reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Ale Wam fajnie, ze jedzące dzieci macie. Mój to typowy niejadek ,a jak już ma jakąś zachciankę, to na przykład na jajko, ale zje tylko białko, bo żółtka nie lubi :baffled:

Ja właśnie wcinak winogrona (pyszne:-)) a mój mały krzywi się i do ust choćby jednego nie chce wziąć :wściekła/y:

Mnie dzisiaj plecy bolą, ale od dwóch dni sprzątam, bo jutro w moim domu 30-stka brata ma się odbyć (przyjęcie niespodzianka, bo przylatuje na tydz. do PL :-)) Zapowiedziała się też kuzynka męża z zaproszeniem na ślub (na kwiecień.....będę gruba jak beka :baffled:) ale jakoś mnie to nie cieszy :-p

reklama
witajcie

My dziś wykorzystujemy na maksa obecność Magdy, a zwłaszcza jej perfekcyjną znajomość języka. Była ze mną dowiedzieć się co do macierzyńskiego, a potem poszłyśmy zanieść te papiery do mojego biura, żeby wypełnić.
A potem mój mąż z Nią odbębnił jazdę po urzędach, bo kupił nowy (inny) samochód i musiał zmienić ubezp., pojechał zapłacić Tax, itd. - z tym, że to nie takie proste, bo jeszcze nie doszedł do nas dowód rejestracyjny samochodu. Ale załatwione, a to najważniejsze.

Obiadek zrobiłam, zjedliśmy, teraz poszłabym sprawdzić miękkość mojej poduchy...

verita moj kocha winogrona, doslownie:tak: zresztą owoce i warzywa to każde:tak:
a papryka ostatnio kroluje, do sniadania czy kolacji musi byc na talerzyku pokrojjona w paseczki i po każdym gryzie kanapeczki je paprykę:tak:

verita moj kocha winogrona, doslownie:tak: zresztą owoce i warzywa to każde:tak:
a papryka ostatnio kroluje, do sniadania czy kolacji musi byc na talerzyku pokrojjona w paseczki i po każdym gryzie kanapeczki je paprykę:tak:

no ciesz się- moja warzywa surowe je od miesiaća- ulubiona jets papryka. z owocóe tylko jabłka i czasem babany. Na szczęście je orzechu, petki dyni, pestki słoneczki i zurawinę suszoną.

Polaa- bardzo sie ciesze, ze bol brzusia juz przeszedl, a w przyszloscie nie zwlekaj tylko do szpitala uciekaj, tam spr i bez stresu bedzie :tak:
Slodziak ten Twoj kawaler, nie kazde dziecko wcina tak warzywka i owoce. Ja papryke tez uwielbiam mimo ze mi sie odbija a moj P znowu nie przepada bo mowi, ze za malego sie jej objadl i ma juz dosc ;-)

Nie bede sie wtajemniczac o co chodzi z tymi tygoniami, dla m,nie jak jest 28+1 ti tak jest i juz a co wazniejsze tzn ze jestem juz w 3 trymestrze ehhhhh ten czas zachrzania :-p

A my dzis bylysmy u poloznej, pobrala mi krew, i mierzyla brzusio, mala ma juz 28cm i jak to polozna powiedziala jest PERFECT :-D . Oczywiscie posluchalam tez seduszka i slychac je coraz wyrazniej :tak: Zauwazylam, ze z kazda wizyta mam wieksze cisnienie (w normie) nieznacznie ale zawsze ciekawe.... pewnie zwiazane jest to z ciaza.... ??? :-D
Nastepna wizyta za 3tygodnie a za 4 USG i zobaczymy jak duzy juz jest ten nasz szkrab :-D

No to tez ladnie:tak:
Kuba lubie tez surowa cebule i jak kroje do obiadu albo coś to chce zawsze kawalek a pozniej chodzi i myje zabki co 5 minut:-D i mowi: "buzia smieci" (smierdzi):-D
ciekawe jaki apetyt bedzie mial drugi, mam nadzieje, ze podobny, w sumie ja i mąż tez nie narzekamyy na jego brak wiec jest nadzieja:-)

sunshine super, ze jest perfect:-)
ja 28 marca mam wizytę u poloznej.

Ostatnia edycja:
hmm, juz sie polapac nie mogę. Ja mam 25 tyg. i 4 dni czyli 26 tydz., tak??;-)
ale jesli chodzi o wiek to w lipcu bede miala 26 czyli dalej mam jeszcze 25, co nie?:-D
pogubilam sie chyba:zawstydzona/y: no jasne, ze dalej 25 hahaha, przeciez 26 dopiero skoncze, mam rację?? rocznikowo 26 to sie zgodzę:-D

a jak wpisuje swoj termin porodu, czy date ostatniego @ na necie, i chce zeby mi pokazalo, ktory to tydzien to czesciej piszą ze 25, troche to skomplikowane:zawstydzona/y::-D
Pola jak masz 1 dzien ciazy to leci Ci pierwszy tydzien prawda?jak masz 1 tydz i 2 dni ciazy to leci drugi tydzien a nie kolejny raz pierwszy tydzien:)jak dziecko sie rodzi to idzie mu pierwszy miesiac i jak skonczy ten pierwszy miesiac to leci drugi, a nie znowu pierwszy:)

klusiaM mój Wiktor to należy do dzieci którym sen wcale do życia nie jest potrzebny:-p zawsze mało śpi i często się budzi ale wczoraj to już przesadził. Gadał i łobuzował do 2 w nocy twierdził że jest dzień :-p a o 5.30 pobudka to już u niego normalka gdy tylko zaczyna się rozwidniać za oknem :-p

reklama
Do góry