reklama
Witam i ja,
dorotka super ze ktg wyszlo dobre i zycze abys wyszla w czwartek do domku trzymam kciuki.
AVO piszesz ze fora sa od marudzenia, co nie? No to dobrze wiedziec ale od czwartku mozecie mnie miec serdecznie dosc jak zaczne Wam marudzic jak mi to bedzie zle samej w domu bez meza i synka bo leca do Polski.
Kamila po 4 pobudka?? Ja nie wiem ale ja bym chyba nie dala rady chociaz czlowiek moze sie w sumie do wszystkiego przyzwyczaic, Kuba sie obudzil dzisiaj pare minut po 8 a ja zla ze tak wczas
ale o dziwo wstalam od razu i glowa mnie nie rozbolala
aga wspolczuje Ci tego koszmarnego bolu Kochana:-(
Wlasnie polozylam Mlodego na drzemke ale nie wiem czy zasnie bo u sasiadow ocieplaja dom i sie strasznie tluka, nastepna nasza kolej, wtedy to sie chyba z Nim wyprowadzę jeszcze bedziemy dom ocieplac zanim Mlody sie urodzi, zebym to jak przezyla bo cos czuje ze sie bede niezle wkurzac i jeszcze ich bede poganiać
dorotka super ze ktg wyszlo dobre i zycze abys wyszla w czwartek do domku trzymam kciuki.
AVO piszesz ze fora sa od marudzenia, co nie? No to dobrze wiedziec ale od czwartku mozecie mnie miec serdecznie dosc jak zaczne Wam marudzic jak mi to bedzie zle samej w domu bez meza i synka bo leca do Polski.
Kamila po 4 pobudka?? Ja nie wiem ale ja bym chyba nie dala rady chociaz czlowiek moze sie w sumie do wszystkiego przyzwyczaic, Kuba sie obudzil dzisiaj pare minut po 8 a ja zla ze tak wczas
ale o dziwo wstalam od razu i glowa mnie nie rozbolala
aga wspolczuje Ci tego koszmarnego bolu Kochana:-(
Wlasnie polozylam Mlodego na drzemke ale nie wiem czy zasnie bo u sasiadow ocieplaja dom i sie strasznie tluka, nastepna nasza kolej, wtedy to sie chyba z Nim wyprowadzę jeszcze bedziemy dom ocieplac zanim Mlody sie urodzi, zebym to jak przezyla bo cos czuje ze sie bede niezle wkurzac i jeszcze ich bede poganiać
a ja wąłsnie u lekrza potrafie meic takie 130/80, a wdomu zwsze niższe - maksymalnie 125/75.
Ja też przewaznie mam dosc niskie. Ostatnio miałam chyba 100/60 ale u mnie to norma
Ja dziś znowu pracuje z domu. Nawet jakos mi to idzie, myslałam, że będę się bardziej rozpraszać. Siedze na kanapie z laptopem i płaczę ze śmiechu jak widzę mój podskakujacy brzuch.:-) Przynajmniej młoda mi troche nastrój poprawiła, bo wczoraj złapałam jakiegoś doła i nawet sobie trochę pochlipałam. Chyba zaczynam sie powoli stresować zmianami jakie nastąpią w moim życiu. Już powoli wszystko kręci sie wokól dziecka i przyznam, że troche sie przed tym bronię bo nie chcę stac się jedną z tych matek, dla której nie istnieją inne tematy poza dzieckiem i pieluchami. To chyba silniejsze odemnie bo nawet gdy znajomi wypytuja mnie o ciążę to dosc szybko zmieniam temat....Może to głupie, bo bardzo sie cieszę na dzieciaczka, ale boję sie też utraty młodości. Kurcze, myslałam, że takie rozterki to tylko na poczatku ciązy są...
esperanza nie martw sie ja mam tak samo, staram sie unikac tych tematow, czasem mam wyrzuty sumienia ze moze jakas wyrodna jestem albo ze moze brakuje mi instynktu... ale bronie sie ze tez nie chce byc z tych mamus co gadaja tylko o swoim dziecku, oczywiscie wszystko z umiarem a z zycia towrzyskiego nie zamierzam rezygnowac, znam sytuacje gdzie po porodzie dziewczyny dziadzieja strasznie... dlatego jestem zdania ze warto jest miec kogos z kim mozna sie spotkac na pogaduchy czy miec z kim wyjsc (nie wliczajac partnera)
Sunshine6
Fanka BB :)
esperanza, lui - tez jestem tego samego zdania, nie chce zeby pozniej mi wypominali, ze tylko o dzieciak, pieluchac i kupkach gadam bo sama nie lubie tego jak ktos nie ma innych tematow.
