reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dziś byłam z młodym u laryngologa i była jakaś para z 2 małych dzieci jedno około 1,5-2latka i drugie malutkie- generalnie matka siedziała z ręką w szynie i królewna nic nie robiła, a ojciec latał z małym na ręku i pilnował starszego które przychodnie rozpierdzielało :D podchodzi do mnie i się pyta czy pomogę mu ubrać kurteczkę temu małemu <szok> więc ja chcę pomóc,a ten mi dziecko dał na ręce, bo on się jeszcze boi :D więc ubrałam i zapakowałam do wózka- okazało się, ze chłopiec ma 2tyg i aż się wzruszyłam jak sobie pomyślałam, ze za jakiś czas będę taką kruszynkę też mieć :) no i wydawał mi się taki malutki, a urodził się 4300gr wiec do najmniejszych nie należał :)

Kurcze taka zwykła sytuacja, a ja cały czas mam tą dzidzie przed oczami:-):-)

normalnie aż mi się żal tego kolesia zrobiło... a królewna w ogóle na to nie zareagowała??
Nie dziwię się, że masz tą dzidzię przed oczami, przecież takie maleństwa są kochane!!;-)

Poza tym nie każda matka kocha tak samo sowje dzieci itd.

avo no nie zartuj:eek: Kazdy inny ale ten argument to do mnie nie przemówi:no:

ło matko juz mnie brzuch boli od rechotow... mistrzyni cietej riposty

albo poprostu niedowiarek ;)) nie wierze wam w te cnotliwe opowiastki
:-p

buziolku to ty masz ambitne plany,więc może jednak masuj się,masuj;-)a po oliwkę zawsze męża możesz posłać...swoją drogą ciekawe,co by zrobił mój M. jakbym mu zaproponowała taki masaż????

sama nie siegne a moj P to sie mie boi bardzi jak ognia:sorry::rofl2:

Czy tu zawsze muszą być takie tematy jak mnie nie ma ?? ale przynajmniej można się pośmiać, wczoraj leżąc w wannie czytałam o tych masażach :) i chyba lepsza oliwa z oliwek czy migdałów do nich jak zwykła oliwka..

zaraz sie okaze ze moze tez byc bita smietana albo ciekła czekolada:-):-):-)

normalnie aż mi się żal tego kolesia zrobiło... a królewna w ogóle na to nie zareagowała??
Nie dziwię się, że masz tą dzidzię przed oczami, przecież takie maleństwa są kochane!!;-)
Królewna siedziała z miną taką :/ nawet on do gabinetu wszedł z maluszkiem, a ona niby ze starszym została tylko to starsze wywalało wszystko co się da, a babki z rejestracji zbierały :baffled: ale ta kruszynka którą pare minutek trzymałam- niech ten czas leciiiiii.

Buziak :D
Jadłam dziś bitą śmietanę z deserkiem czekoladowym :D i w obecnej sytuacji musi mi taka wersja wystarczyć :D

Wy to tematy macie :-D alez sie usmialam:-D:-D:-D
A co do rodzicow Madzi to mnie szkoda nawet gadac - ja im nie wierze szok szokiem ale uknus porwanie:no: a najgorsze pozostawic cialko swojego dziecka gdzies tam na mrozie:no::wściekła/y: sorki ale tylko potwory robia takie rzeczy.

Buziak :D
Jadłam dziś bitą śmietanę z deserkiem czekoladowym :D i w obecnej sytuacji musi mi taka wersja wystarczyć :D

Agus znasz to o krowie co duzo muczy ???:-)
My co najwyzej i tak same samiuskie z tym zostaniemy ;))

Kamila - smacznego i na zdrowie!!

Alez mi sie spac zachciało :eek: chyba od tej hennej oczy ie dalej szczypia ;/

udało mi się Was doczytać

Viola, niespodzianka - nie znam płci, bo jak weszłam do gabinetu, to od razu lekarz usłyszał, ze ja juz nie chcę znać płci, ma byc niespodzianka,

asiia - super wieści, trzymam kciuki, żeby tak dalej!!!

I nie pamiętam co komu jeszcze.

reklama
Witajcie,
już po pracy w ogrodzie, po pracy zawodowej też.

Mam ciekawy link o karmieniu i jak się ma do IQ dziecka.
Sposób karmienia dziecka a IQ - Racjonalista

:)

dzisiaj wlasnie w SR mielismy wyklad o karmieniu. pytalismy ta pania o karmienie na zadanie, i czy powinno sie robic te przerwy 2 godzinne pomiedzy. powiedziala ze na poczatku na pewno nie ma co wprowadzac regularnosci, w pierwszym miesiacu to nie ma sensu a pozniej jak dziecko pozwoli. niektore sie da troche ustawic, niektore nie... w kazdym razie w pozniejszych miesiacach nie ma sensu karmienie jak tylko dziecko zacznie marudzic, nie ma co przesadzac z tym na zadanie. tak powiedziala :baffled: to karmienie to cala filozofia jest, masakra....

Do góry