reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witajcie

U nas pogoda taka SE. Rano obudziło nas słoneczko, które wygoniło nas z łóżka, a teraz się schowało. Nie mogę się coś zebrać do wyjścia z domu, a trzeba by zakupy zrobić....

Dobrego samopoczucia Wam życzę, dużo zdrówka i udanych wizyt!!!
Ja drugie USG mam za tydzień.

reklama
Witam i ja w ten sloneczny dzionek.

Powodzenia dla tych co na badania i wizytki sie dzisiaj wybieraja:tak:.

sicilpol - to super ze cinienie wraca do normy:tak:.
tialana - takie wiesci zawsze sie milo czyta, super ze corcia ok:-).
nanulika - kciukaski;-) zacisniete
Propozycja buziaka jak najbatrdziej mi odpowiada:tak:, strasznie duzo nam sie tu tego narobilo.

A ja prawie cala noc nie spalam przez ta nerke :wściekła/y:, bol jest koszmarny - jedynie jak mam pecherz pelny to tak troszke mniej boli. A przy siusianiu to mam wrazenie ze mi ta nerke ktos z tylu wyrywa:wściekła/y::-(. A oni kaza mi duzo pic i siusiac:szok: a to bol taki!!! no ale coz trzeba to jakos przezyc:-( dorze ze w domku siedze.
A i dzisiaj lozeczko powinno przyjechac :happy: - juz nie moge sie doczekac:-)

witam dziewczynki
ja tez dzis zabiegany mam dzien w porownaniu do wczorajszego dnia trolla:-);-):-) w poludnie mam klientke wiec wpadnie troszke kaski, a wieczorem idziemy na pierwsze spotkanie u mnie w szpitalu w szkole rodz...
co do boli konczyn to i ja sie dopisuje do ekipy cierpiacych, jak modeluje sobie wlosy to tez na raty, ogolnie masakra jakas, a co do depilacji to tak jak pisalam kiedys ze bez lusterka juz sie nie obejdzie:-D:-D a i tak pozarzynam sie zawsze prosiak, paznokcie u stop maluje mi maz, juz doszedl do takiej wprawy ze jestem z niego dumna:-) no i faktycznie macie racje co do tych zmieniajacych sie cipulek hi, no szok jakis... chyba tak nie zostanie co dziewczynki???

ps na nerke mi kazali lykac zurawit i jest o niebo lepiej:)

Witajcie wiosennie!
Czy są jakieś niusy od Dorotki? Niezmiennie współczuję wszystkim obolałym i chorym i życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, a sama patrzę w lustro i nie dowierzam :/
Wreszcie i na mnie padło... tak się nieźle trzymałam wagowo i wyglądem w tej ciąży, a teraz od kilku dni nie chce być inaczej - mam zaokrągloną buzię, co u mnie zawsze źle wygląda i jak zaczynam tyć, to zawsze, ale to zawsze widać po twarzy. W ten sposób nie ma szans, żebym w jakichkolwiek okolicznościach uniknęła przemiłych komentarzy ciotek klotek w stylu "o, jak DOBRZE wyglądasz", "taka buzia okrąglutka". Jasne, że ciąża to co innego, ale to jednak przygnębiające, bo skoro w 27. tyg. zaczęłam się robić pucułowata na twarzy, to co będzie pod koniec?

Powtarzam sobie na pocieszenie, że najważniejsze zdrowie maluszka!
Miłego dnia, dziewczynki i wieczorem wpadnę po niusy.

A ja nie dałam rady i se pospałam- i to chyba nie był dobry pomysł bo jestem, jakaś rozbita;) najchętniej cały dzień bym przespała;p no i mój organizm oszalał bo wymagał kolejnego śniadanka;D

Witam!

Odnośnie łączenia wątku to ja się nie zgadzam (a tak na marginesie to mamy osobny wątek moderatorski na tego typu dyskusje :-p).
O ile fotki z usg i brzuszków mogą wylądować w jednym worku, o tyle reszta niekoniecznie. Uporządkowanie tematyczne jest moim zdaniem o tyle bardziej przejrzystsze, że jak ktoś chce znaleźć konkretne info to wie, gdzie tego szukać. A tak przekopywać cały wątek dotyczący zakupów, aby poczytać o wyborze wózka? (wspomnę tylko, że cześć dziewczyn była za tym, aby utworzyć właśnie osobne wątki dla wózków i pokoików i włożyłam trochę pracy, aby odpowiednie posty poprzerzucać...) Jest to też wygodniejsze dla "podglądaczek". Mi się np zdarza wchodzić na inne miesiące i czytać/oglądać pokoiki, bo szukam inspiracji, natomiast wózki mnie nie interesują, bo już mam. A jest różnica w przejrzeniu 10, a 100 stron, prawda?

