reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
a to to o tych papierosach to widziałam - załosna prowokacja, ale skoro komus sie nudzi i robi lepiej od takich zabaw to niech sobie czasem cos skrobnie;-) ja sie nie gniewam:-)

nawet skromnie mysle, ze i kieliszeczek nie zaszkodzi:-D

blond - ciesze sie niezmiernie, ze dostarczam Ci fizyznych satysfakcji:-D:-D

a moj syn nie ma czkawki:eek:

Mój syn tez jeszcze nie miał czkawki, a poprzedni czkał non stop :tak: Szkoda, bo chociaż to nie miłe uczucie (dla mnie było niemiłe) jakos w mojej świadomości zakodowała się informacja, ze jak dziecko ma czkawkę to nie ma później kolek i teraz się boję o te kolki:baffled:

zaza wielkie gratulacje, jaki to spokoj juz prawda??;-);-) uwielbiam to uczucie, najpierw stressss a pozniej ta wielka duma z siebie;-);-)

zaza - gratuluję obrony!!!

Ja ciśnienie mam na wizytach niemalże za każdym razem takie samo. 115/70, raz było tylko 110/65. I mam je mierzone zaraz po przyjściu, więc może być troszkę zawyżone. Jak mierzę w domciu to najwyższe jakie zanotowałam to było 117/75, a najniższe 89/62 (aż zrobiłam zdjęcie bo sama nie wierzyłam). Z regyły jednak jest w granicach 106/75.
Z pulsem już za to różnie bywa - 89, 95, 100, a nawet zanotowałam ostatnio 110 i się troszkę wystraszyłam.
A wiecie jakie są normy ciśnienia i pulsu w ciąży? Bo tak szczerze mówiąc to nie wiem.

zaza - gratuluję obrony!!!

Ja ciśnienie mam na wizytach niemalże za każdym razem takie samo. 115/70, raz było tylko 110/65. I mam je mierzone zaraz po przyjściu, więc może być troszkę zawyżone. Jak mierzę w domciu to najwyższe jakie zanotowałam to było 117/75, a najniższe 89/62 (aż zrobiłam zdjęcie bo sama nie wierzyłam). Z regyły jednak jest w granicach 106/75.
Z pulsem już za to różnie bywa - 89, 95, 100, a nawet zanotowałam ostatnio 110 i się troszkę wystraszyłam.
A wiecie jakie są normy ciśnienia i pulsu w ciąży? Bo tak szczerze mówiąc to nie wiem.

cisnienie- 140/90 to maks o jesli takie sie powtarza trzeba zbijać. Puls od 60- 110- rzadko jednak puls cięzarnych jest niższy niż 80, bo serce przyspiesza w ciazy o 15-20 uderzeń w stosunku do bicia serca przed ciążą. Ja też miałam ze 4 razy nawet 114-120. Czasem mam 68. Najczęściej 88:)

edit: teraz mam puls 94 i co ciekawe, zawsze mi przyspiesza i to czasem sporo po jedzeniu.

Ostatnia edycja:
Mój syn tez jeszcze nie miał czkawki, a poprzedni czkał non stop :tak: Szkoda, bo chociaż to nie miłe uczucie (dla mnie było niemiłe) jakos w mojej świadomości zakodowała się informacja, ze jak dziecko ma czkawkę to nie ma później kolek i teraz się boję o te kolki:baffled:

To fakt troche to takie dziwne uczucie :baffled: ale o tym nie slyszalam, ze jak ma teraz czkawki to pzniej kolek nie ma :eek: dobrze wiedziec :tak: i oby tak bylo :-)

Moja zazwyczaj wieczorami lapie ale od kilku dni nawet w ciagu dnia sie zdarza. Ale to zaczelo sie moze od jakiegos miesiaca moze 3 tyg temu.

reklama
Do góry