czekam aż pojawi się kolejna :-D
W empiku mam do odbioru kolejną porcję książek :-D (zamiast wyprawki to ja kompetuje biblioteczkę:szok:) - zamówiłam sobie najnowszą Val McDermid (bardzo mroczna pisarka ale jak ktoś lubi takie kryminały to zachęcam :-D) i jeszcze jakąs Annie Holt - jakaś norweska pisarka, też podobno fajna ale dopiero po przeczytaniu się wypowiem :-D

Witam;)
A tak ogólnie była u mnie koleżanka, której dawno nie widziałam i powiedziała, że mam bardzi nisko brzuszek....

Mnie koleżanka powiedziała, że nisko brzuch jest dopiero wtedy jak wsadzisz sobie na płasko 4 palce pod biust (bez kciuka). Może Twoje maleństwo po prostu wypięło się niżej :-)
Wczoraj stanełam przed lustrem i tak patrze, patrze i jakoś nisko też mam brzuch :/ a ręke to całą włoże:confused2: hmmm....

Szlafrok też mam gruby :/ takie frotte :/ jak coś to będe się w nim pociła :rofl2:

reklama
a ja kupię cienki szlafrok tak w razie gdyby sie koszula przez noc zaplamiła i żeby z taką brudną nie paradować po oddziale do łazienki w celu przebrania . :) .

Do góry