reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

buziak ja też jak weszłam na majówki to się poryczałam a synów w takim razie po raz kolejny należy pogratulować :tak:

MsMickey czekamy na wiadomości z pomiarów ;-)

blond_20 w takim razie bardzo dobrze że sama się tak pilnujesz i masz stale rękę na pulsie

sicilpol ja tez mam takie kłucie kilku sekundowe od może trzech dni i zdarza się kilka razy dziennie, najpierw się wystraszyłam a potem przypomniało mi się jak kolezanka mi opowiadała że dziecko jej od 7miesiąca nawija jajowody na palce a na myśli właśnie miała takie kłucie wydaje mi się że to Smerfetka tam coś rozrabia

reklama
Agaundpestka Ty pasa to nie przyciskaj za mocno;-)
Blond Z ta tarczycą to tak jest właśnie. W poprzedniej ciąży nie chodziłam do endokrynologa, tylko dostawałam o gin. Jodid. Teraz chodzę prywatnie do endokrynologa i biorę euthyrox i jodid. Nie dość, że pakiet ciąża 3tys, to jeszcze T pyta za co ja płacę w tej klinice, skoro pakiet opłaciłam? A tu wizyta u Endo 150+ badanie hormonów, to już chyba 3 razy… rośnie niezła sumka. Ale jakoś nie potrafię tego olać, skoro endo uważa, że hormony tarczycy są bardzo ważne.
MsMickey Udanej wizyty. Ja tez nie mogę się doczekać kolejnego usg.
KamilaLublin Ja tez właśnie wczoraj zaczęłam 28 tydz. Jakoś wcale tego nie kontroluję, leci cholernie szybko. Ja w suwaczku mam podpowiedź ile dni do porodu. Jak to T pokazałam, to był w szoku:szok:
Sicilpol Co do sąsiadów o sole mio...Pracując w teatrze na recepcji hotelowej długi czas mieszkał u nas pewien miły Pan. Jak robiłam obchód na 2 piętrze, to było nieźle słychać. Nie wiedziałam nawet kim jest. A potem go pokochałam. Do tej pory uwielbiam Marka Torzewskiego. Aż mnie normalnie naszło na posłuchanie…
Marek torzewski nic nie dane jest na zawsze - YouTube
Kurcze z Kubą to ja chodziłam non stop ze słuchawkami, a teraz bardzo mało muzyki słucham:-(
PaulinaMaria Na skurcze to chyba magnez i witaminy z grupy B, picie wapna
A z tą papugą to się uśmiałam. Niezły cyrk :-D

Polaa Zadzwoń chociaż, będziesz spokojniejsza

buziak ja też jak weszłam na majówki to się poryczałam a synów w takim razie po raz kolejny należy pogratulować :tak:

jeszcze raz dziekuje w takim razie!!:tak:
Mnie rozczulaja takie informacje i zawsze beczałam ale teraz wiem tez jak to wyglada po tej drugiej stronie i wiem ile to walki, ciezkiej walki... cho ta Karolinka chyba ponad 1,5kg ma wazyc juz tak? to chociaz o tyle dobrze ze wagowo juz troszka ma..

kamila - bedzie dobrze, kobiety maja taki potencjał w sobie ze na kim jak nakim ale na nas musi sie szybko goic nie?

słuchajcie nasze maluszki chyba otwieraja juz oczka co??

To się popakowałam :/ musiałam dwie duże torby z praniem znieść z pralni (4piętro) i wnieść do mnie na 3piętro, a teraz ciągnie mnie w brzuchu :( koniec ostatni raz robiłam pranie.

Agaundpestka Ty pasa to nie przyciskaj za mocno;-)
Blond Z ta tarczycą to tak jest właśnie. W poprzedniej ciąży nie chodziłam do endokrynologa, tylko dostawałam o gin. Jodid. Teraz chodzę prywatnie do endokrynologa i biorę euthyrox i jodid. Nie dość, że pakiet ciąża 3tys, to jeszcze T pyta za co ja płacę w tej klinice, skoro pakiet opłaciłam? A tu wizyta u Endo 150+ badanie hormonów, to już chyba 3 razy… rośnie niezła sumka. Ale jakoś nie potrafię tego olać, skoro endo uważa, że hormony tarczycy są bardzo ważne.
MsMickey Udanej wizyty. Ja tez nie mogę się doczekać kolejnego usg.
KamilaLublin Ja tez właśnie wczoraj zaczęłam 28 tydz. Jakoś wcale tego nie kontroluję, leci cholernie szybko. Ja w suwaczku mam podpowiedź ile dni do porodu. Jak to T pokazałam, to był w szoku:szok:
Sicilpol Co do sąsiadów o sole mio...Pracując w teatrze na recepcji hotelowej długi czas mieszkał u nas pewien miły Pan. Jak robiłam obchód na 2 piętrze, to było nieźle słychać. Nie wiedziałam nawet kim jest. A potem go pokochałam. Do tej pory uwielbiam Marka Torzewskiego. Aż mnie normalnie naszło na posłuchanie…
Marek torzewski nic nie dane jest na zawsze - YouTube
Kurcze z Kubą to ja chodziłam non stop ze słuchawkami, a teraz bardzo mało muzyki słucham:-(
PaulinaMaria Na skurcze to chyba magnez i witaminy z grupy B, picie wapna
A z tą papugą to się uśmiałam. Niezły cyrk :-D

