reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Buziak - masz racje ostatnio o my jak jakies emerytki :-Dciage cos - no ale to uroki ciazy.

A co do tego emerytowania to ja wlasnie ze szpitala wrocilam - straszne bole mialam po prawej stronie w podbrzuszu ze az chodzic i siedziec nie moglam, kazdy ruch to mega bol wiec synus zadzwonil po pogotowie - no i okazala sie ze to NERKA odmawia posluszenstwa i jakas cholerna bakteria mi sie przypaletala:wściekła/y:. Dali mi antybiotyk AMOXICILLIN na 5dni i zobaczymy czy sie poprawi.

Oj starosc nie radosc kobitki :-D

reklama
no seeeerio ze sie sypiecie bo ja to nadal młoda i piekna ;-):-D

no nic bede Was przeprowadzac na pasach jak bedziecie pchały wózki... tylko bierzcie z duuuuzymi koszami na zakupy bo siatek za was nosic nie bede!!! :-p

ja nie pije w ogole bo mi mały nie daje fuuuuuu jak mi alkohol smierdzi teraz to szok, ale ja mu pokaze jak mamusia pic potrafi jak zaczne nadrabiac zaraz po urodzeniu;-) a co!! i kolyski beda śmielsze i małe bedzie lepiej spało hehe:tak:;-)

Buziak - masz racje ostatnio o my jak jakies emerytki :-Dciage cos - no ale to uroki ciazy.

A co do tego emerytowania to ja wlasnie ze szpitala wrocilam - straszne bole mialam po prawej stronie w podbrzuszu ze az chodzic i siedziec nie moglam, kazdy ruch to mega bol wiec synus zadzwonil po pogotowie - no i okazala sie ze to NERKA odmawia posluszenstwa i jakas cholerna bakteria mi sie przypaletala:wściekła/y:. Dali mi antybiotyk AMOXICILLIN na 5dni i zobaczymy czy sie poprawi.

Oj starosc nie radosc kobitki :-D
Mądry synuś, a Ty uważaj na siebie!!

Pozytywy za 11dni o tej porze będę już w drodze do domuuuuu :) pewnie będę tęsknić, bo jednak 7lat tu spędziłam, a teraz trzeba na nowo kompromisy i nauczyć się życ z rodzinką :) ale mały nie będzie sam :) a po drugie cieszy mnie, ze w domu się tak szykują na nas przyjazd- pokój już cały wyremontowali nam :) teraz kuchnie robią tzn nowe szafki itp, bo jak to babcia powiedziała przecież wnusiu musi mieć szafke na buteleczki, kaszki itp :) miłe to jest :)

Aga to fajnie naprawde! Ciesza sie napewno! A to pierwszy wnuczek czy nie?

To proponuje żeby teraz kazda pochwaliła sie jak wyglada u Was depilacja i nie chodzi mi o nogi hehehe moze zrobi sie wesoło :-D

buziak znam taki fajny dowcip
Wchodzi trzęsący się 75 letni dziadek do apteki i mówi do farmaceuty lekko podnosząc jedna dłoń do góry :
- pppooprrosssszzzęęęę pięęććććć vvviiiaaaaggrrrrrr
A na to farmaceuta:
- Panie ale ma Pan już swoje lata na co Panu tyle viagr???
Staruszek odpowiada:
- bbbboooo ddddzzzziiiiiśśś ppprzzyyyyccchhoooddzzzzii dddoo mnnieee pppiięęćć koollleeżżaaaaneeek
No i farmaceuta zdziwony ale sprzedał staruszkowi te pięć viagr
Na drugi dzień wpada staruszek do apteki ale z dwoma podniesionymi dłońmi i mówi:
- ppppppppooooooppprrrrroooooossszzzeeeeeee !!!!!
farmaceuta na to :
- co dziecięć viagr?????
na to staruszeek:
- niiiieeeee ttyyyylllkkkooo kreeeemmm naaaaa ręęęcccceeee bbbbooo żaaadddnnaaa niiieeeee pppprrzzzyyyyszzzłłłaaa !!!!!

:-):-D

gkvip to uważaj teraz na siebie !!!!!
aga fajnie Ci że przyjedziesz i będziesz miałą już gotowe bo ja z remontem to stoję :-( i nie wiem kiedy się to skończy, a tym bardziej że brakuje mi sił na sprzątanie !!!!!!!!

a już się pytałam o to lecz nie dostałam żadnej odpowiedzi : czy ma któraś z Was taki dziwny piekący ból na brzuchu koło pępką ???? taki jakby pokrzywą parzyli !!!!

