reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny, kurcze, dobrze, ze mnie naszlo, cienienie na fachowym sprzecie nic nie lepsze jednak :no:
Gin zaaplikowal mi talbetki przeciwzakrzepowe plus zastrzyki :no:
Maz juz sie na mnie wyzyl i wbij mi igle...
Mam sie nie przejmowac, zero kawy, zero soli, zrobic dodatkowe badania i idziemy do przodu :confused2:

reklama
Sicil słuchaj lekarza i się nie przejmuj;)

Dziewczyny dowcipy niezłe trzeba częściej:)

Jeśli chodzi o golenie, to ja sobie darowałam. Robią mi się takie krostki w miejscu włosków i swędzi to jak cholera i boli wręcz czasami. I P kiedyś powiedział, to po co się golisz. No i racja. Raz na jakiś czas robię przystrzyżyny starając się niezbyt przy skórze. Czasem kończy się zgoleniem z braku cierpliwości. Za to golę nogi bo tu nie lubię mieć włosów. No i coraz bardziej muszę się wyginać i wystawiać rękę, żeby dosięgnąć całej łydki:baffled: Oj tam przecież takimi rzeczami nie będziemy się przejmować... w końcu przejdzie to nam już niedługo czyż nie?:-)

Kurczę właśnie spojrzałam i ktoś mnie przelicytował w ostatniej chwili na kurtce dla mojej siostrzenicy:( pocieszam się, że sukienkę na imieniny dla niej wygrałam 20 minut temu:):):)

Dziś przyszła pierwsza sukienka moje córy:)

Juz kiedyś wstawiałam zdjęcie ale na żywo jest jeszcze fajniejsza taka mała:) Czekam jeszcze na 2 inne sukienki i jedna spódniczkę i więcej nie kupuję. Słowo. Na 100% dostanie jakieś ciuchy po urodzeniu więc nie ma co przeginać.
Tylko zabierzcie mi allegro:szok:

Moje dziecię chyba po tek glukozie dostało sząłu i kopie mnie bez przerwy. Dosłownie. Czad cały brzuch mi chodzi. :-D:-D

Waris współczuję kradzieży - to jest jedna z rzeczy, których nigdy nie zaakceptuję i nie zrozumiem. Złodziejstwo. Nawet na filmach mnie nie bawi. Poklepuje po plecach współczująco:)

Ostatnia edycja:
Sicil- kurcze pilnuj tego cisnienia i będzie dobrze:)
Ja dostałam kolejna wiadomosć od Dorotki- dostała jakiejśc piekącej wyspypki na nogach i rękach. Narzaie nie wie co to za cholerstwo:(Zmarwtiła się bardzo, bo myslała,że już wsyztsko idzie ku dobremu:(

Co do golenia to ja jeszcze jak sie postaram widze część pipki- hahahaha

Sunshine- mi tez plecy wysypłao w takie plcki czerwone......

jeszcze Cie ścigniemy to polejesz w swoim czasie:tak:
jasne - już nie mogę się doczekać :-D

Aga super, że rodzinka ci tak pomaga :)

ja jeszcze sie gole normalnie ale nie powiem pipa mi spuchla na maxa, tego sie nie spodziewalam. Mam nadzieje tylko ze to wroci do stanu z przed ciazy bo jak nie to zalamka
też to zauważyłam ostatnio u siebie i zaczynam się przerażać:szok:

a koszenie na razie na czuja:-D ale po wyjściu spod prysznica sprawdzam z lusterkiem:-D

Alijenka mnie nic nie piecze:no:

sicil to się nieładnie porobiło...

edit:

zapomniałabym...
Sunshine ja mam atopowe zapalenie skóry, ale w postaci suchych placków (maciupkich a czasami nawet sporych), jedynie na łydkach w postaci krostek
na początku ciąży straszliwie mnie obsypało, ale już prawie wszystko zeszło
ciekawe czy to nie od kwasu foliowego, bo wyczytałam ostatnio, że jednym ze skutków ubocznych stosowania preparatów z kwasem foliowym mogą być wysypki i inne reakcje skórne...

Ostatnia edycja:
Oj, biedna ta Dorotka, co chwilę coś... Ciekawe co stwierdzą.

sici - oby się unormowało

Ja zmykam do łazienki i potem do łóżeczka, bo zmęczona jestem.

Dobrej nocki, do jutra!!

edit:

zapomniałabym...
Sunshine ja mam atopowe zapalenie skóry, ale w postaci suchych placków (maciupkich a czasami nawet sporych), jedynie na łydkach w postaci krostek
na początku ciąży straszliwie mnie obsypało, ale już prawie wszystko zeszło
ciekawe czy to nie od kwasu foliowego, bo wyczytałam ostatnio, że jednym ze skutków ubocznych stosowania preparatów z kwasem foliowym mogą być wysypki i inne reakcje skórne...

Sunshine- mi tez plecy wysypłao w takie plcki czerwone......

Na poczatku ciazy nie mialam dopiero pozniej mnie wysypalo :-( dobrze, ze upalow nie ma bo bym na ramiaczka sie nie pokazala:no: takie brzydkie ramiona mam, dekold od czasu do czasu tez wysypie.:baffled:

Sicilpol- dobrze ze poszlas sprawdzic to cisnienie, korcze kolejny przypadek, ze intuicja kobiet w ciazy nie zawodzi :no: trzeba byc czujnym i nic nie ingnorowac.

A Dorota juz miala wychodzic i patrz Ci los znowu cos sie przyplatalo:szok: ciekawe co to :eek: moze jakies uczulenie na leki?

Mnie na plecach tez wysypalo i to od poczatku ciazy jak u nastolatki normalnie:-D. No ale hormony robia swoje:-D. Ale za to twarz to mam jak u niemowlaka taka skora gladka i zadnych plam, wypryskow nic:tak:

reklama
No to zdecydowanie mi razniej z tym goleniem ;))
myslałam ze to tylko ja niedokłdnie i oby szybciej heh co prawda od dzis z lusterkiem bo inaczej nie ma juz szans:baffled:
i niestety tez własnie dzis dzieki tamu zauwazyłam, ze troche inaczej wygladam:baffled: cholera nawet nie wiedziałam:eek:

z dowcipow sie posmiałam,czesciej tu trzeba takich pozytywnych wibracji!!!

gkvip - nie wiem ktore z Was odwazniejsze hehe ja to bym chyba te drugie poł flaszki przechyliła;-)
sicil - ale czułas sie inaczej czy poprostu zmierzyłas z ciekawosci???

ja sie dzis nacieszyłam swiezym praniem, wystawiłam suszarke na balkon, wywiesiłam pociel i moge ja prac od nowa ;//// tak wiało ze cała w piachu cholera wszystko no :wściekła/y: aj

edit

wszyscy juz u mnie spia a ja przyciełam komara w dzien i teraz duuuuupka ;//

a tu nikogo nie ma ;(

jak dla mnie watkow tez mamy zdecydowanie za duzo, i mam wrazenie ze zamiast tu normalnie swobodnie sobie pisac to kazda wszystko wpisuje gdzies oby dopasowac do tematyki.. chyba przez to tutaj zostaje nam tylko pisanie o tym co nam dolega i o tym co na obiad robimy ;//
i przyznaje bez bicia,ze sporo nieczytam bo nie ogarniam - ZA DUZO TEGO JAK DLA MNIE:baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry