Sunshine6
Fanka BB :)
Ja to kluski sine/szare znam i ja jem je ze skwreczkami i twarogiem własnie - palce lizac w takim zestawieniu ;-)
Polecam tez spróbowac pop cornu z ketchupem - wiem ze dziwacznie brzmi ale pyyyyyycha ))
Dokladnie ksuski pychota obrzarlam sie jak swinia i teraz nie dosc ze wygladam to jeszcze sie czuje bleee ale co tam.
Niektorzy te kluski nazywaja je sinymi/szarymi.
Popcorn???? bede musiala sprobowac oczywiscie z ketchupem Wloclawek- bo NAJLEPSZY
Blee siedze i rycze... mam dosc dzisiejszego dnia... maz wyjechal na calutki dzien a ja od rana skacze jak malpa oprozniam meble bo bedzie w jednym pokoju wymieniany dywan i szafki na nim stojące musze byc puste zeby je podniesli i wyjeli ten pierd.... dywan.... ciagle schylanie, kucanie, skakanie po krzeslach wspiananie sie na palce...;/ nienawidze takiej "bezwładnosci" czlowiek na nic nie ma sily... niedlugo dupsko ciezko mi bedzie podetrzec....;/ ciagle zsapana wszystko 5 razy wolniej... na wszystko uwazac;/// mam dola no;/` jeszcze syf taki ze rzygac mi sie chce na sama mysl ze ktos to musi potem posprzatac.... na meza w tej kwestii nie mam co liczyc bo jego w domu praktycznie nie ma....tesciowa pracuje, mama 40 st goraczki ;/// sorry ale musialam sie wyzalic;/// kur....;/
Nio co Ty Kochana nie placz, powolutku wszytsko powyjmuj, odpocznij i od nowa, zalacz sobie jakas muzyczke i sie zrelaksuj. Ja lubie takie prace zlaszcza przy muzie na maksa. A na facetow nigdy nie mozna liczyc! ;-)
Sunshine ja tez nigdy o tym nie slyszalam a wlasciwie te kluski to cos jak te szare kluski kladzione plus cebulka,ale ten bialy ser to juz nie hehe.ale mnie nic nie zdziwi...u mnie na uczelni w bufecie byly frytki posypane bialym serem takim slonym, jak feta cos. i polane keczupem i jakie to wziecie mialo! ja nie odwazylam sie bo to jakies dziwne bylo dla mnie a wydaje mi sie ze to nie byla warszawska regionalna potrawa hehe. niech mnie ktos oswieci ze to jakas nazwe ma albo naprawde sie tak je a ja zylam tyle lat w nieswiadomosci
Sprawdzilam na Wikipedii i okazalo sie ze te moje kluski to potrawa regionalna znana na Kujawach i w Wielkopolsce sama bylam w szoku- co za uswiadomienie w tym wieku...
Co do frytasow pierwsze slysze, moze to jakis chwyt marketingowy, ktory sie powiodl z tego co mowisz