reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

witam z rana
ja dziś pierwszy raz obudziłam się o 5 ale jakoś udało mi się dalej zasnąć:-D
kochane dziś mam 100 dni:szok:
życzę miłego słonecznego dnia

reklama
Witam, w ten piekny słoneczny ranek:) Ja i córcia juz po sniadanku, czekamy aż tatusiek wstanie i ruszamy na dłuuuuuuuugi spacer z obaidkiem w plenerze:).
Wczoraj oglądalismy film pt.,,Kocha, Lubi, szanuje" i gorąco polecam:)A że gra tam Ryan Gosling to poleceam potrójnie- heheeheh

jezu jak on mi sie pododba:)

Ostatnia edycja:
gosiaczek- no ja wlasnie na zollnera czaje sie na pierzynke i podusie potem, widzialam tez ladna posciel, kompleciki z ochraniaczami :tak: potem naslinilam sie takze na kompleciki Herding Linon, ale poczekam jeszcze, bo aktualnie pierzyna czy ochraniacz to to czego najmniej potrzeba Julciowi
ale z tym materesem to dzieki wielkie, moja kolezanka tu zamawia lozeczko Tobi to moze uda mi sie z niemiec wziac i materacyk za jedna przesylka :tak:

zaza- anty rzygankowy to pewnie po prostu chodzi o to by mozna bylo powloczke zdjac w razie czego :tak: dasz jakis pokrowiec, lub podkladke i masz funkcje anty-rzyganko ;-)

Milej niedzieli i milych spacerkow babki!

jakie z was ranne ptaszki. a ja myślałam że tylko coś ze mną jest nie tak

Sicil...ja też jestem ciekawa pokoiku, podziel się później

a ja już się wzięłam do pracy, dziewczyny ze mną to jakaś masakra...zawiesiłam sobie w grudniu działalność żeby mieć czas dla siebie wieczorami, ale teraz znowu tyram, bo czegoś mi brakuje
i dostałam hopla na punkcie 5 urodzin mojej Tusi, które już niebawem...jakaś pieprznięta jestem...

lece robić kawe

Kasia sorry ze tak bezposrednio ,ale troche Cie podziwiam a troche Ci sie dziwie... Nie boisz sie tak latac?????

ja to wogole nie moge dzis spac;/;/ jeestem wkurzona ,rozdrazniona,,zmeczona :( nooooo i wścieklaaaaa jak cholera!!!!

przeniesli mnie wczoraj na 4ro osobowke, bo potrzebowali na kilka godzin mojej jedynki,i juz tam nie wrocilam ;/
dzis maz wkroczy do akcji.
no kurde leze na sali na ktorej co jakis czas klada rodzace stekajace babeczki, a dla mnie w syttuacji ktorej jestem eraz nie jest przyjemnoscia sluchanie tego!!!!!!!!
no przepraszam ,ale idzie oszalec.:( jedna chrapie ,druga mlaszcze z mezem, trzecia steka.....
nawet moje dzieciaczki sie w brzuszku wkurzaja :(:(:(:(
mam nadzieje ze dzis mi zmienia sale ,bo innaczej to chyba sama tu rodzic zaczne

mi szkoda było jak mnie przeniesli na 2, bo moje dziewczyny zostały na starej sali a mi chcieli zapewnic wiecej spokoju... a było wiecj nudy. Trafiły mi sie tak fajne dziewczyny ze ryczałysmy jak kazda po kolei rodziła.. dzen przede mna pierwsza - nie pamietam jakis 33tydz i jak wstałam rano a jej łóżko było puste to wiedziałam ze oznacza to tylko porodowke:baffled: ryczałam za nia a ne wiedziałam ze nastepnego dnia bede nastepna:baffled: za mna tez ryczały jak szłam do karetki...

Sluchajcie, czy byl juz temat materacy?
Bo ja wczoraj zwariowalam.. poczytalam sobie rozne wloskie fora i wychodzi na to, ze musi byc anty wszystko, tak?
Antyallergiczny
Przeciw roztoczom
Przeciw rzyganku..
Anatomiczny
Dwustronny (miekka i twarda warstwa dla mniejszego i wiekszego brzdaca)
Przeciwgrzybiczny
Ktos pisal, zeby lepiej nie brac sprezynowego a piankowy...
uffff

sicil napisze Ci sczerze,ze mam wrazenie ze im wiecej "anty" dziecku fundujesz od małego tym bardziej prawdopodobne ze jednak alergii sie doczeka. Takie jest moje zdanie. Uwazam ze jak dziecko zje cos z podłogi to tragedii nie ma - jak sie całe uchrzani to nie lecimy od razu do wanny, szczesliwe dziecko to brudne dziecko hehe kapiel poczeka do wieczora nie?:tak: A tak patrzac na te nowe metody wychowawcze to mam wrazenie ze nic dobrego nie wnosza, czy nasi dziadkowie mieli takie podejscie badz słyszeli o alergiach??? A było ich wtedy zdecydowanie niej niz teraz. Mysle ze to zwykłe naciagnie kasy z rodzicow;-)
Ja najprawdopodobnej kupie kokos gryke.

