reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
a to to o tych papierosach to widziałam - załosna prowokacja, ale skoro komus sie nudzi i robi lepiej od takich zabaw to niech sobie czasem cos skrobnie;-) ja sie nie gniewam:-)

nawet skromnie mysle, ze i kieliszeczek nie zaszkodzi:-D

blond - ciesze sie niezmiernie, ze dostarczam Ci fizyznych satysfakcji:-D:-D

a moj syn nie ma czkawki:eek:

Mój syn tez jeszcze nie miał czkawki, a poprzedni czkał non stop :tak: Szkoda, bo chociaż to nie miłe uczucie (dla mnie było niemiłe) jakos w mojej świadomości zakodowała się informacja, ze jak dziecko ma czkawkę to nie ma później kolek i teraz się boję o te kolki:baffled:

zaza wielkie gratulacje, jaki to spokoj juz prawda??;-);-) uwielbiam to uczucie, najpierw stressss a pozniej ta wielka duma z siebie;-);-)

zaza - gratuluję obrony!!!

Ja ciśnienie mam na wizytach niemalże za każdym razem takie samo. 115/70, raz było tylko 110/65. I mam je mierzone zaraz po przyjściu, więc może być troszkę zawyżone. Jak mierzę w domciu to najwyższe jakie zanotowałam to było 117/75, a najniższe 89/62 (aż zrobiłam zdjęcie bo sama nie wierzyłam). Z regyły jednak jest w granicach 106/75.
Z pulsem już za to różnie bywa - 89, 95, 100, a nawet zanotowałam ostatnio 110 i się troszkę wystraszyłam.
A wiecie jakie są normy ciśnienia i pulsu w ciąży? Bo tak szczerze mówiąc to nie wiem.

zaza - gratuluję obrony!!!

Ja ciśnienie mam na wizytach niemalże za każdym razem takie samo. 115/70, raz było tylko 110/65. I mam je mierzone zaraz po przyjściu, więc może być troszkę zawyżone. Jak mierzę w domciu to najwyższe jakie zanotowałam to było 117/75, a najniższe 89/62 (aż zrobiłam zdjęcie bo sama nie wierzyłam). Z regyły jednak jest w granicach 106/75.
Z pulsem już za to różnie bywa - 89, 95, 100, a nawet zanotowałam ostatnio 110 i się troszkę wystraszyłam.
A wiecie jakie są normy ciśnienia i pulsu w ciąży? Bo tak szczerze mówiąc to nie wiem.

cisnienie- 140/90 to maks o jesli takie sie powtarza trzeba zbijać. Puls od 60- 110- rzadko jednak puls cięzarnych jest niższy niż 80, bo serce przyspiesza w ciazy o 15-20 uderzeń w stosunku do bicia serca przed ciążą. Ja też miałam ze 4 razy nawet 114-120. Czasem mam 68. Najczęściej 88:)

edit: teraz mam puls 94 i co ciekawe, zawsze mi przyspiesza i to czasem sporo po jedzeniu.

Ostatnia edycja:
Mój syn tez jeszcze nie miał czkawki, a poprzedni czkał non stop :tak: Szkoda, bo chociaż to nie miłe uczucie (dla mnie było niemiłe) jakos w mojej świadomości zakodowała się informacja, ze jak dziecko ma czkawkę to nie ma później kolek i teraz się boję o te kolki:baffled:

To fakt troche to takie dziwne uczucie :baffled: ale o tym nie slyszalam, ze jak ma teraz czkawki to pzniej kolek nie ma :eek: dobrze wiedziec :tak: i oby tak bylo :-)

Moja zazwyczaj wieczorami lapie ale od kilku dni nawet w ciagu dnia sie zdarza. Ale to zaczelo sie moze od jakiegos miesiaca moze 3 tyg temu.

reklama
Do góry