reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

witajcie

U nas pogoda taka SE. Rano obudziło nas słoneczko, które wygoniło nas z łóżka, a teraz się schowało. Nie mogę się coś zebrać do wyjścia z domu, a trzeba by zakupy zrobić....

Dobrego samopoczucia Wam życzę, dużo zdrówka i udanych wizyt!!!
Ja drugie USG mam za tydzień.

reklama
Witam i ja w ten sloneczny dzionek.

Powodzenia dla tych co na badania i wizytki sie dzisiaj wybieraja:tak:.

sicilpol - to super ze cinienie wraca do normy:tak:.
tialana - takie wiesci zawsze sie milo czyta, super ze corcia ok:-).
nanulika - kciukaski;-) zacisniete
Propozycja buziaka jak najbatrdziej mi odpowiada:tak:, strasznie duzo nam sie tu tego narobilo.

A ja prawie cala noc nie spalam przez ta nerke :wściekła/y:, bol jest koszmarny - jedynie jak mam pecherz pelny to tak troszke mniej boli. A przy siusianiu to mam wrazenie ze mi ta nerke ktos z tylu wyrywa:wściekła/y::-(. A oni kaza mi duzo pic i siusiac:szok: a to bol taki!!! no ale coz trzeba to jakos przezyc:-( dorze ze w domku siedze.
A i dzisiaj lozeczko powinno przyjechac :happy: - juz nie moge sie doczekac:-)

witam dziewczynki
ja tez dzis zabiegany mam dzien w porownaniu do wczorajszego dnia trolla:-);-):-) w poludnie mam klientke wiec wpadnie troszke kaski, a wieczorem idziemy na pierwsze spotkanie u mnie w szpitalu w szkole rodz...
co do boli konczyn to i ja sie dopisuje do ekipy cierpiacych, jak modeluje sobie wlosy to tez na raty, ogolnie masakra jakas, a co do depilacji to tak jak pisalam kiedys ze bez lusterka juz sie nie obejdzie:-D:-D a i tak pozarzynam sie zawsze prosiak, paznokcie u stop maluje mi maz, juz doszedl do takiej wprawy ze jestem z niego dumna:-) no i faktycznie macie racje co do tych zmieniajacych sie cipulek hi, no szok jakis... chyba tak nie zostanie co dziewczynki???

ps na nerke mi kazali lykac zurawit i jest o niebo lepiej:)

Witajcie wiosennie!
Czy są jakieś niusy od Dorotki? Niezmiennie współczuję wszystkim obolałym i chorym i życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, a sama patrzę w lustro i nie dowierzam :/
Wreszcie i na mnie padło... tak się nieźle trzymałam wagowo i wyglądem w tej ciąży, a teraz od kilku dni nie chce być inaczej - mam zaokrągloną buzię, co u mnie zawsze źle wygląda i jak zaczynam tyć, to zawsze, ale to zawsze widać po twarzy. W ten sposób nie ma szans, żebym w jakichkolwiek okolicznościach uniknęła przemiłych komentarzy ciotek klotek w stylu "o, jak DOBRZE wyglądasz", "taka buzia okrąglutka". Jasne, że ciąża to co innego, ale to jednak przygnębiające, bo skoro w 27. tyg. zaczęłam się robić pucułowata na twarzy, to co będzie pod koniec?

Powtarzam sobie na pocieszenie, że najważniejsze zdrowie maluszka!
Miłego dnia, dziewczynki i wieczorem wpadnę po niusy.

A ja nie dałam rady i se pospałam- i to chyba nie był dobry pomysł bo jestem, jakaś rozbita;) najchętniej cały dzień bym przespała;p no i mój organizm oszalał bo wymagał kolejnego śniadanka;D

Witam!

Odnośnie łączenia wątku to ja się nie zgadzam (a tak na marginesie to mamy osobny wątek moderatorski na tego typu dyskusje :-p).
O ile fotki z usg i brzuszków mogą wylądować w jednym worku, o tyle reszta niekoniecznie. Uporządkowanie tematyczne jest moim zdaniem o tyle bardziej przejrzystsze, że jak ktoś chce znaleźć konkretne info to wie, gdzie tego szukać. A tak przekopywać cały wątek dotyczący zakupów, aby poczytać o wyborze wózka? (wspomnę tylko, że cześć dziewczyn była za tym, aby utworzyć właśnie osobne wątki dla wózków i pokoików i włożyłam trochę pracy, aby odpowiednie posty poprzerzucać...) Jest to też wygodniejsze dla "podglądaczek". Mi się np zdarza wchodzić na inne miesiące i czytać/oglądać pokoiki, bo szukam inspiracji, natomiast wózki mnie nie interesują, bo już mam. A jest różnica w przejrzeniu 10, a 100 stron, prawda?

