reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

A ja całą noc się męczyłam :( nie wiem ile pociągnę jeszcze z moją nogą i chyba całe szczęście, ze nie miałam żadnych leków w domu bo :/

reklama
Sicil to foty koniecznie tych nowych kształtów...mówili nam na szkole o wiciu gniazda...ale to podobno występuje jako pierwszy objaw zbliżającego się rozwiązania...więc jak coś...to u nas nieco wcześniej...wij, wij...ach :)
Aga...szkoda mi Ciebie strasznie...bidulko...trzymaj się...

jakie z was ranne ptaszki. a ja myślałam że tylko coś ze mną jest nie tak

Sicil...ja też jestem ciekawa pokoiku, podziel się później

a ja już się wzięłam do pracy, dziewczyny ze mną to jakaś masakra...zawiesiłam sobie w grudniu działalność żeby mieć czas dla siebie wieczorami, ale teraz znowu tyram, bo czegoś mi brakuje
i dostałam hopla na punkcie 5 urodzin mojej Tusi, które już niebawem...jakaś pieprznięta jestem...

lece robić kawe

ja to wogole nie moge dzis spac;/;/ jeestem wkurzona ,rozdrazniona,,zmeczona :( nooooo i wścieklaaaaa jak cholera!!!!

przeniesli mnie wczoraj na 4ro osobowke, bo potrzebowali na kilka godzin mojej jedynki,i juz tam nie wrocilam ;/
dzis maz wkroczy do akcji.
no kurde leze na sali na ktorej co jakis czas klada rodzace stekajace babeczki, a dla mnie w syttuacji ktorej jestem eraz nie jest przyjemnoscia sluchanie tego!!!!!!!!
no przepraszam ,ale idzie oszalec.:( jedna chrapie ,druga mlaszcze z mezem, trzecia steka.....
nawet moje dzieciaczki sie w brzuszku wkurzaja :(:(:(:(
mam nadzieje ze dzis mi zmienia sale ,bo innaczej to chyba sama tu rodzic zaczne

ja to wogole nie moge dzis spac;/;/ jeestem wkurzona ,rozdrazniona,,zmeczona :( nooooo i wścieklaaaaa jak cholera!!!!

przeniesli mnie wczoraj na 4ro osobowke, bo potrzebowali na kilka godzin mojej jedynki,i juz tam nie wrocilam ;/
dzis maz wkroczy do akcji.
no kurde leze na sali na ktorej co jakis czas klada rodzace stekajace babeczki, a dla mnie w syttuacji ktorej jestem eraz nie jest przyjemnoscia sluchanie tego!!!!!!!!
no przepraszam ,ale idzie oszalec.:( jedna chrapie ,druga mlaszcze z mezem, trzecia steka.....
nawet moje dzieciaczki sie w brzuszku wkurzaja :(:(:(:(
mam nadzieje ze dzis mi zmienia sale ,bo innaczej to chyba sama tu rodzic zaczne

no to ci się towarzystwo trafiło, oby cię znowu przenieśli na jedyneczkę, bo na dłuższą metę takie warunki to masakra

no to ci się towarzystwo trafiło, oby cię znowu przenieśli na jedyneczkę, bo na dłuższą metę takie warunki to masakra

jak mnie nie przeniosa to chyba wyjde z siebie.
leze tu od wczoraj gdzies tak od 15 i od tej pory bylo juz chyba z 7 rodzacych..wiecie co niewiem czy to od tego sluchania, czy z nerwow czy od czego,ale jak poszlam sie umyc .to zauwazylam ze coraz mocniej mi mleko leci, no myje sie i zaczyna ze mnie kapac..

edit.
a Moj kochany maz sie smieje zebym zaczela juz sciagac i robic zapasy dla maluszkow :p

No witajcie ponownie :)
ja buszuje miedzy materacami, przescieradelkami...
yes2.gif

