reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Rzeczywiscie cichutko tutaj dzisiaj, az dziwne ze nie ma co nadrabiać:-D
zacznie sie pewnie od poniedziałku:tak:

buziak no wlasnie tak sie czesto zdarza i kazda polozna czy lekarz powie Ci, ze dla nich to normalne:tak: a dla nas jednak wstyd

tak wczesniej sobie pisałymy kto jak przystojnego ma lekarza nie? ;-) i wez przy nim taką wtope zalicz a potem normalnie sie spotykac w gabinecie jak gdyby nigdy nic ... ;///

witajcie!
choroba dopadła i mnie, dodać do tego kolejną nieprzespaną noc = obraz nędzy i rozpaczy. Woń czosnku w promieniu kilometra od mojego domu.
miłego i zdrowego dnia dla wszystkich!

to zdrowka zycze!
Mnie jeszcze czasem cos w gardle zadraqpie, ale najbardzej to narzekam na zapychanie sie nosa. Wstaje w nocy i sie dusze dramat normalnie. O połozeniu sie na lewym boku moge pomarzyc bo od razu zapchne obie dziurki:baffled: Staram sie rzadko, aleczasem sie ratuje kroplami dla dzieci ale kurcze ile to jeszcze potrwa ;/////
Macie jakies pomysły??
Ja to juz wkoncu sie zastanawiam czy to nie moja krzywa przegroda plus ciaza bo ja kataru juz nie mam ;//

reklama
nie wiem co na zatkany nos ci poradzic, sama mam podobny problem niby sucho w srodku a jednak zatkany :confused:

oczywiscie nie przeszkadza mi to w apetycie ;) dwa jajka sadzone z bulka z maslem i pomidorem juz zaliczone. Czy ja juz mowilam ze kocham jesc :-D

na przeziebienie plucze gardlo paracetamolem (tabletka rozpuszczona w cieplej wodzie) syrop z cebuli, tantum verde, strepsils i zaraz ide po syrop espumitex czy jakos tak plus cynk z wit c do ssania
jak to nie pomoze to ja juz nie wiem co

Widzę że się wszystkie pochorowaly na weekend? Zdrowiejcie kochane! U nas od rana leje, a my zaraz musimy do leroya lecieć:-\
Buziak nam babka na szkole rodzenia mówila że lewatywa nieobowiazkowa ale warto poprosić bo jednak lepiej jak się maluszek rodzi na czyste podloze :-) ja na bank sobie zazycze

Witam,
ja dzisiaj noc lepsza:) Ostatni nurofen podany o 22 30 wczoraj. Teraz temperatur 37, 7. Mam nadzieję,że jutro nie bedzie temperartury w ogóle.Pogoda taka piękna, a my musimy siedzieć w domu. Czy Wasze dzieciaczki tez mają takie 3 dniowe temperatury?

Buziak- a ty sól do nosa używasz?

ja wczoraj po tej kawie 3 rayz odwiedizałm toaletę:) od razu pół kilo mniej:)

Ja mam jutro ten ZUS- i juz spięta się czuję= AAAAAA

mamina
oj mi też ta choroba niestety nie upośledziła apetytu, wręcz przeciwnie, ciągle jem

buziak
a wietrzenie pokoju przed spaniem i nawilżenie powietrza i sól morska wypróbowane??

U mnie na szczęście pogoda słaba więc nie jest nam żal...

avo
u mnie też niby lepiej ale w nocy temperatura znowu doszła do 39,3 więc nie pospałam ale dziecko wygląda dobrze i ma dobry humor a wczoraj nawet coś zjadł hehe

josie
ja też zdecydowanie wolę lewatywkę niż kupę na łóżko

avo - czasem goraczka pojawia sie na 1 dzien i sama z siebie mija, co prawda naszczescie ale co to było i po co nie wiedomo do konca. Czasem trwa dwa dni, czasem trzy... Moze trzydniówka???
Ma inne objawy?

Co do soli to na mnie nie działa niestety, moge wlac całą fiolke i doopka:baffled:

Co do lewatywy to wolałabym ja zrobic niz miec wypadek.. ja to nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy ze to az tak częste ;////

W nocy zjadłam Liona i mały mi po nim oszalał. Myslałam ze z rozpedu to normalnie wyskoczy mi z brzucha:szok: I fikołki i przekretay były i łapki - wszystko czułam i ganiał tak ze dwie godzinki, Potem jeszcze czkawka była wiec smiem uwazac ze batonsynowi posmakował ;))

Teraz zjedlismy z Dominikiem drugiego - na pół i słuchajcie brzuch mi skacze :-D:-D Chyba naprawde mu odpowiada smak hehe

No i jeszcze jeden news jaki tak Wam napisze to ten sąsiad o kt pisałam... ciekawe co z nim, bo pod ich domem stoja 4samochody ;// Wszystkie dzieci sie zjechały jak nigdy:baffled:

Buziak, ale jakiej soli używasz?Sa takie dla dorosłych z duża siłą.....
Oprócz tego,ze ejst trochę abrdziej amrudna to twierdzi,ze nic ja nie boli....u nas były takie goraczki 3 dniowe już dwa razy wcześniej- wysypki nigdy nie było.

Karamija u nas w nocy dzisiaj doszła do 38, 1....i ja mam tak samo jak TY, choroba sprzyja większemu żarciu, ja nawet jak w pierwszej ciazy wymiotwałam to i tak jadlam i jadłam:)

jezu jakas poddenerowana jestem kurcze:(

nie wiem musze w aptece podpytac o cos skutecznego co moge stosowac w wiekszych ilosciach bo ja jakas fobie mam jak tylko mi sie lekko przytka to panika ze sie dusze ;///
blizniaki jak maja ponad 5lat tak nigdy nie mieli wysypki a goraczka jak pisałam sama znikała po chwili. A jesli mowi ze nic nie boli to znaczy ze nie boli;-) Poobserwuj ja jeszcze dzisiaj:tak:

avo będzie dobrze, nie stresuj się!

buziak moja babcia kiedyś taki głupi, ale o dziwo działający sposób na zatkany nos mi zdradziła:
ślinisz palca, wkładasz go do dziurki dość głęboko i trzymasz aż nos się odetka i potem druga dziurka - tylko nie śliń tego samego palca;-):-D

reklama
Do góry