reklama
buziak
Fanka BB :)
a to to o tych papierosach to widziałam - załosna prowokacja, ale skoro komus sie nudzi i robi lepiej od takich zabaw to niech sobie czasem cos skrobnie;-) ja sie nie gniewam:-)
nawet skromnie mysle, ze i kieliszeczek nie zaszkodzi
blond - ciesze sie niezmiernie, ze dostarczam Ci fizyznych satysfakcji
a moj syn nie ma czkawki
nawet skromnie mysle, ze i kieliszeczek nie zaszkodzi
blond - ciesze sie niezmiernie, ze dostarczam Ci fizyznych satysfakcji
a moj syn nie ma czkawki
veritaserum71
Mój syn tez jeszcze nie miał czkawki, a poprzedni czkał non stop Szkoda, bo chociaż to nie miłe uczucie (dla mnie było niemiłe) jakos w mojej świadomości zakodowała się informacja, ze jak dziecko ma czkawkę to nie ma później kolek i teraz się boję o te kolki
zaza - gratuluję obrony!!!
Ja ciśnienie mam na wizytach niemalże za każdym razem takie samo. 115/70, raz było tylko 110/65. I mam je mierzone zaraz po przyjściu, więc może być troszkę zawyżone. Jak mierzę w domciu to najwyższe jakie zanotowałam to było 117/75, a najniższe 89/62 (aż zrobiłam zdjęcie bo sama nie wierzyłam). Z regyły jednak jest w granicach 106/75.
Z pulsem już za to różnie bywa - 89, 95, 100, a nawet zanotowałam ostatnio 110 i się troszkę wystraszyłam.
A wiecie jakie są normy ciśnienia i pulsu w ciąży? Bo tak szczerze mówiąc to nie wiem.
Ja ciśnienie mam na wizytach niemalże za każdym razem takie samo. 115/70, raz było tylko 110/65. I mam je mierzone zaraz po przyjściu, więc może być troszkę zawyżone. Jak mierzę w domciu to najwyższe jakie zanotowałam to było 117/75, a najniższe 89/62 (aż zrobiłam zdjęcie bo sama nie wierzyłam). Z regyły jednak jest w granicach 106/75.
Z pulsem już za to różnie bywa - 89, 95, 100, a nawet zanotowałam ostatnio 110 i się troszkę wystraszyłam.
A wiecie jakie są normy ciśnienia i pulsu w ciąży? Bo tak szczerze mówiąc to nie wiem.
zaza - gratuluję obrony!!!
cisnienie- 140/90 to maks o jesli takie sie powtarza trzeba zbijać. Puls od 60- 110- rzadko jednak puls cięzarnych jest niższy niż 80, bo serce przyspiesza w ciazy o 15-20 uderzeń w stosunku do bicia serca przed ciążą. Ja też miałam ze 4 razy nawet 114-120. Czasem mam 68. Najczęściej 88
edit: teraz mam puls 94 i co ciekawe, zawsze mi przyspiesza i to czasem sporo po jedzeniu.
Ostatnia edycja:
agaundpestka
Zaza gratulacje!!!!
Ja ciśnienie ostatnio miałam 140/85, a wcześniej u lekarza zawsze 110/60.
Sunshine6
Mój syn tez jeszcze nie miał czkawki, a poprzedni czkał non stop Szkoda, bo chociaż to nie miłe uczucie (dla mnie było niemiłe) jakos w mojej świadomości zakodowała się informacja, ze jak dziecko ma czkawkę to nie ma później kolek i teraz się boję o te kolki
To fakt troche to takie dziwne uczucie ale o tym nie slyszalam, ze jak ma teraz czkawki to pzniej kolek nie ma dobrze wiedziec i oby tak bylo :-)
Moja zazwyczaj wieczorami lapie ale od kilku dni nawet w ciagu dnia sie zdarza. Ale to zaczelo sie moze od jakiegos miesiaca moze 3 tyg temu.
zaza26
dzięki za gratulacje
a czkawki moje dziecię nie ma, raz tylko czułam takie dziwne rytmiczne podskakiwanie brzucha, to może ten jeden raz miało
no to jest ból, a piwka mi się tak czasami chce, że brak słówkurcze juz ktoras okazja a my pic nie mozemy
a czkawki moje dziecię nie ma, raz tylko czułam takie dziwne rytmiczne podskakiwanie brzucha, to może ten jeden raz miało
reklama
veritaserum71
Zaza gratulacje!!!!
To dziwne, w stresie powinno podskakiwać...chyba ze ciebie wizyty relaksują :-)