Ale z drugiej strony patrzec jak ktos ma remont to jak spotka sie ze znajomymi to tylko gada o plytkach, podlodze, drzwiach itp. wiec w sumie czym my mamy sie roznimy od innych osob. Jedynie tym, ze w aktualnym tematem jest dziecko a nie remont.
Mozna spojrzec na to z tej strony i juz nie miec wyrzutow sumienia!!!
Ale z drugiej strony patrzec jak ktos ma remont to jak spotka sie ze znajomymi to tylko gada o plytkach, podlodze, drzwiach itp. wiec w sumie czym my mamy sie roznimy od innych osob. Jedynie tym, ze w aktualnym tematem jest dziecko a nie remont.
Mozna spojrzec na to z tej strony i juz nie miec wyrzutow sumienia!!!
veritaserum71
Właśnie wróciłam od gina, relacja w odpowiednim wątku :-)
Co do tematu rozmowy, to ja też nie lubię o dzieciach gadać Niektóre mamy portafią godzinaaaaaami opowiadać co i jak zrobiło moje dziecko, a ja wszystko w dwóch zdaniach streszczę i po temacie. Czasem czuję wyrzuty, że może jestem złą matką, skoro nie umie godzinami zachwalać swojego dziecka, ale ja taka już jestem i tyle
Co do tematu rozmowy, to ja też nie lubię o dzieciach gadać Niektóre mamy portafią godzinaaaaaami opowiadać co i jak zrobiło moje dziecko, a ja wszystko w dwóch zdaniach streszczę i po temacie. Czasem czuję wyrzuty, że może jestem złą matką, skoro nie umie godzinami zachwalać swojego dziecka, ale ja taka już jestem i tyle
zaza26
Hej!
A więc brzusio się przydał, obrona poszła ulgowo, teraz w pełni mogę się poświęcić wiciu gniazdka;-) dzięki za trzymane kciuki
Muńka najważniejsze, że to był tylko sen...
karamija biedactwo! myślałam, że w końcu u ciebie jakaś poprawa będzie...:-( oby laryngolog coś poradził
Sunshine tak to już czasem jest na forum, pewnie każdej z nas się zdarzyło być przeoczoną;-)
december ja mialam bóle kości łonowej i przeszło po paru dniach, Tobie pewnie też minie
A więc brzusio się przydał, obrona poszła ulgowo, teraz w pełni mogę się poświęcić wiciu gniazdka;-) dzięki za trzymane kciuki
Muńka najważniejsze, że to był tylko sen...
pracę miałam nt. dystrybucji skraplaczy na rynku międzynarodowym a obrona ze specjalności marketingowe zarządzanie przedsiębiorstwemZaza powodzenia na obronie pamietam ten stres:-) Napisz potem z czego pisalas prace i z czego byla obrona:-)
karamija biedactwo! myślałam, że w końcu u ciebie jakaś poprawa będzie...:-( oby laryngolog coś poradził
Sunshine tak to już czasem jest na forum, pewnie każdej z nas się zdarzyło być przeoczoną;-)
december ja mialam bóle kości łonowej i przeszło po paru dniach, Tobie pewnie też minie
buziak
Przeleciałam Was i pragne napisac ogólnie, kazdej z sobna nie mam siły bo zasypiam ;/// ze bardzo Wam współczuje uciskow, bólu, przeziebienia, zapchanego nosa czy braku czucia w konczynach!!!
Nie wiedziałam,ze to na taka skale dokucza przyszłym matkom
Mam nadzieje,ze to wszystko poprzechodzi zaraz precz a wraz z wiosennym słoneczkiem wstapi w nas jakis nowy power i jeszcze przed porodem odzyjemy!!!!! Zycze tego kazdej z nas indywidualnie!!!!!!!
patrzac na Twoja linijke z premedytacja sprawdziłam terminy ktore nam podałas i czuje sie zobowiazana zapytac czy przypadiem nie skróciłs sobie czasu o 2 tyg???
