reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Wy też tak macie jak ja ??? Muszę ciągle ruszać gębą dosłownie już nie wiem co jeść !!!!!

Tak, też tak mam. Zaczęło się w połowie marca i przestać nie mogę myśleć o jedzeniu. O ile wcześniej czas mi strasznie szybko leciał i ani się obejrzałam po śniadaniu a już pora obiadowa była, tak teraz normalnie co chwila patrzę na zegarek czy minęły już 3 godziny. A i tak zaczęłam skracać do 2,5h :-D

Dzisiaj wyjątkowo zjadłam tylko 2 posiłki i nie jestem głodna, ale też czuję się strasznie nie wyspana mimo drzemki co chwila to i nie dziwne, że się nie chce jeść.

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekam na relacje!!

Ja spędziłam dwie godzinki wygrzewając się na placu zabaw :) ale na koniec wkurw.... mnie para dziadków- przyszli z okolo 2,5letnią wnuczką usiedli i się miło uśmiechali po czym obydwoje na ławce zaczęli palić :/ w tym czasie małej spadła butelka ze smoczkiem do piasku i podbiegła do dziadka, a ten ją oblizał i jej oddał:szok::szok::szok: dużo mnie kosztowało, abym cicho siedziała i nic nie powiedziała.

ja mam to samo ze juz skracam sobie do 2 h aby coś wciągnąć !!!! masakra !!!!
najważniejsze że udało mi się ten cukier wyregulować i czasami pozwalam sobie na lepsiejsze rzeczy !!!!!!!!

Wy też tak macie jak ja ??? Muszę ciągle ruszać gębą dosłownie już nie wiem co jeść !!!!!
A mi przez chorobę kompletnie odszedł apetyt, z jednej strony się cieszę a z drugiej strony muszę się teraz zmuszać do jedzenia żeby małemu nic nie zabrakło.

aga
mnie też strasznie takie zachowania wyprowadzają z równowagi i też zawsze ledwo się powstrzymuję żeby się nie odezwać

co do ślubów i kościołów i chrztów
to my mamy tylko cywilny, braliśmy dopiero w sierpniu i to właściwie wyłącznie dla celów podatkowo - finansowych, dziecko owszem ochrzciliśmy, nikt nam problemów nie robił

aga
dzięki bardzo za pamięć, Maksio zdrowy, gorzej ze mną, antybiotyk trochę mnie leczy i postawił na nogi ale nie radzę sobie z okropnym bólem głowy i twarzy, bez paracetamolu ani rusz, mam straszne wyrzuty, że tak tego małego truję ale nie mam innego wyjścia, do tego strasznie mi urósł brzuch, mam wrażenie, że nie mieści się już w skórze i baaardzo mi się stawia i twardnieje właściwie całą dobę i boli, zastanawiam się, czy nie przyspieszyć wizyty bo może przez tą chorobę i leki coś tam się złego dzieje, tfu tfu

aga
dzięki bardzo za pamięć, Maksio zdrowy, gorzej ze mną, antybiotyk trochę mnie leczy i postawił na nogi ale nie radzę sobie z okropnym bólem głowy i twarzy, bez paracetamolu ani rusz, mam straszne wyrzuty, że tak tego małego truję ale nie mam innego wyjścia, do tego strasznie mi urósł brzuch, mam wrażenie, że nie mieści się już w skórze i baaardzo mi się stawia i twardnieje właściwie całą dobę i boli, zastanawiam się, czy nie przyspieszyć wizyty bo może przez tą chorobę i leki coś tam się złego dzieje, tfu tfu
Może warto przyspieszyć wizyte, kurcze gdybyś wiedziała to mogłaś od razu braćantybiotyk, a nie tyle się męczyć. Z małym pewnie wszytko dobrze :)

Ja cała nieźle przytyłam i wyglądam jak do porodu już :/ więc w piątek jak mnie rodzinka zobaczy po prawie 2miesiącach to nie pozna:cool::cool:

Kama Leń na mnie chyba przeszedł. Wstałam z drzemki bo męczy mnie...no właśnie co? to chyba nie zgaga, bo nie pali, nie piecze, tylko tak mi się odbija cały dzień, niedobrze mi, jakby tkwi coś w przełyku:wściekła/y: Właśnie zjadłam prawie paczkę migdałów, zobaczymy czy pomogą.
A za obiad to nie chce mi się nadal wziąć ...

aga
Mi nikt nie chce wierzyć, że jeszcze mam 3 miechy do porodu...
a lekarza, który mi kazał tydzień czekać z takimi objawami chyba zmienię, bo doprowadził mnie do naprawdę ciężkiego zapalenia zatok, laryngolog złapał się za głowę jak mnie zbadał

Ciekawych rzeczy dowiedziałam się ostatnio w szkole rodzenia, pani powiedziała, że najgorsze co można kupić dla niemowlęcia to kosmetyki firmy j&j, penaten, pampers, czyli wszystko to, czego używam od 3 lat, stwierdziła, że to sama najgorsza chemia...

Ostatnia edycja:
reklama
Czuję się dzisiaj fatalnie, na nic nie mam siły, tylko bym spała. Przed chwilą aż zmierzyłam ciśnienie i spodziewałam się niskiego a tu zdziwienie: 130/78!!! Ja nawet bez ciąży w życiu takiego ciśnienia nie miałam. Jak mi do wszystkich dolegliwości dojdzie zatrucie ciążowe to chyba juz na maksa złapię depresję. A na dodatek mam też zrobić badania w tym mocz, krew i glukoza na czczo i teraz to już na 100% jestem pewna, że będzie coś nie halo.

Do góry