reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Kamila rzeżucha zasiana :)

carla natchnęłaś mnie straszliwie ;-) już sobie wymyśliłam, że jak przesadzę kwiaty to zostanie mi kilka małych doniczek po skrzydłokwiatach i zasadzę w nich szczypiorek i koperek

karamija, ja na razie wpadłam tylko na to, żeby ubierać się cieplej pod spód i w razie czego nie zapinać kurtki czy płaszcza. W sumie jak jest 10 na plusie, to sweter golfowy i niezapięte wierzchnie okrycie sprawdzają się nieźle. Chętnie nabyłabym coś w lumpeksie, ale niestety jestem z tych, które nie potrafią tam znaleźć nic sensownego. No i chyba wcale tak tanio by taka kurtka nie wyszła, bo przecież swoje waży.
Tym bardziej czekam z utęsknieniem na prawdziwą ciepłą wiosnę :)

magnii ja chyba tak samo zrobię - zarzucę płaszczyk na sweter i nie będę zapinać, chociaż boję się, że nie wcisnę płaszczyka na siebie w ogóle :-( a w lumpkach też nie umiem nigdy nic znaleźć i strasznie zazdroszczę tym, co potrafią

reklama
Magni - ja też z tych co na szmatach nic nie sa w stanie sensownego znależź. Ale mam polująca mame która zawsze cos fajnego wypatrzy :)
Teraz ja stopuje bo dziecko namietnie mi ubiera i obawiam się ze malutka połowy nawet z tych rzeczy nie załozy :)

W sprawie ziółek:
Więc mam takie oto cudo do uprawy przyokienno kuchennej
5015274-pojemnik-na-ziola-trio_big.jpg
A poza tym rzeżuchę posiałam na talerzu wyłożonym ligniną. Lepsze to niz wata bo się nie ciągnie a rzeżucha wymagająca nie jest.
Carla - na świeta zawsze możesz wysiać nową. Zdąży jeszcze wzejść. Jak mi się uda to zamierzam w skorupkach po jajkach ja wysiać. Ślicznie to wygląda.

Na uprawe balkonową mam zaplanowane:
pomidory - 4 rodzaje. Czarne, czerwone koktajlowe, żółte, i czewona maskotka,
truskawka i poziomka
papryka ostra
zioła.

Mam balkon od strony południowo zachodnie. W lecie panuje na nim skwar więc szukam roslin które to przetrwają.
Kusi mnie jeszcze arbuz :) podobno czasem sie udaje. A byłaby jakas atrakcja :)

Niestety uprawa kwiatów mi nie idzie. Albo inaczej - rewelacyjnie pod moja reka kwitna storczyki (france lubia jak je sie stresuje :)) I kaktus o slicznej nazwie "fotel teściowej"

W ogóle mam wrażenie ze trymestry mi się poprzestawiały. Bo fazę na energie dopiero teraz załapałam :)

Ważne pytanie do mam dzieci w wieku mojego wiktora i troche starszych :
Kiedy Waszym dzieciom wyszły pierwsze "szóstki" ? Tzn pierwsze stałe zęby ??? Bo ja jestem mega szczęśliwa bo właśnie wymacalam u wiktora pierwszego stałego :) :) :)

kama
mój maksio ma już prawie 3 lata i przed chwilą zajrzałam mu do paszczy i 6 nie ma jeszcze, to teraz musisz tym bardziej o zęby dbać, żeby się nie psuły bo te jak się zepsują to już nowe nie wyrosną :(
Mi nawet do głowy nie przyszło, że to już tak szybko może wyrosnąc hehe, myślałam, że to dopiero jak dziecko ma ok 6 lat

Ostatnia edycja:
kama
mój maksio ma już prawie 3 lata i przed chwilą zajrzałam mu do paszczy i 6 nie ma jeszcze, to teraz musisz tym bardziej o zęby dbać, żeby się nie psuły bo te jak się zepsują to już nowe nie wyrosną :(
Mi nawet do głowy nie przyszło, że to już tak szybko może wyrosnąc hehe, myślałam, że to dopiero jak dziecko ma ok 6 lat

no ja tez myslalam ze to rosnie dopiero jak dzieci mają ok 5-6-7 lat....... a tu taki szok wlasnie jak myliśmy zęby - juz sie troche przekonał do mycia mysle ze teraz juz bedzie coraz lepiej nie daje sobie myć z przodu bo ma same spruchniałe okropne ale na szczescie te z tyłu spokojnie myjemy i są zdrowe :p na dole tez ma zdrowe tylko góra przód taki zepsuty.
w tym miesiącu jako idziemy tez do dentysty na ponowne lapisowanie :)
to są te przednie górne okropniuchy dobrze ze ich nie widac tak na co dzien tylko jak specjalnie je pokazujecc.jpg

kurka to moje dziecko jakieś wyjątkowe ze tak szybko ma stałego pierwszego . ale widze po dziąsłach ze i na dole sie szykuje do wyjścia!!

