reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej,
wróciłam z usg, wszystko z dzieckiem w porządku i mogę już napisać, że okazało się dziewczynką:)::):):):):):):):)::))
Super gratulacje!!!

To znalazlam na bb:

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

reklama
Moja mama na wiadomość powiedziała: "o jak ślicznie ubierzemy na różowo"...:no::no:
No way.
Ona na to, że sama kupi, bo ja bym ubrała w trupie czaszki - mam już takiego pajaca;) I jeszcze: "No przecież na niebiesko nie ubierzesz chyba... "
matko z córką aż mi ręce opadły.
Pokazałam od razu jedyny akceptowalny przeze mnie odcień różu - tzw pudrowy - i zapowiedziałam stanowczo, że żaden inny nie wchodzi w rachubę. Bo nie założę na swoje dziecko. A niebieskiego i granatu mam dużo i mam zamiar ubierać.

Coś jeszcze wspomniała o pięknych pastelowych kolorach, ale też zaznaczyłam, że nie wchodzą w rachubę. :angry::angry:
Oj będą przeprawy z babcią już to czuję.

delwer mój Kuba dostał breloczek od dentysty. Taka piłka z 3 malutkimi kuleczkami. Ja głupia mu dałam. Wystarczyło, że poszłam otworzyć drzwi listonoszowi. Wracam...on jakby coś przełykał...liczę kulki...były 2.... Na następny dzień znalazły się w kupie...uffff:szok:
Z dziećmi to zawsze coś się wydarzy. Jak jeszcze raczkował, to ściągnąl sobie na głowę napełniony nawilżacz...lekkie to nie jest. Jest wiek, że dzieci do buzi biorą wszystko, ile razy ja byłam bliska zawałowi, gdy zdążyłam coś mu wydrapać z buzi....trzeba bym czujnym, łatwe to nie jest. Wiem, że macie stracha, ale Będzie dobrze!;-)

Dzień dobry - dziś ja pierwsza się witam już od 30 minut na nogach .. ah ubije to dziecko kiedyś :-p mam nadzieje, że chociaż Milan będzie śpiochem:-)

Życzę miłego dzionka ja dziś lecę do przychodni zanieść siuśki i jakieś badania z krwi zrobić między innymi tarczyca.

delwer mój Kuba dostał breloczek od dentysty. Taka piłka z 3 malutkimi kuleczkami. Ja głupia mu dałam. Wystarczyło, że poszłam otworzyć drzwi listonoszowi. Wracam...on jakby coś przełykał...liczę kulki...były 2.... Na następny dzień znalazły się w kupie...uffff:szok:
Z dziećmi to zawsze coś się wydarzy. Jak jeszcze raczkował, to ściągnąl sobie na głowę napełniony nawilżacz...lekkie to nie jest. Jest wiek, że dzieci do buzi biorą wszystko, ile razy ja byłam bliska zawałowi, gdy zdążyłam coś mu wydrapać z buzi....trzeba bym czujnym, łatwe to nie jest. Wiem, że macie stracha, ale Będzie dobrze!;-)

A ja Ci powiem, że mój Wiktor nigdy nie pchał nic do buzi :blink: Od samego początku krzyczałam na niego jak tylko widziałam, że ma taki zamiar :tak: i szybciutko mu się te pomysły wybiły z głowy :tak:
A jak był niemowlakiem to nie miał takich ciągotów do wkładania.

Ostatnia edycja:
Eja ja też...ale szalałam na Allegro :)
Druga lekcja w szkole rodzenia zaliczona...podobno po remoncie szpital na Staszica wymiata...ma koło porodowe...wynalazek z kosmosu chyba...na pierwszy rzut oka...ja na to nie wsiądę!!!
[video=youtube;cYWpXTq_QAQ]http://www.youtube.com/watch?v=cYWpXTq_QAQ[/video]

Hej!!!

Miałam fajny sen - dostałam w eleganckim butiku bon na 200zł i łaziłam między wieszakami, łaziłam i łaziłam, ale nic mi się nie podobało, aż wypatrzyłam kącik z ciuszkami dla dzieciaków i wydałam wszystko na Sergiuszka:-D najgorsze że w realu jest tak samo:-D

MsMickey Gratuluję córeczki!!! fajnie, że wszystko jest w porządku z dzidzią

Carla - tak słyszałam, że to koło porodowe jest świetne - mają go też na kraśnickiej.
a remont na staszica się już skończył ? Znajoma rodzila tam 29 lutego i mowila ze z powodu remontu malo miejsc mają.
Też bym chciala na staszica albo na krasnickiej wlasnie ale kurde moja ginka pracuje na jaczewskiego i ze wzgledu na cc bede raczej tam . ..

I co sie nauczylas w szkole rodzenia ?:)

Carla - tak słyszałam, że to koło porodowe jest świetne - mają go też na kraśnickiej.
a remont na staszica się już skończył ? Znajoma rodzila tam 29 lutego i mowila ze z powodu remontu malo miejsc mają.
Też bym chciala na staszica albo na krasnickiej wlasnie ale kurde moja ginka pracuje na jaczewskiego i ze wzgledu na cc bede raczej tam . ..

I co sie nauczylas w szkole rodzenia ?:)

Remont ma się ku końcowi...myślę, że zdążą na nasze terminy ;D
Lekcja 2 była zapoznawcza...każdy mówił coś o sobie...w grupie będzie tylko 2 chłopców...reszta dziewczynki...prawie każdy mąż jak się wypowiadał zaznaczał...będziemy mieli córkę...cieszę się...miał być chłopiec...hihi...albo...lekarz się pomylił bo twierdzi, że dziewczynka ;P Dziwni są ci faceci...Było też o więzi z maluszkiem...czyli gadać do brzucha, głasiać, pukać, świecić latarką?! i takie tam...na kolejnych zajęciach poród naturalny...i dobrze bo wolę konkrety a nie bzdety ;)

Remont ma się ku końcowi...myślę, że zdążą na nasze terminy ;D
Lekcja 2 była zapoznawcza...każdy mówił coś o sobie...w grupie będzie tylko 2 chłopców...reszta dziewczynki...prawie każdy mąż jak się wypowiadał zaznaczał...będziemy mieli córkę...cieszę się...miał być chłopiec...hihi...albo...lekarz się pomylił bo twierdzi, że dziewczynka ;P Dziwni są ci faceci...Było też o więzi z maluszkiem...czyli gadać do brzucha, głasiać, pukać, świecić latarką?! i takie tam...na kolejnych zajęciach poród naturalny...i dobrze bo wolę konkrety a nie bzdety ;)

ooo o fajnie ze duzo dziewczynek bo teraz same chłopy się rodzą :)
Ile będziecie mieli tych lekcji ?

reklama
Ze szkoły rodzenia 15 (wszystko o porodzie łącznie z wizytami na lubelskich porodówkach i malowaniem brzucha na koniec ;))...lekcje są długie bo po 2 godz...dobrze, że siedzi się na tych sakwach ;D Później lekcje z pielęgnacji malucha, kąpieli w wiaderku, noszeniu w chuście, laktacja, kolka...można też chodzić na gimnastykę dla maluszków 2 razy w tygodniu.

Do góry