z tymi materacykami to rzeczywiście można zwariować, ja wzięłam gryka-pianka-kokos, mam nadzieję, że się sprawdzi, z tego co wymieniłaś, to brakuje mu bycia anty rzygankowym ;)

jest i rzyganko ;))

hej dziewczyny, myśl o porodzie zaczyna pukać mi do drzwi coraz głośniej.

Generalnie słabo znoszę upały, bardzo się męczę i niecierpliwię, nienawidzę tego takiego uczucia oblepienia przy dużej wilgotności.
Stąd pytanie dla rodzących już wcześniej - czy to się da jakoś w szpitalu po ludzku znieść? W szpitalu RAZ leżałam w lutym więc było chłodno i miło. Czy na porodówkach i oddziałach położniczych bywają klimatyzacje? Tyle się mówi o wietrzeniu rany poporodowej. A ja widzę oczyma wyobraźni te muchy czerwcowe latające wokół... Rany julek jaki stres... A czerwce w Polsce najcieplejsze w roku.
Pozdrawiam Was...w całym kraju ma być upał dziś, a w Sopocie jest póki co potwornie zimno. Miłego dnia!

december - jak okna nie otworzysz to i muchy nie naleca ;))
a na powaznie to wszystko zalezy od osoby z kt lezysz na sali. Jesli trafisz na normana dziewczyne to da Ci otwrzyc okno, zeby wpadło swieze powietrze a jak bedzie to jakas nawiedzona mama to bedzie duszno ;///
Ale z ta nasza polska pogoda to nigdy nic nie wiadomo.
A jak dziewczyny z poceniem? Pocicie sie ???

buziak - no właśnie, ja należę do tych, co bez tlenu jak bez ręki i nawet w zimie wietrzę i w zamknietych pomieszczeniach mam wrażenia klaustrofobiczne :)

To jest jakaś farsa - nie boję się porodu tylko samego pobytu w szpitalu.

reklama
Cześć dziewczyny!!

Ja w końcu jestem po dzieciaczkowych zakupach i jakoś mi lżej, że już coś mamy:-) wymęczyłam się okropnie od tego chodzenia, choć i tak oczywiście nie wszystko kupione, ale lista powoli robi się krótsza! najbardziej się cieszę z komody-przewijaka, bo mieliśmy kupić wsio osobno a udało kupić się 2w1.
Jestem też zdołowana, bo okazuje się, że nie będę mogła kupić mojego upatrzonego X-landera, ponieważ mimo, że bagażnik auta bardzo pojemy to wlot do niego jest zbyt wąski, żeby zmieściła się do niego po złożeniu spacerówka:-:)-(pan w sklepie mi powiedział, że x-landery są jednymi z większych wózków po złożeniu...nie wiedziałam o tym...hmm...muszę zacząć szukać jakiś innych, choć najchętniej zmieniłabym auto:-D
Potem byliśmy w szwagierki na urodzinach, było wesoło, ale później już mi było coraz gorzej. Czułam jakbym cały układ pokarmowy miała ponapinany, co przełożyło się na bóle mięśni pleców. Marzyłam, żeby się położyć. Jednak nie nadaję się już do intensywniejszego spędzania dnia. Najlepiej czuję się jak jestem w domu, wszystko robię spokojnie, mogę od czasu do czasu poleżeć...a co dopiero będzie później!!
No nic, już nie marudzę, bo słoneczko się uśmiecha!!:-D

Aaa jeszcze jedna rzecz, cos Wam napisze.
Mam taka aplikacje w telefonie, ktora mi liczy parametry calej ciazy. Jest to aplikacja amerykanska i dodatkowo jest tam forum. Pisze tam pelno babek, takze nasz miesiac i..... jedna juz urodzila!!!!
Rodzila 7marca w 27tygodniu i 4chyba dniu...
Urodzila chlopca i jest z nim wsio ok! Oczywiscie procz normalnych procedur, typu odzywianie przez sonde, inkubator... ale lekarze codzien jej przynosza same dobre wiesci :tak:
Wiecie, milo sie czyta takie rzeczy :tak: czlowiek zaczyna sie bezpieczniem czuc..

takie informacje faktycznie sprawiają, że można poczuć się bezpieczniej.

Do góry