reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Rzeczywiscie cichutko tutaj dzisiaj, az dziwne ze nie ma co nadrabiać:-D
zacznie sie pewnie od poniedziałku:tak:

buziak no wlasnie tak sie czesto zdarza i kazda polozna czy lekarz powie Ci, ze dla nich to normalne:tak: a dla nas jednak wstyd

tak wczesniej sobie pisałymy kto jak przystojnego ma lekarza nie? ;-) i wez przy nim taką wtope zalicz a potem normalnie sie spotykac w gabinecie jak gdyby nigdy nic ... ;///

witajcie!
choroba dopadła i mnie, dodać do tego kolejną nieprzespaną noc = obraz nędzy i rozpaczy. Woń czosnku w promieniu kilometra od mojego domu.
miłego i zdrowego dnia dla wszystkich!

to zdrowka zycze!
Mnie jeszcze czasem cos w gardle zadraqpie, ale najbardzej to narzekam na zapychanie sie nosa. Wstaje w nocy i sie dusze dramat normalnie. O połozeniu sie na lewym boku moge pomarzyc bo od razu zapchne obie dziurki:baffled: Staram sie rzadko, aleczasem sie ratuje kroplami dla dzieci ale kurcze ile to jeszcze potrwa ;/////
Macie jakies pomysły??
Ja to juz wkoncu sie zastanawiam czy to nie moja krzywa przegroda plus ciaza bo ja kataru juz nie mam ;//

reklama
nie wiem co na zatkany nos ci poradzic, sama mam podobny problem niby sucho w srodku a jednak zatkany :confused:

oczywiscie nie przeszkadza mi to w apetycie ;) dwa jajka sadzone z bulka z maslem i pomidorem juz zaliczone. Czy ja juz mowilam ze kocham jesc :-D

na przeziebienie plucze gardlo paracetamolem (tabletka rozpuszczona w cieplej wodzie) syrop z cebuli, tantum verde, strepsils i zaraz ide po syrop espumitex czy jakos tak plus cynk z wit c do ssania
jak to nie pomoze to ja juz nie wiem co

Widzę że się wszystkie pochorowaly na weekend? Zdrowiejcie kochane! U nas od rana leje, a my zaraz musimy do leroya lecieć:-\
Buziak nam babka na szkole rodzenia mówila że lewatywa nieobowiazkowa ale warto poprosić bo jednak lepiej jak się maluszek rodzi na czyste podloze :-) ja na bank sobie zazycze

Witam,
ja dzisiaj noc lepsza:) Ostatni nurofen podany o 22 30 wczoraj. Teraz temperatur 37, 7. Mam nadzieję,że jutro nie bedzie temperartury w ogóle.Pogoda taka piękna, a my musimy siedzieć w domu. Czy Wasze dzieciaczki tez mają takie 3 dniowe temperatury?

Buziak- a ty sól do nosa używasz?

ja wczoraj po tej kawie 3 rayz odwiedizałm toaletę:) od razu pół kilo mniej:)

Ja mam jutro ten ZUS- i juz spięta się czuję= AAAAAA

mamina
oj mi też ta choroba niestety nie upośledziła apetytu, wręcz przeciwnie, ciągle jem

buziak
a wietrzenie pokoju przed spaniem i nawilżenie powietrza i sól morska wypróbowane??

U mnie na szczęście pogoda słaba więc nie jest nam żal...

avo
u mnie też niby lepiej ale w nocy temperatura znowu doszła do 39,3 więc nie pospałam ale dziecko wygląda dobrze i ma dobry humor a wczoraj nawet coś zjadł hehe

josie
ja też zdecydowanie wolę lewatywkę niż kupę na łóżko

avo - czasem goraczka pojawia sie na 1 dzien i sama z siebie mija, co prawda naszczescie ale co to było i po co nie wiedomo do konca. Czasem trwa dwa dni, czasem trzy... Moze trzydniówka???
Ma inne objawy?

Co do soli to na mnie nie działa niestety, moge wlac całą fiolke i doopka:baffled:

Co do lewatywy to wolałabym ja zrobic niz miec wypadek.. ja to nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy ze to az tak częste ;////

W nocy zjadłam Liona i mały mi po nim oszalał. Myslałam ze z rozpedu to normalnie wyskoczy mi z brzucha:szok: I fikołki i przekretay były i łapki - wszystko czułam i ganiał tak ze dwie godzinki, Potem jeszcze czkawka była wiec smiem uwazac ze batonsynowi posmakował ;))

Teraz zjedlismy z Dominikiem drugiego - na pół i słuchajcie brzuch mi skacze :-D:-D Chyba naprawde mu odpowiada smak hehe

No i jeszcze jeden news jaki tak Wam napisze to ten sąsiad o kt pisałam... ciekawe co z nim, bo pod ich domem stoja 4samochody ;// Wszystkie dzieci sie zjechały jak nigdy:baffled:

Buziak, ale jakiej soli używasz?Sa takie dla dorosłych z duża siłą.....
Oprócz tego,ze ejst trochę abrdziej amrudna to twierdzi,ze nic ja nie boli....u nas były takie goraczki 3 dniowe już dwa razy wcześniej- wysypki nigdy nie było.

Karamija u nas w nocy dzisiaj doszła do 38, 1....i ja mam tak samo jak TY, choroba sprzyja większemu żarciu, ja nawet jak w pierwszej ciazy wymiotwałam to i tak jadlam i jadłam:)

jezu jakas poddenerowana jestem kurcze:(

nie wiem musze w aptece podpytac o cos skutecznego co moge stosowac w wiekszych ilosciach bo ja jakas fobie mam jak tylko mi sie lekko przytka to panika ze sie dusze ;///
blizniaki jak maja ponad 5lat tak nigdy nie mieli wysypki a goraczka jak pisałam sama znikała po chwili. A jesli mowi ze nic nie boli to znaczy ze nie boli;-) Poobserwuj ja jeszcze dzisiaj:tak:

avo będzie dobrze, nie stresuj się!

buziak moja babcia kiedyś taki głupi, ale o dziwo działający sposób na zatkany nos mi zdradziła:
ślinisz palca, wkładasz go do dziurki dość głęboko i trzymasz aż nos się odetka i potem druga dziurka - tylko nie śliń tego samego palca;-):-D

reklama
Do góry