To proponuje żeby teraz kazda pochwaliła sie jak wyglada u Was depilacja i nie chodzi mi o nogi hehehe moze zrobi sie wesoło :-D
To raczej smieszne nie jest, bo wlasnie wczoraj kosilam trawniki i to juz z lusterkiem:baffled: a na dodatek jakaś tam się inna zrobiłam:baffled::baffled::baffled:

Aga to fajnie naprawde! Ciesza sie napewno! A to pierwszy wnuczek czy nie?
Nie jest wnuczek 3latka, wnuczka 16 i druga która skończyła wczoraj 21lat, a no prawnuczka w maju roczek :)Siostra nadrobiła :D ale babcia się cieszy, ze tego będzie miała tak blisko siebie :) mam nadzieje, ze jej się nie znudzi.

Alijenka no niby pokój skońćzony, ale wszystko z mojego mieszkania stoji w workach i kartonach więc będę miała co robić- najbardziej się boję jak to upcham, chyba piwnice zajmę jeszcze :D plus taki, ze mamuśka wzięła pare dni urlopu aby mi pomóc.

Ostatnia edycja:
Aga pewnie że miłe:)
A z rodzinką się dogadasz pewnie myśl pozytywnie:)

Trochę emerytujemy ostatnio fakt ale to chyba książkowo dość bo już prawie 3 trymestr a dla niektórych już a to podobno najgorszy w ciąży. Tak to sobie tłumaczę.
zresztą, ja wczoraj zrobiłam 3godzinny spacer i żyję - wczoraj też żyłam - bardziej się chyba zmęczyła kolega, który przecież w ciąży nie jest ani chory też nie. Więc balkonik jeszcze nie dla mnie;)

no to macie:

Wieczór, cała rodzina w domu, ojciec siedzi na fotelu i czyta gazetę. Do pokoju wchodzi syn i mówi:
- Tato, chciałem ci powiedzieć, że jestem gejem.
Ojciec opuścił gazetę, spogląda na syna i pyta:
- A jeździsz Mercedesem 600 SL?
- Nie.
- A ubierasz się w drogie markowe garnitury?
- Nie.
- To jesteś zwykłym pedałem!

Jedzie baca furmanką i zatrzymuje go policjant.
- Baco co tam wieziecie w tych baniakach?
- Ino sok z banana.
- A dacie spróbować? - pyta policjant.
- Prose bardzo
Policjant skosztował, skrzywił się i kazał bacy jechać dalej.
A baca do konia:
- Wio Banan...

­­­­­­­­­­­­­
Trójka dzieci z 1 klasy stoi przed ostatnią szansą aby otrzymać
promocję do drugiej klasy. Przepytuje je dyrektor:
- Jasio, przeliteruj słowo TATA -T-A-T-A
- Świetnie! Zdałeś!
- A teraz Monika, przeliteruj słowo MAMA -M-A-M-A
- Doskonale! Przechodzisz do drugiej klasy...
- A teraz ty Macumba... Przeliteruj proszę.... DYSKRYMINACJA OBCOKRAJOWCÓW W ŚWIETLE POLSKICH PRAW KONSTYTUCYJNYCH....

Łapie gość złotą rybkę. Ta mówi:
- Puść mnie, a spełnię twoje jedno życzenie!
- OK! Chcę najnowszego mercedesa!
- A jak wolisz: za gotówkę czy na raty?
- A ty jak wolisz: na olejku czy na masełku?

Kandydat na prezydenta wraca do domu w wieczór po wyborach. Żona pyta:
- I co?
- Wygrałem.
- Kłamiesz!!!
- Teraz już nie muszę.

Majorka, lotnisko. Z samolotu wysiada "nowy Ruski": obwieszony złotem i pilnowany przez dwóch goryli. Na ramieniu niesie narty.
- Przepraszam, ale szanowny pan chyba się pomylił - zwraca mu uwagę pracownik lotniska - Tu u nas, na Majorce, jest gorąco, tu nie ma śniegu.
Rosjanin uśmiecha się cynicznie.
- Spakojno, grażdanin, mój śnieg przyleci następnym.

ETAPY REALIZACJI PROJEKTU

1) Entuzjazm
2) Utrata iluzji
3) Panika
4) Poszukiwanie winnego
5) Ukaranie niewinnego
6) Nagrodzenie osób nie biorących udziału w projekcie

Na południu USA małe miasteczko w stanie Alabama. Poturbowane zwłoki Murzyna na środku ulicy. Na ciele wiele śladów po kulach. Do zdarzenia właśnie zajechał szeryf:
- No, no. Tak makabrycznego samobójstwa dawno nie widziałem.

Putin zwołał Wielką Dumę Narodową i powiada:
- Tak dalej, k***a, nie może być! Musimy zrobić porządek z tymi strefami czasowymi! Dzwonię rano do Pekinu złożyć życzenia urodzinowe to mi mówią, że to było wczoraj. Dzwonię zaraz potem do Warszawy z kondolencjami a tam mi mówią, że jeszcze nie wylecieli...