Kamila pilnuj tych zębów. Ja tez bardzo szybko miałam. I skończyło się na tym, iz pierwszą plomba na 6 miałam założona w wieku zdaje się 6 czy 7 lat. Ale za to żółwia dostałam za to ze dzielna byłam u dentysty :)

Witam czerwcoweczki w ten brzydki dzionek.
Ja wlasnie z pracy wrocilam i reszta dnia to laba:-).
My ciagle na tobolkach, ale musze powiedziec ze wczoraj skonczylismy dekorowac mlodego pokoj, i zaczelismy MII a przed nami jeszcze salon, jadalnia, nasza sypialnia hol i schody takze nudzic sie nie bedziemy i moze do porodu skonczymy:-D:-D:-D.
A ponadto wczoraj mialam bliski kontakt z ciezarowka tzn. moj samochod a ja w nim:angry:. Najadlam sie strachu a i zdenerwowalam sie potwornie:angry:. Ten debil z ciezarowki pchal sie na trzeciego miedzy mnie i druga ciezarowke no i oczywiscie mnie wychaczyl:no::angry:. Caly bok ,,kochanki mojego meza'' zdarty:angry:. Oczywiscie wezwana policja i ambulans no bo jak inni ludzie zobaczyli ze ja w ciazy jestem to wpadli w panike. Na szczescie mi nic nie bylo jedyne o czym myslalam to jak moj M zareaguje jak zobaczy co sie stalo z jego ,,slicznotka''.
Jego reakcja byla dla mnie oczywista - ZALOBA.
No ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo bo teraz ,,slicznotka'' musi byc cala pomalowana i my za to placic nie bedziemy a to jakis 1500funcikow i do tego nowe alusie musza byc kupione bo jeden zostal uszkodzony i nie nadaje sie do urzytku wiec mezus juz sie cieszy i szaleje na necie szukajac nowych:tak:.

A co do ziolek to ja zawsze cos tam sobie sieje na wiosne ale bardziej od ziolek to ja kwiatki wole i zawsze ich mase mam :tak:

Ostatnia edycja:
Ważne pytanie do mam dzieci w wieku mojego wiktora i troche starszych :
Kiedy Waszym dzieciom wyszły pierwsze "szóstki" ? Tzn pierwsze stałe zęby ??? Bo ja jestem mega szczęśliwa bo właśnie wymacalam u wiktora pierwszego stałego :) :) :)

moj Kubus ma zaraz dwa i pół roku ,i powiem Ci ze nie mamy jeszcze ani jednej piatki :tak:
ale nie martwie sie bo jemu to ogolnie doooosc pozno zaczely wychodzic zabki, i to od razu parami.
najwazniejsze dla mnie jest to ze chetnie je szczotkuje:tak:
hehe jak widzi ze ktos myje zabki ,to od razu krzyczy ze on tez chce umyc zabki,i biegnie bierze szczoteczke,paste i myje.
a nasz rytual przed spaniem, jak tylko wypije mleczko,to od razu wola zabki ,potem mowi dobranoc aj low ju kocham cie hehe i idzie do lozeczka .

My wlasnie sie szukujemy do szpitala na usg :tak: ,takze narazie uciekam .
straaaaasznie jestem ciekawa ile teraz waza :)
heh 3mac kciukole za Moich Chlopaczkow :)
do uslyszonka Dziewczyny

reklama
Ja od początku świrowałam z zębami, czyściłam maksowi już pierwsze jedynki jak tylko się zaczęły wyrzynać, nie miał smoczka, jak najszybciej nauczyłam go pić z kubka, nigdy nie dostawał słodkiego picia w butelce, teraz słodkie raz w tygodniu (najczęściej, czasem się nie udaje), do picia głównie woda i mycie zębów co najmniej 2 razy dziennie. Ja mam bardzo słabe zęby i sporo się już od dziecka wycierpiałam i chcę Maksowi tego zaoszczędzić a niestety próchnica z mleczaków przechodzi na zęby stałe więc dziewczyny dbajcie i nigdy nie bierzcie smoczka do swojej buzi bo próchnica jest zaraźliwa. Matki oblizują smoczki jak wypadną dziecku a to głupota jest straszna bo większość z nas próchnicę już ma.

asiia
powodzenia!

gkvip
o kurczę, współczuję przeżyć, dobrze, że nic ci się nie stało!!

Do góry