reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dzień Dobry!
Piękna dziś pogoda, aż nastraja do jakiejś pracy:tak:
Mój plan na dziś obejmuje pranie i pisanie jakiś referatów bez sensu, ale jak trza to trza:laugh2:

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty u lekarzy i wszystkich chorowitków. Mnie na początku ciąży goniło jedno przeziębienie za drugim więc współczuję baaardzo.
Miłego dnia dziewczyny:tak:

Witam z rana i ja, trzy razy wstawałam siku:wściekła/y: ale zcwaniłam sie i juz nie zapalam swiateł to i usypiam ;))

Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizytki juz teraz!!!!!

Napisała tu któraś, że podczytuje wątek czerwcówek2011 wiec i ja weszlam z ciekawości. Ale fajnie się czytało o wieściach z porodówki;) niedługo i u nas będzie taka atmosfera oczekiwania;) a ja chyba idę z powrotem do łóżka jakoś mnie muli ehh a mały się nie przejmuje i bryka mamusi w brzuszku;)

Dzień dobry wszystkim w ten słoneczny dzień :biggrin2:

polaa ja też od dziś bez męża, drugi tydzień z rzędu, nie ma zmiłuj ja jest rozkaz, i zobaczymy się dopiero w piątek wieczorem :-(

zaza gratuluje :biggrin2: a w temacie piwka toja sobie ostatnio Lecha bezalkoholowego wypiłam, potrzebowałam tej lekkiej goryczki w smaku :tak:

gkvip dobrze że byłaś u lekarza, teraz się kuruj kochana, Zdrówka życzę

buziak w temacie depilacji to ja jakiś czas temu stwierdziłam że skoro trening czyni mistrza to trzeba stale ćwiczyć, czasem mi się nie chce ale są efekty bo póki co nie mam z tym problemu, jedynie po wszystkim lusterkiem albo D. sprawdza czy jest ok i póki co nie było poprawek ;-)

alijenka mi się czasem zdarza taki ciągnąc ból w okolicy pępka ale mi w tym miejscu skóra najbardziej się rozciąga i ostatnio wyskoczył mi pierwszy rozstęp :-(

Waris oj nie dziwię się że się wkurzyłaś tą kradzieżą, a dużo tych pustaków ukradli? One są strasznie ciężkie to musieli mieć jakiś transport do tego, nikt nic nie zauważył?

sicilpol dobrze że poszłaś do lekarza i że będziesz mieć teraz wszytko pod kontrolą

nanulika kciuki będą zaciśnięte z całych sił :tak:

mlodak ja wczoraj byłam u ginki i mówiłam o tym twardnieniu, pobadała i stwierdziła że wszystko jest ok i żebym brała magnes 3 razy dziennie a wieczorem mogę wziąć nawet podwójna dawkę i powinno być lepiej

Aylin
powodzenia u gina

Od niepamiętnych czasów spalam dziś do 7:40 i jakoś nie mogę się teraz do kupy pozbierać

Wczoraj byliśmy na wizycie u ginki, córcia rośnie zdrowo choć troszkę przystopowała, wcześniej stale była większa o jakieś 2 tygodnie a teraz idealnie wpisała się w kalendarz i jest już ułożona główką w dół i fajnie by było jakby już tak została ale ona straszna wiercidupka jest i pewnie się jeszcze poobraca :tak: No i tym razem nie było kopania w głowicę ale była czkawka :biggrin2:

Dobrego dnia kobitki

Czesc Dziewczyny,

Ja dzis wstalam z tylko jedna mysla: pamietaj wysikac sie do pudelka:) no i pamietalam:)

Za to gdy juz wstalam to tak mnie scisnelo w okolicy przepony, ze az usiadlam. I trzyma do tej pory. Zrobilam melise na razie sie parzy. Mialam kiedys cos takiego przez caly dzien ponad rok temu az wyladowalam u lekarza w nocy. Wtedy dostalam jakies zastrzyki do d...Cholera jasna niech mi juz przejdzie.

Wczoraj nie wypilam colonu c ani lactulosilu bo rano ns czczo a wieczorem zspomnialam. Moze to jelita mi sie poblokowaly.

Grr

Hej :happy:

Trochę mnie nie było, ale zmęczenie i słabszy nastrój dają mi nieźle w kość.

Mam pytanie - od jakiegoś czasu szybko się męczę, bolą mnie nogi (ale to akurat rozumiem) i mam wrażenie słabych rąk (wystarczy że trochę potrzymam je w górze albo pokręcę intensywniej kierownicą bez wspomagania i już czuję że moje łapki są takie "wiotkie", wyciągam pranie z pralki, trochę się nagimnastykuję i już szybszy oddech, zmęczenie, słabe ręce), ma któraś z Was podobne objawy? Zaczynam się martwić..

iwon - chyba wszystkie juz tak mamy! Włosy układam na kilka razy bo ręce wiedna:baffled: Czasami mam nawet problem z odkręceniem napoju gazowanego:eek: I to akurat po Iciazy mi zostało - mam słabsze rece:-( I miejszy apetytna jajka ;//

ms mickey - oby szybko pusciło!!!