Kiedy NASA zaczęła wysyłać astronautów w przestrzeń kosmiczną, okazało się szybko, że długopisy nie działają w stanie nieważkości. By rozwiązać ten problem, naukowcy z NASA wydali 12 miliardów dolarów i przeznaczyli 10 lat na skonstruowanie długopisu, który pisze przy zerowej grawitacji, pod wodą, do góry nogami i na każdej możliwej powierzchni w temperaturze do 300 stopni Celsjusza.
Natomiast Rosjanie dali kosmonautom ołówki...

Benedykt XVI ma wszystkie teksty obcojęzyczne zapisane fonetycznie po niemiecku. Podczas zakończenia nabożeństwa w Polsce chciał pozdrowić Polaków. Szuka po kieszeniach, w notatkach. Nic. Po angielsku, francusku, włosku...
Nagle znajduje jakąś bardzo starą kartkę. Uradowany czyta:
- Obhrońcy Westerplatte! Poddajcie się! Nie mhacie żadnych schans!

Nowy Jork, Central Park. Małą dziewczynkę atakuje pitbull. Podbiega młody mężczyzna i unieszkodliwia psa. Obserwujący całe zajście policjant podchodzi i mówi:
- Jest pan bohaterem. W jutrzejszych gazetach napiszą: Nowojorczyk uratował życie dziecku!
- Ale ja nie jestem z Nowego Jorku...
- Nie szkodzi, będzie: Bohaterski Amerykanin uratował dziecko!
- Ale ja nie jestem z Ameryki...
- To skąd pan jest?!
- Z Palestyny.
Nazajutrz w gazetach napisano: Islamski terrorysta zamordował amerykańskiego psa.

buziak znam taki fajny dowcip

Wchodzi trzęsący się 75 letni dziadek do apteki i mówi do farmaceuty lekko podnosząc jedna dłoń do góry :
- pppooprrosssszzzęęęę pięęććććć vvviiiaaaaggrrrrrr
A na to farmaceuta:
- Panie ale ma Pan już swoje lata na co Panu tyle viagr???
Staruszek odpowiada:
- bbbboooo ddddzzzziiiiiśśś ppprzzyyyyccchhoooddzzzzii dddoo mnnieee pppiięęćć koollleeżżaaaaneeek
No i farmaceuta zdziwony ale sprzedał staruszkowi te pięć viagr
Na drugi dzień wpada staruszek do apteki ale z dwoma podniesionymi dłońmi i mówi:
- ppppppppooooooppprrrrroooooossszzzeeeeeee !!!!!
farmaceuta na to :
- co dziecięć viagr?????
na to staruszeek:
- niiiieeeee ttyyyylllkkkooo kreeeemmm naaaaa ręęęcccceeee bbbbooo żaaadddnnaaa niiieeeee pppprrzzzyyyyszzzłłłaaa !!!!!

:-):-D

a już się pytałam o to lecz nie dostałam żadnej odpowiedzi : czy ma któraś z Was taki dziwny piekący ból na brzuchu koło pępką ???? taki jakby pokrzywą parzyli !!!!

:-D:-D:-D:-D:-D:-D dobre

Nie kojarze, zebym miala cos takiego moze zapytaj sie lekarza albo poszperaj w necie ,czasem mnie jakby szczypalo bardziej niz parzylo ale to pewnie od tych moich krostek a co do nich to znalazlam dzis ze to ATOPOWEGO ZAPALENIA SKÓRY 707663-thumb1.png TO NIE MOJE ZDJECIE :no: ale mam cos takiego tylko, ze mniej :baffled: troszke na brzuszku, ramionach i na plecach. Ma ktoras cos takiego?

Wczoraj zabralam sie do tego i nawet nie bylam swiadoma, ze tak tam zaroslam, przez to, ze nic nie widze to nawet nie wiem kiedy sie ogarnac bo na czuja to ciezko :baffled: oczywiscie musialm sie wspomuc lustereczkiem i kurcze jakie tam zaszly zmiany :szok::szok::szok: normalnie jak nie ja :no:

reklama
Oj buziak, dla mnie golenie się "tam" wcale do zabawnych czynności nie należy. Ile się przy tym nasapię,nakombinuję aby dobrą pozycję przyjąć, żeby nie gnieść brzucha to już tylko ja wiem. Lusterko niby pomaga bo widzę co nieco, ale przecież to lustrzane odbicie, więc zawsze golarką nie w te mańke jadę co bym chciała i przez to mam kilka zacięć zawsze. A dodam, że to golarka elektryczna.
Po całej akcji, z która z reguły trwa około 40 minut (wcześniej wysatrczyło max.10 minut) jestem: cała spocona jakbym przeszła przez Saharę, na twarzy czerwona jakbym przesadziła z solarką, wygolona na zero mimo zupełnie innych założeń i oczywiście krwawiąca z przynajmniej 5 ranek!!!! I na pewno nie jeste mi do śmiechu.

Do góry