reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Jestem juz po!!!!

ale się zdenerwowalam przed samym gabinetem. Przede mna weszła Dziewczyna - 8 meisiac ciąży. Wyszła z gabientu ze szlochem- cofneli jej zwolnienie, bo nie miała zadnej dolegliwośći udokumentowanej. Tak płakała, bo od jutra musi iść do pracy to raz, ale musi tez zwrocić kasę!!!Wiedziałyście, że tak jest ?
Ja wchodzę- mierzy cisnienie- 140/70- 3 razy mi mierzył i patrzy na mnie przerażony, że Pani ma straszną arytmię!!!!Ma Pani wysoki i bardzo nieregularny puls! a ja na to wiem prosze Pana, dlatego jestem od 3 tyg. na zwolnieniu, juz dłużej nie dałam rady pracować. A on to proszę mi dac tylko xero holtera do dokumentacji i ja Pani uznaje to zwolnienie i bardzo, bardzo Panią przepraszam, że musiała Pani się tu fatygować, ale to system losuje i nigdy nie wiemy na kogo trafimy. No byłam w szoku!Spędziąłm tam chyba z 8 minut maksymalnie.
Niestey zapytałam,czy w zwiażku z tym moge być spokojna ,ze juz więcej kontroli nie będe miała, a ona na to,ze bardzo mu przykro, ale system nie odnotowuje,ze ktoś już przeszedł kontrolę i może mnie jeszcze 10 razy nawet wytypować......no co za głupi system!!!!

W każdym razie jestem happy:) i wiem,z eto nie był pomysł mojego pracodawcy:)

reklama
Ale mam ostatnio lenia - juz chyba 3 raz z rzędu odwołuje wizyte na basenie. Po prostu mi sie nie chce. Bedę się musiała zmobilizować jak zaczne szkołę rodzenia. Problem w tym, że sił coraz mniej a jak sie nadal pracuje to cieżko mi po pracy wykrzesać, w obecnym stanie, energie jeszcze do ćwiczeń. Wstyd mi za siebie......To do mnie nie podobne. Na plusie juz 9 kg, a jak u Was?

Za to wpadłam w szał zakupów. Wczoraj sprawiłam sobie nowe okulary do kompa. Firma sporo nas dofinansowywuje, wiec trochę zaszalalam z ceną. Do tego kupiliśmy kilka rzeczy do domu i nadal poszukujemy łóżeczka. Nie ma takiego z wymiarami, które by nam do pokoju pasowały. Może na Allegro poszukam.

Ps. Strasznie zakłamana ta waga dziecka na suwaczkach. Moja mała waży już 1300.

AVO, jestem w szoku!! To mogą w 8 miesiacu ciąży cofnąć L4???? Co to za bzdura? A jak ktos po prostu się źle czuje to też ma pracować? Chyba sama ciąża w tak zaawansowanym stanie jest wystarczającym powodem....

Ostatnia edycja:
avo
cieszę się, że bezproblemowo poszło ale wkurzyłam się na ten "system" choć mnie nie dotyczy a tej dziewczyny o której mówisz jest mi bardzo żal, nie wiedziałam, że tak jest, widać trzeba wszystko dokumentować w razie czego, byle ***** ale na papierze mieć..Teraz nawet jeśli system znowu cię wybierze to już chyba będziesz spokojniejsza :)

to wykropkowane to kupa tylko dosadniej hehe

Ostatnia edycja:
asiia - trzymam za Twoich facecików :-)

AVO - widzisz, a tak się stresowałaś. Chociaż szczerze mówiąc jak przeczytałam co napisałaś, że to system wybiera to jakoś tak nieswojo mi się zrobiło. Jeśli mnie wylosują to ciekawe co będzie. Na początku miałam krwiaka, mam zdjecia z USG, potem kłucia i byłam w szpitalu, więc dokumentacja też jest, następnie moje schizy z cukrzycą, ale to nie jest podstawą do L4 w ciąży, kolejnie łożysko co nie chciało się podnieść. Oprócz tego ciśnienie mam wzorowe, puls też, żadnej arytmii, nie puchnę, no fakt jeszcze sprawa z atakami bólów pleców i też kwitki z erki na to posiadam.
Ale mimo wszysto czuję, że jakby mnie wezwali to miałabym jazdę i pewnie by mi cofnęli zwolnienie. Bo ja z tych pechowców niestety....

Ogólnie to dzisiaj marnie się czuję. Jadłam tyle co zwykle, a czuję się potwornie pełna. Jak zakładałam buty a potem się wyprostowałam to myślałam, że haftnę. Żołądek mam chyba przy samym przełyku. Wciąż jest ni straaaasznie niedobrze.

