reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
hej dziewczyny
tak mało piszę, że niedługo o mnie zapomnicie
Ms Mickey
gratuluję zdrowej panienki!
co do różu i ubranek to coraz częściej widzę ładnie ubrane niemowlęta w kolorach nietypowych zupełnie, ostatnio u lekarza był noworodek, który miał czarne śpioszki i czapeczkę z jakimiś elementami szarymi i wyglądał prześlicznie a dla dziewczynek jest też dużo innych kolorów fajnych, dużo brązów połączonych właśnie z jakimś delikatnym różem, jednym słowem jest pole do popisu!

Kamila
matko jedyna, jak ty to znosisz biedaczku! A może Wiktor je coś takiego na noc co go pobudza?? Jak ja mojemu Maksowi dałam kanapkę z nutellą raz to nie chciał spać do 12 w nocy tylko tańcował i szalał w łóżeczku..

mamina
jeju współczuję mam właśnie podobny problem tylko że z dzieckiem

Pierwszy raz od 3 lat mam poważniejszą chorobę u dziecka i powiem wam szczerze, że strasznie panikuję. Całą noc nie spałam, mierzyłam mu temperaturę co 5 min, raz doszła do 39 stopni. Płacze, jęczy, mówi że go boli głowa, wygląda tragicznie. Już 2 razy byłam u lekarza, niby płuca czyste itp. ale oczywiście nadszedł weekend i mu się pogorszyło. Stres straszny przeżywam choć nie chcę bo czuję jak się Nikoś w brzuchu nerwowo rzuca.

Poza tym lekki szok bo okazało się, że krew i mocz i glukoza wszystko perfekt, nawet żelaza nie muszę brać. To dlaczego tak się słabo czuję wciąż??
Byłam też na 1 lekcji w szkole rodzenia, fajnie i śmiesznie i uczę się przy tym niemieckiego, traktuję to jako okazja do wyrwania się z domu na 2 godzinki w tygodniu.
miłego dnia!

Witam i ja :)
za oknem pogoda do d.. gdzie słonko????
Ale nic zbieram się niedługo i zrobię sobie spacerek- dziś niedaleko mnie jest bazarek z dziećmi dla dzieci może uda mi się coś upolować np chustę do noszenia :)

Witam
Carla to kolo porodowe to pierwszy raz w zyciu widze hehe. smieszne takie :D
Kamila pociesze Cie ze Milan bedzie spal wiecej bo juz chyba mniej sie nie da :D:D:D wspolczuje Ci naprawde z tymi nockami, jakbys wiecznie noworodka miala:/
Moj Rafal tez nigdy nic do buzi nie chcial wkladac. moze dlatego ze on kochal tylko i wylacznie swojego smoczka i ciagle mial buzie na poczatku zatkana i dopiero jak mial poltora roku to mu zabralam smoczka wiec nie mial kiedy wsadzac. za to sciagnal na siebie herbate, skonczylo sie poparzeniem brzucha i lezeniem w szpitalu. masakra. od tamtej pory wszystko w tym domu jest pite na polzimno.
my juz po sniadanku jestesmy, mysle co tu robic caaaly dzien. reka mi dzisiaj w nocy spuchla, pierwszy raz w tej ciazy i to jedna. musialam za dlugo krzywo lezec.

Kamila
matko jedyna, jak ty to znosisz biedaczku! A może Wiktor je coś takiego na noc co go pobudza?? Jak ja mojemu Maksowi dałam kanapkę z nutellą raz to nie chciał spać do 12 w nocy tylko tańcował i szalał w łóżeczku..

w sumie to on nie je kolacji :-p obiad ok. 15 - 16 zjada a później ok. 17 jogurt i tyle... nie daje mu herbaty ( tylko do śniadania ) ani innych pobudzających napojów więc myślę że to nie to :p

a choroby synka współczuję wiem co przechodzisz my już pare razy w szpitalu leżeliśmy bo moj to byl chorowitek straszny.

kamila
to chyba rzeczywiście taka natura po prostu Wiktorka, będziesz miała luz jak pójdzie do przedszkola/szkoły, nie będzie problemu z budzeniem hehe

Maks też nie jest śpiochem, wszystkim mamom śpiochów zazdroszczę strasznie ale przynajmniej już noc przesypia, oczywiście nie teraz kiedy jest chory

Dziewczyny a od ilu stopni trzeba dziecku zbijać gorączkę a do ilu dać organizmowi samemu walczyć? 38 stopni? Doświadczone w chorobach mamy i nie tylko, poradźcie!