;-)
o co znowu chodz bo nie widziałam???
Moje malutkie przepieknie rozpycha sie - jak j uwielbiam te wystawiane konczynki
ah bym zapomniała
sicil - zmierz sobie raz jeszcze to cisnienie i faktycznie sprawdzaj je codziennie bo wysoko Ci pokazało
zaza - ogromnie gratuluje!!! kurcze juz ktoras okazja a my pic nie mozemy
Nie wiedziałam,ze to na taka skale dokucza przyszłym matkom
Mam nadzieje,ze to wszystko poprzechodzi zaraz precz a wraz z wiosennym słoneczkiem wstapi w nas jakis nowy power i jeszcze przed porodem odzyjemy!!!!! Zycze tego kazdej z nas indywidualnie!!!!!!!
a ja za to mam coś takiego, że jak niosę coś ciężkiego np zakupy ze sklepu do domu to boli mnie brzuch z jednej strony.. albo jak szybko idę to mam to samo ze musze zwolnic i isc jak ślimak bo inaczej nie daje rady. no jeszcze w 2miesiące i ciążowe bóle się skończą później 2 tygodnie bólu po cc i z głowy
patrzac na Twoja linijke z premedytacja sprawdziłam terminy ktore nam podałas i czuje sie zobowiazana zapytac czy przypadiem nie skróciłs sobie czasu o 2 tyg???
;-)
Kamila - widziałam - dziewczę nowe napisało jeden post i się nie zna. Ale ładnie wkleiłaś - moze się tu odezwie. A tamto ignorować.
Moje malutkie przepieknie rozpycha sie - jak j uwielbiam te wystawiane konczynki
ah bym zapomniała
sicil - zmierz sobie raz jeszcze to cisnienie i faktycznie sprawdzaj je codziennie bo wysoko Ci pokazało
zaza - ogromnie gratuluje!!! kurcze juz ktoras okazja a my pic nie mozemy
blond_20
Czarownica
Zaza gratuluje!!!!!
Buziak jak milo zostac przeleciana przez Ciebie
Lui, Sunshine, Veritaserum ja to tez nie bardzo lubie jak ktos bez przerwy opowiada co jego dziecko robi, potrrafi i pokazuje milion identycznych zdjec...ale jak urodzilam to przez pierwsze kilka miesiecy w sumie nie interesowalo mnie nic innego niz testy pieluch, chusteczek, bujaczkow i innych pierdółek i jak ktos mowil o "normalnym" swiecie to jakbym na innej planecie zyla ale przeszlo mi szybko. tyle ze ja nie gadalam o dziecku co o tych wszystkich rzeczach dokola dziecka, mialam kolezanke spacerkowa z dzieckiem 3 dni starszym i tak pol dnia potrafilysmy gadac o tym. masakra. teraz to sie smieszne wydaje nawet
Buziak jak milo zostac przeleciana przez Ciebie
Lui, Sunshine, Veritaserum ja to tez nie bardzo lubie jak ktos bez przerwy opowiada co jego dziecko robi, potrrafi i pokazuje milion identycznych zdjec...ale jak urodzilam to przez pierwsze kilka miesiecy w sumie nie interesowalo mnie nic innego niz testy pieluch, chusteczek, bujaczkow i innych pierdółek i jak ktos mowil o "normalnym" swiecie to jakbym na innej planecie zyla ale przeszlo mi szybko. tyle ze ja nie gadalam o dziecku co o tych wszystkich rzeczach dokola dziecka, mialam kolezanke spacerkowa z dzieckiem 3 dni starszym i tak pol dnia potrafilysmy gadac o tym. masakra. teraz to sie smieszne wydaje nawet
reklama
zaza - gratuluję!! pamiętam jakie to wspaniałe uczucie mieć to z głowy ;-)
jakaś dziewczyna napisała do nas "pomocy" - ma problem, bo pali w ciąży 1-2 papierosów i nie wie czy nie szkodzi dziecku, pytała o nasze opinie...
jakaś dziewczyna napisała do nas "pomocy" - ma problem, bo pali w ciąży 1-2 papierosów i nie wie czy nie szkodzi dziecku, pytała o nasze opinie...