Jestem juz po!!!!

ale się zdenerwowalam przed samym gabinetem. Przede mna weszła Dziewczyna - 8 meisiac ciąży. Wyszła z gabientu ze szlochem- cofneli jej zwolnienie, bo nie miała zadnej dolegliwośći udokumentowanej. Tak płakała, bo od jutra musi iść do pracy to raz, ale musi tez zwrocić kasę!!!Wiedziałyście, że tak jest ?
Ja wchodzę- mierzy cisnienie- 140/70- 3 razy mi mierzył i patrzy na mnie przerażony, że Pani ma straszną arytmię!!!!Ma Pani wysoki i bardzo nieregularny puls! a ja na to wiem prosze Pana, dlatego jestem od 3 tyg. na zwolnieniu, juz dłużej nie dałam rady pracować. A on to proszę mi dac tylko xero holtera do dokumentacji i ja Pani uznaje to zwolnienie i bardzo, bardzo Panią przepraszam, że musiała Pani się tu fatygować, ale to system losuje i nigdy nie wiemy na kogo trafimy. No byłam w szoku!Spędziąłm tam chyba z 8 minut maksymalnie.
Niestey zapytałam,czy w zwiażku z tym moge być spokojna ,ze juz więcej kontroli nie będe miała, a ona na to,ze bardzo mu przykro, ale system nie odnotowuje,ze ktoś już przeszedł kontrolę i może mnie jeszcze 10 razy nawet wytypować......no co za głupi system!!!!

W każdym razie jestem happy:) i wiem,z eto nie był pomysł mojego pracodawcy:)

Jestem w szoku, że tak traktuje się u nas kobiety w ciąży!!!:szok::szok: sam fakt bycia w ciąży powinien kwalifikować do L4!!!! paranoja jakaś!!!
Dobrze, że u Ciebie się udało, choć tej arytmii nie zazdroszczę.

Moja Mała w 24 tygodniu ważyła 700g.

Ale mam ostatnio lenia - juz chyba 3 raz z rzędu odwołuje wizyte na basenie. Po prostu mi sie nie chce. Bedę się musiała zmobilizować jak zaczne szkołę rodzenia. Problem w tym, że sił coraz mniej a jak sie nadal pracuje to cieżko mi po pracy wykrzesać, w obecnym stanie, energie jeszcze do ćwiczeń. Wstyd mi za siebie......To do mnie nie podobne. Na plusie juz 9 kg, a jak u Was?

Za to wpadłam w szał zakupów. Wczoraj sprawiłam sobie nowe okulary do kompa. Firma sporo nas dofinansowywuje, wiec trochę zaszalalam z ceną. Do tego kupiliśmy kilka rzeczy do domu i nadal poszukujemy łóżeczka. Nie ma takiego z wymiarami, które by nam do pokoju pasowały. Może na Allegro poszukam.

Ps. Strasznie zakłamana ta waga dziecka na suwaczkach. Moja mała waży już 1300.

AVO, jestem w szoku!! To mogą w 8 miesiacu ciąży cofnąć L4???? Co to za bzdura? A jak ktos po prostu się źle czuje to też ma pracować? Chyba sama ciąża w tak zaawansowanym stanie jest wystarczającym powodem....

nie sama ciąża nie może być powodem zwolnienia- ciąża musi być albo zagrozona ginekologiczne, albo musz abyc inne schorzenia udkomnetowane wsyztsko musi być. a jesli probelmy sa ginekologiczne to tak jak Klusia miała - sa wizyty ginokologiczne dodatkowo- starszne to:(

Dziewczyny nie panikujcie:) w pierwszej ciazy byłam dłuzej na zwolnieniu i nikt mnie nigdzie nie wzywał.

nie sama ciąża nie może być pwoodem zwolnienia- ciąża musi być albo zagrozona ginekologiczne, albo musz abyc inne schorzenia udkomnetowane wsyztsko musi być. a jesli probelmy sa ginekologiczne to tak jak Klusia miała - sa wizyty ginokologiczne dodatkowo- starszne to:(

Kurna bez sensu to jest. Nie wyobrażam sobie iść do jakiegoś pierwszego gina który będzie mnie kontrolował. Dla mnie te wizyty są sprawą bardzo intymną i wydaje mi się, że kobeta powinna mieć prawo się nie zgodzić na takie badanie przez innego gina. W końcu w karcie choroby wszystko jest, wystarczy ją wypożyczyć.

AVO fajnie, ze Tobie nic nie zribili ze zwolnieniem. Ale ja jestem na zwolnieniu a oprocz zmeczenia i koszmarnego oslabienia przez pierwsze 2-3 miesiace to nic mi nie bylo... Teraz te problemy z krwia czasami. No i ledwo chodze tak mi w pachwinach puscilo a mam genetyczna chyba sklonnosc do problemow w biodrami czasem jak czuje to jest wesolo, ze wstac nie moge. Ale w dokumentacji nic. No coz, pozostaje liczyc na nie-wylosowanie:-(

U mnie dzidzia wazy jakies 650 gram a na suwaku mniej ale tam musza usrednic pewnie...

Aha znalazlam fajowa oferte na allegro ja na razie nie mam kasy ale sa tu osoby z Lublina wiec jeszvze taniej bedzie:
fotelik leżaczek bujaczek CAM - m.allegro.pl

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,

Avo no widzisz, niepotrzebnie się stresowałaś;-)
juz po wszystkim:-)

Kamila moj Kuba tez nie ma jeszcze 6-tek:no:
piatki ma wszystkie:tak:
szybko wyszły Wiktorowi:tak:
A co do mycia to moja kocha myc zabki, az do przesady.
Po kazdym jedzeniu chce myć:szok:

aga uwazaj na siebie, na zadną drabinę nie wchodź!!

jakas zmeczona jestem, od rana coś robię:tak: wreszcie usiadłam bo polozylam Kube spać. Mozna odpoczac i posiedziec na bb:-D

Do góry