Karamija ja zaczynam zbijac jak jest ponad 38, w sumie nawet 38.5 ale to dlatego bo moj jak goraczkuje to ma od razu 40, i tak potafi miec 3 dni masakra. wiec zbijam na oko38-38.5. zalezy jak dziecko wyglada bo jak widze ze sie meczy to oczywiscie szybciej, katem nie jestem;)

A ja Ci powiem, że mój Wiktor nigdy nie pchał nic do buzi :blink: Od samego początku krzyczałam na niego jak tylko widziałam, że ma taki zamiar :tak: i szybciutko mu się te pomysły wybiły z głowy :tak:
A jak był niemowlakiem to nie miał takich ciągotów do wkładania.

do buzi to pół biedy, gorzej jak dzieci wkłądaja do nosa czy uszu:eek:

Eja ja też...ale szalałam na Allegro :)
Druga lekcja w szkole rodzenia zaliczona...podobno po remoncie szpital na Staszica wymiata...ma koło porodowe...wynalazek z kosmosu chyba...na pierwszy rzut oka...ja na to nie wsiądę!!!
[video=youtube;cYWpXTq_QAQ]http://www.youtube.com/watch?v=cYWpXTq_QAQ[/video]

obejrzelismy to z P i mój mąż stwierdził, ze ten filmik to badziej jak wizyta z psychiatryka wyglada;-):tak:

Dziewczyny a od ilu stopni trzeba dziecku zbijać gorączkę a do ilu dać organizmowi samemu walczyć? 38 stopni? Doświadczone w chorobach mamy i nie tylko, poradźcie!

ja od 38 zbijam bo wiem, ze czesto gesto na tym sie nie skonczy. U chopców bardzo niebezpeczne jest ok 40stopni bo sie białko scina..
Wiec ewentualnie podczas goraczki zadnych rajstop u chłopcow:no:

reklama
hej dziewczyny
tak mało piszę, że niedługo o mnie zapomnicie
Ms Mickey
gratuluję zdrowej panienki!
co do różu i ubranek to coraz częściej widzę ładnie ubrane niemowlęta w kolorach nietypowych zupełnie, ostatnio u lekarza był noworodek, który miał czarne śpioszki i czapeczkę z jakimiś elementami szarymi i wyglądał prześlicznie a dla dziewczynek jest też dużo innych kolorów fajnych, dużo brązów połączonych właśnie z jakimś delikatnym różem, jednym słowem jest pole do popisu!

Kamila

mamina
jeju współczuję mam właśnie podobny problem tylko że z dzieckiem

Pierwszy raz od 3 lat mam poważniejszą chorobę u dziecka i powiem wam szczerze, że strasznie panikuję. Całą noc nie spałam, mierzyłam mu temperaturę co 5 min, raz doszła do 39 stopni. Płacze, jęczy, mówi że go boli głowa, wygląda tragicznie. Już 2 razy byłam u lekarza, niby płuca czyste itp. ale oczywiście nadszedł weekend i mu się pogorszyło. Stres straszny przeżywam choć nie chcę bo czuję jak się Nikoś w brzuchu nerwowo rzuca.

Poza tym lekki szok bo okazało się, że krew i mocz i glukoza wszystko perfekt, nawet żelaza nie muszę brać. To dlaczego tak się słabo czuję wciąż??
Byłam też na 1 lekcji w szkole rodzenia, fajnie i śmiesznie i uczę się przy tym niemieckiego, traktuję to jako okazja do wyrwania się z domu na 2 godzinki w tygodniu.
miłego dnia!

Karamija siostro bliźniacza:)Ja równiez całą noc nie spałam, bo mala od wczoraj gorączkuje:( ja w dzień zbijam powyżej 38, 5, w nocy od 38. Moja tez miała 39 wczoraj, le u niej to nie ejst jakaś mega wysoka gorączka, bo u niej często dochodzi do 40. Zastanwaim sie tylko skąd ta gorączka- do dzieci nie chodzimy....no i moja dla odmiany mówi,ze nic ją nie boli....hmmm...jestem padnięta i od razu serducho bardziej szaleje......

MsMickey- gartuluję córeczki!!!Imię juz wybrane?

Co do tygodni ciąży to ja uważąm,ze 7 meisiac, 3 trymestr zaczyna sie od 27 tygodnia:) Jedne żródła podają 26 inne 28, wiec średnia to 27 i jakby samemu policzyć te tygodnie czyli podzielic 40 przez 9 i potem razy 6 i wyjdzie 7 miesiąc:)

no i uwaga nie wytrzymalam i piję kawkę- aż sięboje swojego tętna po niej.AAAAAAAAAAAA

Ostatnia edycja:
Do góry