sicilpol zdrzemnij się, może lepiej się poczujesz :tak:

gkvip myślę że temu musisz dużo pić i dużo siusiać żeby jak najszybciej oczyścić nerki, choć napewno nie należy to teraz do przyjemnych czynności, ale im więcej będziesz siusiać tym szybciej będziesz zdrowa

Jeśli chodzi o zmiany w podwoziu to normalne, bo jesteśmy teraz bardziej ukrwione i zmienia się nie tylko wygląd ale też kolor na taki jakby zasiniały, ale po porodzie gdy organizm wróci do normy, a w tym ilość krwi w obiegu, to i tam będzie "normalniej" ;-)

Jeszcze raz napisze, ze ciezko sie czyta otych waszych dolegliwosciach - nerki, uciski, palące uda kurcze :eek: Mam nadzieje ze to szybko minie i wcalenie bedzie czekac do porodu!!!

Co do cipek to to koszmar jakis:eek::baffled: sine spuchniete kurdeeeeeeeee:eek: Ładnie musimy wygladac na fotelu ginekologicznym jeszce do tego takie pozazynane czy z kępami ulala elegancja francja:eek:

Macku - ja rozumiem, ze po cos sa zakładane oddzielne wątki i nie mowie, zeby teraz z 30 zrobic trzy.. Odrazu napisałam, ze zakupy sawygodne gdy sa odzielnie ale np zlikwidowałabym watek jesc czy nie bo tam nikt nie pisał przez 3miesiace np:baffled: Do tego ja co wiem od gina pisze na ogolnym - jestem za tym, zebysmy wszystkie pisały takie rzeczy sobie razem bez zbednych podziałow.. Połaczyłabym brzuszki i usg a inne zdjecia usuneła bo tam nikt nic nie wstawia:-p
Tak z głowa zeby było przejrzysciej;-)

A na dane pytania mozemyodpowiadac na ogolnym ;p

//tak proponuje bo serio mam wrazenie, ze na ogolnym prawie niemamy o czym pisac ??????? nieuwazace podobnie? towarzystw za bardzo sie rozłazi i jakos mało zżyte jestesmy serio

Aylin ja jestem Niezapominajka;)) niespodzianka to inna mamusia;) no ale mimo wszystko masz rację...muszę uważać ale jak tu uważać to nie wiem... Trzymam kciuki za wizytę&

Oj Przepraszam kwiatuszku wiosenny. Widac ze mnie wizyta stresowała.

Nie wiem gdzie pisac więc pisze po staremu czyli tu i przekleje na wizyty u lekarza.
Więc z dobrych: Przytyłam 1 kg (w 3 ty) ale poprzednio było + 3 kg więc jak na 2 miesiące rozłoże ro nie jest żle. Ciśnienie w normie 80/120, żelazo wzrosło o 1 pkt. Więc też nieźle (granica normy bo granica normy ale jednak ) szyjka super, rodzić na razie nie będę.
Dostałam skierowanie na KTG - takie bez daty, jakby mnie cos niepokoiło to mam sobie iśc i zrobić.

Z wieści mniej dobrych: WITAJCIE SLODKIE DZIEWCZYNKI, niestety dołaczyłam do waszego grona :( co mnie wcale nie cieszy.
I badanie glukozy 99/146
II badanie 80/178
Poradnie diabetologiczna mam w piątek w samo południe. Dowiem się tam co dalej. Mam nadzieje że kłóć się nie będę musiała.
Płakac troche mi się chce....

AAA z uwagi na podejrzenie cukrzycy podglądnelismy kluskę. I w 29 tygodniu waży 968 g. Więc na szczęście nie przybiera i może nie będe miała prblemu z porodem. Lekarz i tak mnie pocieszył - mówi ze ordynator szpitala się zmienił i jeżeli w trakcie porodu stwierdzę ze mam juz dośc meczarni to cesarka jest w zasięgu każdej pacjentki "na zyczenie"

Ostatnia edycja:
reklama
Jeszcze raz napisze, ze ciezko sie czyta otych waszych dolegliwosciach - nerki, uciski, palące uda kurcze :eek: Mam nadzieje ze to szybko minie i wcalenie bedzie czekac do porodu!!!

Co do cipek to to koszmar jakis:eek::baffled: sine spuchniete kurdeeeeeeeee:eek: Ładnie musimy wygladac na fotelu ginekologicznym jeszce do tego takie pozazynane czy z kępami ulala elegancja francja:eek:

Kobieto, aleś mnie uśmiała ;-) :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja napisze tylko, ze mi wszystko jedno czy będzie 30 wątków czy 3:tak: i tak będę czytać i pisać :laugh2:

Do góry