reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Wy też tak macie jak ja ??? Muszę ciągle ruszać gębą dosłownie już nie wiem co jeść !!!!!

Tak, też tak mam. Zaczęło się w połowie marca i przestać nie mogę myśleć o jedzeniu. O ile wcześniej czas mi strasznie szybko leciał i ani się obejrzałam po śniadaniu a już pora obiadowa była, tak teraz normalnie co chwila patrzę na zegarek czy minęły już 3 godziny. A i tak zaczęłam skracać do 2,5h :-D

Dzisiaj wyjątkowo zjadłam tylko 2 posiłki i nie jestem głodna, ale też czuję się strasznie nie wyspana mimo drzemki co chwila to i nie dziwne, że się nie chce jeść.

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekam na relacje!!

Ja spędziłam dwie godzinki wygrzewając się na placu zabaw :) ale na koniec wkurw.... mnie para dziadków- przyszli z okolo 2,5letnią wnuczką usiedli i się miło uśmiechali po czym obydwoje na ławce zaczęli palić :/ w tym czasie małej spadła butelka ze smoczkiem do piasku i podbiegła do dziadka, a ten ją oblizał i jej oddał:szok::szok::szok: dużo mnie kosztowało, abym cicho siedziała i nic nie powiedziała.

ja mam to samo ze juz skracam sobie do 2 h aby coś wciągnąć !!!! masakra !!!!
najważniejsze że udało mi się ten cukier wyregulować i czasami pozwalam sobie na lepsiejsze rzeczy !!!!!!!!

Wy też tak macie jak ja ??? Muszę ciągle ruszać gębą dosłownie już nie wiem co jeść !!!!!
A mi przez chorobę kompletnie odszedł apetyt, z jednej strony się cieszę a z drugiej strony muszę się teraz zmuszać do jedzenia żeby małemu nic nie zabrakło.

aga
mnie też strasznie takie zachowania wyprowadzają z równowagi i też zawsze ledwo się powstrzymuję żeby się nie odezwać

co do ślubów i kościołów i chrztów
to my mamy tylko cywilny, braliśmy dopiero w sierpniu i to właściwie wyłącznie dla celów podatkowo - finansowych, dziecko owszem ochrzciliśmy, nikt nam problemów nie robił

aga
dzięki bardzo za pamięć, Maksio zdrowy, gorzej ze mną, antybiotyk trochę mnie leczy i postawił na nogi ale nie radzę sobie z okropnym bólem głowy i twarzy, bez paracetamolu ani rusz, mam straszne wyrzuty, że tak tego małego truję ale nie mam innego wyjścia, do tego strasznie mi urósł brzuch, mam wrażenie, że nie mieści się już w skórze i baaardzo mi się stawia i twardnieje właściwie całą dobę i boli, zastanawiam się, czy nie przyspieszyć wizyty bo może przez tą chorobę i leki coś tam się złego dzieje, tfu tfu

aga
dzięki bardzo za pamięć, Maksio zdrowy, gorzej ze mną, antybiotyk trochę mnie leczy i postawił na nogi ale nie radzę sobie z okropnym bólem głowy i twarzy, bez paracetamolu ani rusz, mam straszne wyrzuty, że tak tego małego truję ale nie mam innego wyjścia, do tego strasznie mi urósł brzuch, mam wrażenie, że nie mieści się już w skórze i baaardzo mi się stawia i twardnieje właściwie całą dobę i boli, zastanawiam się, czy nie przyspieszyć wizyty bo może przez tą chorobę i leki coś tam się złego dzieje, tfu tfu
Może warto przyspieszyć wizyte, kurcze gdybyś wiedziała to mogłaś od razu braćantybiotyk, a nie tyle się męczyć. Z małym pewnie wszytko dobrze :)

Ja cała nieźle przytyłam i wyglądam jak do porodu już :/ więc w piątek jak mnie rodzinka zobaczy po prawie 2miesiącach to nie pozna:cool::cool:

Kama Leń na mnie chyba przeszedł. Wstałam z drzemki bo męczy mnie...no właśnie co? to chyba nie zgaga, bo nie pali, nie piecze, tylko tak mi się odbija cały dzień, niedobrze mi, jakby tkwi coś w przełyku:wściekła/y: Właśnie zjadłam prawie paczkę migdałów, zobaczymy czy pomogą.
A za obiad to nie chce mi się nadal wziąć ...

aga
Mi nikt nie chce wierzyć, że jeszcze mam 3 miechy do porodu...
a lekarza, który mi kazał tydzień czekać z takimi objawami chyba zmienię, bo doprowadził mnie do naprawdę ciężkiego zapalenia zatok, laryngolog złapał się za głowę jak mnie zbadał

Ciekawych rzeczy dowiedziałam się ostatnio w szkole rodzenia, pani powiedziała, że najgorsze co można kupić dla niemowlęcia to kosmetyki firmy j&j, penaten, pampers, czyli wszystko to, czego używam od 3 lat, stwierdziła, że to sama najgorsza chemia...

Ostatnia edycja:
reklama
Czuję się dzisiaj fatalnie, na nic nie mam siły, tylko bym spała. Przed chwilą aż zmierzyłam ciśnienie i spodziewałam się niskiego a tu zdziwienie: 130/78!!! Ja nawet bez ciąży w życiu takiego ciśnienia nie miałam. Jak mi do wszystkich dolegliwości dojdzie zatrucie ciążowe to chyba juz na maksa złapię depresję. A na dodatek mam też zrobić badania w tym mocz, krew i glukoza na czczo i teraz to już na 100% jestem pewna, że będzie coś nie halo.

Do góry