No to zdecydowanie mi razniej z tym goleniem ;))
myslałam ze to tylko ja niedokłdnie i oby szybciej heh co prawda od dzis z lusterkiem bo inaczej nie ma juz szans:baffled:
i niestety tez własnie dzis dzieki tamu zauwazyłam, ze troche inaczej wygladam:baffled: cholera nawet nie wiedziałam:eek:

z dowcipow sie posmiałam,czesciej tu trzeba takich pozytywnych wibracji!!!

gkvip - nie wiem ktore z Was odwazniejsze hehe ja to bym chyba te drugie poł flaszki przechyliła;-)
sicil - ale czułas sie inaczej czy poprostu zmierzyłas z ciekawosci???

ja sie dzis nacieszyłam swiezym praniem, wystawiłam suszarke na balkon, wywiesiłam pociel i moge ja prac od nowa ;//// tak wiało ze cała w piachu cholera wszystko no :wściekła/y: aj

edit

wszyscy juz u mnie spia a ja przyciełam komara w dzien i teraz duuuuupka ;//

a tu nikogo nie ma ;(

jak dla mnie watkow tez mamy zdecydowanie za duzo, i mam wrazenie ze zamiast tu normalnie swobodnie sobie pisac to kazda wszystko wpisuje gdzies oby dopasowac do tematyki.. chyba przez to tutaj zostaje nam tylko pisanie o tym co nam dolega i o tym co na obiad robimy ;//
i przyznaje bez bicia,ze sporo nieczytam bo nie ogarniam - ZA DUZO TEGO JAK DLA MNIE:baffled:
mi tez pip napuchła= hahaha, ale tez tak miałam w pierwszej ciąży:)Na szczęście to po porodzie mija:)
Watków jets dla mnei tez za dużo zdecydowanie. Mi nie przeszkdza,ze ktoś 10 raz to samo pytanie zadaje. Nie lubie tak biegać i patrzec , gdzie jest aktywność.

Mam pytanie - od jakiegoś czasu szybko się męczę, bolą mnie nogi (ale to akurat rozumiem) i mam wrażenie słabych rąk (wystarczy że trochę potrzymam je w górze albo pokręcę intensywniej kierownicą bez wspomagania i już czuję że moje łapki są takie "wiotkie", wyciągam pranie z pralki, trochę się nagimnastykuję i już szybszy oddech, zmęczenie, słabe ręce), ma któraś z Was podobne objawy? Zaczynam się martwić..

Ja mam słabsze ręce od 2 miechów- jak podnosze do gory to jakby krew od nich odbływała- najgorzej jest w pozycji pół do góry- przy malowaniu rzęs etc.

Buziak ja tez mam słabsze ręce po 1 ciąży......częściej drętwieją i nie moge tak długo trzymać ich w górze jak przed 1 ciążą. A teraz mi sie ejszcze pogorszyło.

reklama
tialana - fajno, że wszystko z dzidzią oki:-)

ciekawe kiedy ja znów będę mogła moją podejrzeć. W czwartek mam wizytę kontrolną więc może dowiem się kiedy USG.

Ja też czuję takie zmęczenie. Czasem zmywam naczynia i jest ok, a czasami nagle zrobi mi się słabo, serducho przyspieszy i muszę się położyć. Proste czynności są dla mnie coraz cięższe. Wczoraj zabrałam się za prasowanie ciuszków, segregowanie i chowanie do komody i miałam dość, a prasowałam na siedząco. Nie mam jednak uczucia słabych rąk, ale miałam tak na początku ciąży, kiedy cały czas wymiotowałam, więc i sił było mało.

Napisała tu któraś, że podczytuje wątek czerwcówek2011 wiec i ja weszlam z ciekawości. Ale fajnie się czytało o wieściach z porodówki;) niedługo i u nas będzie taka atmosfera oczekiwania;) a ja chyba idę z powrotem do łóżka jakoś mnie muli ehh a mały się nie przejmuje i bryka mamusi w brzuszku;)

i ja z ciekawości zajrzałam :-D jeszcze trochę i my będziemy pisać, że coś się zaczyna!!

Czesc Dziewczyny,

Ja dzis wstalam z tylko jedna mysla: pamietaj wysikac sie do pudelka:) no i pamietalam:)

Za to gdy juz wstalam to tak mnie scisnelo w okolicy przepony, ze az usiadlam. I trzyma do tej pory. Zrobilam melise na razie sie parzy. Mialam kiedys cos takiego przez caly dzien ponad rok temu az wyladowalam u lekarza w nocy. Wtedy dostalam jakies zastrzyki do d...Cholera jasna niech mi juz przejdzie.

Wczoraj nie wypilam colonu c ani lactulosilu bo rano ns czczo a wieczorem zspomnialam. Moze to jelita mi sie poblokowaly.

Grr

Ja też dziś wstawałam z tą myślą:-D Zawsze sobie pojemniczek wystawiam z tyłu na kibelku, ale oczywiście mężulek nie zamknął klapy i pojemniczka nie było widać, dobrze, że pamiętałam!!;-)

Do góry