Co do pokoiku, to po dluuuugich poszukiwaniach zdecydowalismy sie jednak na ikee :tak:
Maz dal sie przekonac, bo jednak te mebelki z kroliczkami byly mega drogie a i tak pewnie malenstwo potem je zechce pokolorowac, pomazac kremem nivea (jesli odziedziczy zdolnosci mamy...) czy innymi wydzielinami ;-)
Takze przytachalismy cala serie Hensvik plus dodatki niebiesko-zielone :tak:
Mamy tez lampki, dywanik, zaslony (jeszcze jedna taka sliczna lampke mi maz odlozyl z kategorycznym zakazem- wiec przywiezie mi ja po kryjomu kolezanka za tydzien ;-))
Carla- jak Ci poszlo z koszykami? Bo ja kupilam biale zwykle i tak sobie mysle by je na niebiesko przemalowac, tylko nie wiem jakiej farbki uzyc, bo spray chyba odpada hmmm
Asiia- zycze szybkiego powrotu do lepszych jednak dla Ciebie warunkow :tak: Czasem lezenie z kims pomaga nie myslec o wlasnych rzeczach, ale porodowka-ginekologia to jednak specyficzny oddzial i nie zawsze sie to sprawdza, zwlaszcza gdy sluchasz stekania ;-)
Agaundpestka- trzymaj sie dzielnie, moze to tez efekt tych dlugich specerow, schodow i pakowania sie? Oszczedzaj sie teraz!
Kasia- ja tez lubie pracowac gdy mnie najdzie, ale w niedziele rzadko mnie cokolwiek nachodzi ;-)

Sluchajcie, czy byl juz temat materacy?
Bo ja wczoraj zwariowalam.. poczytalam sobie rozne wloskie fora i wychodzi na to, ze musi byc anty wszystko, tak?
Antyallergiczny
Przeciw roztoczom
Przeciw rzyganku..
Anatomiczny
Dwustronny (miekka i twarda warstwa dla mniejszego i wiekszego brzdaca)
Przeciwgrzybiczny
Ktos pisal, zeby lepiej nie brac sprezynowego a piankowy...
uffff

Aaa jeszcze jedna rzecz, cos Wam napisze.
Mam taka aplikacje w telefonie, ktora mi liczy parametry calej ciazy. Jest to aplikacja amerykanska i dodatkowo jest tam forum. Pisze tam pelno babek, takze nasz miesiac i..... jedna juz urodzila!!!!
Rodzila 7marca w 27tygodniu i 4chyba dniu...
Urodzila chlopca i jest z nim wsio ok! Oczywiscie procz normalnych procedur, typu odzywianie przez sonde, inkubator... ale lekarze codzien jej przynosza same dobre wiesci :tak:
Wiecie, milo sie czyta takie rzeczy
yes2.gif
czlowiek zaczyna sie bezpieczniem czuc..

Ostatnia edycja:
melduje sie ze u mnie i maluszka wszystko ok

asiia kciki za maluszki i oby posiedzialy dluzej niz do 32 tyg. moze sie uda

narazie tylko pozdrawiam was wszystkie a jutro wiecej napisze obiecuje i przepraszam za nieobecnosc

milej niedzieli - u mnie piekne sloneczko - wiosna na calego

ja mam taki materacyk http://www.amazon.de/dp/B000U2YICY/...de=asn&creative=22494&creativeASIN=B000U2YICY

u nas jest bardzo polecany przez lekarzy i polozne,bo jest wlasnie anty alergiczny, piankowy itd.

Ostatnia edycja:
Witam

strasznie wam współczuję tego wstawania w nocy... ja nawet na siku nie wstaję, budzę się co prawda często, bo mi np. ręka zdrętwieje, ale śpię do rana, czasami nawet do 8
Aga oby z nóżką było lepiej!

Sicil koniecznie pochwal się później efektami :)
z tymi materacykami to rzeczywiście można zwariować, ja wzięłam gryka-pianka-kokos, mam nadzieję, że się sprawdzi, z tego co wymieniłaś, to brakuje mu bycia anty rzygankowym ;)

na dziś mamy zaplanowanego grilla, ale niebo jakieś takie podejrzane się zrobiło :(

reklama
Jak Eryk był mały to kupiłam mu grykę-piankę-kokos. Wtedy wszyscy lekarze polecali właśnie takie, teraz oglądając wypowiedzi lekarzy można zauważyć, ze bardziej skłaniają się ku materacom piankowym (tylko), gdyż najważniejszy jest teraz komfort maluszka. Podobno wcale nie zalecane jest już spanie na twardym. Teraz mam zamiar kupić małemu właśnie materacyk piankowy (chociaż stary jest w świetnym stanie).

Do góry