sicilpol zdrzemnij się, może lepiej się poczujesz :tak:

gkvip myślę że temu musisz dużo pić i dużo siusiać żeby jak najszybciej oczyścić nerki, choć napewno nie należy to teraz do przyjemnych czynności, ale im więcej będziesz siusiać tym szybciej będziesz zdrowa

Jeśli chodzi o zmiany w podwoziu to normalne, bo jesteśmy teraz bardziej ukrwione i zmienia się nie tylko wygląd ale też kolor na taki jakby zasiniały, ale po porodzie gdy organizm wróci do normy, a w tym ilość krwi w obiegu, to i tam będzie "normalniej" ;-)

Jeszcze raz napisze, ze ciezko sie czyta otych waszych dolegliwosciach - nerki, uciski, palące uda kurcze :eek: Mam nadzieje ze to szybko minie i wcalenie bedzie czekac do porodu!!!

Co do cipek to to koszmar jakis:eek::baffled: sine spuchniete kurdeeeeeeeee:eek: Ładnie musimy wygladac na fotelu ginekologicznym jeszce do tego takie pozazynane czy z kępami ulala elegancja francja:eek:

Macku - ja rozumiem, ze po cos sa zakładane oddzielne wątki i nie mowie, zeby teraz z 30 zrobic trzy.. Odrazu napisałam, ze zakupy sawygodne gdy sa odzielnie ale np zlikwidowałabym watek jesc czy nie bo tam nikt nie pisał przez 3miesiace np:baffled: Do tego ja co wiem od gina pisze na ogolnym - jestem za tym, zebysmy wszystkie pisały takie rzeczy sobie razem bez zbednych podziałow.. Połaczyłabym brzuszki i usg a inne zdjecia usuneła bo tam nikt nic nie wstawia:-p
Tak z głowa zeby było przejrzysciej;-)

A na dane pytania mozemyodpowiadac na ogolnym ;p

//tak proponuje bo serio mam wrazenie, ze na ogolnym prawie niemamy o czym pisac ??????? nieuwazace podobnie? towarzystw za bardzo sie rozłazi i jakos mało zżyte jestesmy serio

Aylin ja jestem Niezapominajka;)) niespodzianka to inna mamusia;) no ale mimo wszystko masz rację...muszę uważać ale jak tu uważać to nie wiem... Trzymam kciuki za wizytę&

Oj Przepraszam kwiatuszku wiosenny. Widac ze mnie wizyta stresowała.

Nie wiem gdzie pisac więc pisze po staremu czyli tu i przekleje na wizyty u lekarza.
Więc z dobrych: Przytyłam 1 kg (w 3 ty) ale poprzednio było + 3 kg więc jak na 2 miesiące rozłoże ro nie jest żle. Ciśnienie w normie 80/120, żelazo wzrosło o 1 pkt. Więc też nieźle (granica normy bo granica normy ale jednak ) szyjka super, rodzić na razie nie będę.
Dostałam skierowanie na KTG - takie bez daty, jakby mnie cos niepokoiło to mam sobie iśc i zrobić.

Z wieści mniej dobrych: WITAJCIE SLODKIE DZIEWCZYNKI, niestety dołaczyłam do waszego grona :( co mnie wcale nie cieszy.
I badanie glukozy 99/146
II badanie 80/178
Poradnie diabetologiczna mam w piątek w samo południe. Dowiem się tam co dalej. Mam nadzieje że kłóć się nie będę musiała.
Płakac troche mi się chce....

AAA z uwagi na podejrzenie cukrzycy podglądnelismy kluskę. I w 29 tygodniu waży 968 g. Więc na szczęście nie przybiera i może nie będe miała prblemu z porodem. Lekarz i tak mnie pocieszył - mówi ze ordynator szpitala się zmienił i jeżeli w trakcie porodu stwierdzę ze mam juz dośc meczarni to cesarka jest w zasięgu każdej pacjentki "na zyczenie"

Ostatnia edycja:
reklama
Jeszcze raz napisze, ze ciezko sie czyta otych waszych dolegliwosciach - nerki, uciski, palące uda kurcze :eek: Mam nadzieje ze to szybko minie i wcalenie bedzie czekac do porodu!!!

Co do cipek to to koszmar jakis:eek::baffled: sine spuchniete kurdeeeeeeeee:eek: Ładnie musimy wygladac na fotelu ginekologicznym jeszce do tego takie pozazynane czy z kępami ulala elegancja francja:eek:

Kobieto, aleś mnie uśmiała ;-) :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja napisze tylko, ze mi wszystko jedno czy będzie 30 wątków czy 3:tak: i tak będę czytać i pisać :laugh2:

Do góry