Polaa Zadzwoń chociaż, będziesz spokojniejsza

Klusiam zaczełas 29 tydzień:), 28 skończyłaś:) ale Wam fajowo:)

Kamila, ja bym sie kawki napiła chętnie, ale chyba puls bym po niej miała 150!!! ciezko mi niemiłosiernie, bo mam w domu profesjonalny ekspress i świetną kawę. Mój M kolejny interes otwiera tym razem takie tanie kawy na wynos ,, Tornado Caffe"- Warszawianki zapraszam:).
Teraz czeka na pozwolenie z sanepidu, a ekspresy i kawy są u nas w kuchni. W całym mieszkaniu cały dzień pachnie świeżo zmieloną kawą....a ja jej pic nie mogę...AAAAAAAAAAA

Blond własnie jak Twój puls?

Buziak Ty wazysz tyle prawie iel ja przed ciąża- hahahaah ja waże 71 kilo!!!!!:(

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny, wlasnie leze na 4literach i odpoczywam, pewnie wczoraj za duzo lazilam :baffled::dry:
Przed chwila dostalam super wiesc, na swieta nadlatuje moja siostra :tak:;-)
Osobiscie skontrolowac co i jak ;-)
Plus droga wolna do buszowania na francuskim ebay :-)
Co do tej klawiatury, to ja mam taka poduszeczke pod laptop i czesto jak stukam na niej, to kursor mi laduje w roznych miejscach :no: nie patrzac na ekran pisze, a poem odnalezc sie nie moge w tym co napisalam :dry:

Avo- wiem cos na ten temat, jak jak robie mojemu kawe w weekendy, albo zejde tu do baru, to najchetniej bym udusila :angry:
Wczoraj juz na ostatniej prostej do domu przechodzilam kolo takiego baru i myslalam ze padne

Ostatnia edycja:
Nanulinka: to ja w takim razie tez Gratuluje,i zycze blizniakow :-) , a co. :)

tzn ze 2 miesiace za szybko pierwsza majoweczka sie rozpakowala ..?
niewiem dlaczego ale ja zaczynam sie bac jak czytam takie rzeczy..
radosc ,radoscia,ale jak ktos cała ciaze ma trąbioną o przedwczesnym porodzie,to jednak takie informacje stawiaja niezle na nogi :tak:
oczywiscie 3mam kciuki za mamusie i pierwsza majowa dzidzie na bb :tak:

a ja w poniedzialek ide znowu podgladnac Moich Chlopaczkow :) , tak ten czas szybko leci :tak:
nastepne usg jesli bedzie wszystko dobrze bedzie pewnie juz w 30tyg 4dni:)

zastanawia mnie jeszcze tylko jak to jest tutaj z ktg..

Witam sie i ja w ten brzydki dzien, ciemno jakos ponuro za oknem ja siedze zagilowana, zakichana i z bolem glowy... jestem przeziebiona pierwszy raz od kad bylam dzieckiem, masakra jakas
Co do kupala;-) to tez mialam problemy ale jak mdlosci minely i codzien pije kawusie rano z duuza iloscia mleka to tez chodze czysciutka:-) no przynajmniej ze dwa kilo lzejsza:)

Witam sie i ja w ten brzydki dzien, ciemno jakos ponuro za oknem ja siedze zagilowana, zakichana i z bolem glowy... jestem przeziebiona pierwszy raz od kad bylam dzieckiem, masakra jakas
Co do kupala;-) to tez mialam problemy ale jak mdlosci minely i codzien pije kawusie rano z duuza iloscia mleka to tez chodze czysciutka:-) no przynajmniej ze dwa kilo lzejsza:)

kuruj sie i zdrowiej :tak:
haha ja to bym chciala zeby mnie troszke popedzilo,bo juz 10kg mam na plusie :szok:

reklama
Assia ta majoweczka to wiecej niz 2 miesiace za szybko bo ona chyba w 30 tyg jest

Avo puls w miare. dzieki ze pytasz. cisnienie poki co mam niskie wiec mam przyzwolenie na kawe:) teraz mam po kawie 110/60 i puls 94 a przed kawa 90/55 i puls 90. wiec zle nie jest. chociaz dwa dni temu mi szalal i bylo juz powyzej 100 . ale to nie to co wtedy ze 140:/

Do góry