reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Ja Juz po,wszystko poki co ponoć bardzo ok. Wprawdzie pecherzyk ledwo widoczny bo jeszcze jest bardzo wczesnie ale pani dr powiedziała że macica mega mocno pogrubiona,jutro mam jeszcze zbadac hcg i zadzwonić do niej... z wynikiem. Dostalam duphaston 2x1 ,wit e też na lepsze zagniezdzanie zarodka i magnez na skurcze. Mam przyjsc za 2tyg,wtedy juz powinno byc serducho..... 3majcie kciukki!

Cóż byle do wiosny bo następną wizytę mam 21 marca;)

nie masz pojecia jak sie ciesze :cool2::cool2: !!!!
super!!

reklama
Nanulinka super bardzo się cieszę uważaj teraz na siebie :-)

Ja poprostu jestem dzisiaj wykończona wiecie co moje dziecko ma problemy z kaszlem jak przechodzi infekcje to bardzo ciężko jest go wykaraskac z kaszlu strasznie się mu to przewleka alegolog stwierdzila poczatki astmy alergicznej laryngolog tez pediatra tez a pulmonolog dzisiaj powiedzial ze to krztusiec normalnie kory mi wybiło i szczerze mówiąc nie wiem co mam teraz zrobić ide jutro jeszcze raz do pediatry

hej ;-). Przeczytałam tylko 2 strony, więcej nie dam rady...

buziak wszystkiego naj, naj, naj!

mlodak nie martw się na zapas. Z maluszkiem wszystko będzie dobrze tylko musisz zacząć bardziej dbać o siebie :tak:

esperanza przytulam. Do kiedy planujesz pracować?

avo a chorowałaś kiedyś na toksoplazmozę? Bo ja mam też latające męty (głównie w 1 oku) właśnie po tokso. No i stają się widoczne jak jestem zmęczona albo po zwiekszonym wysiłku i to też nie zawsze.

nanulinka gratuluję :-) :-) :-)

nie miałam toskoplazmozy i mam nadzieję,że nie mam.....terz mnei nastarszyłaś-aaaa

nanulika ciesze sie bardzo bardzo bardzo.....dbaj o siebie i pomysl o tym l4

dziękuję Wam wszystkim za gratulacje i wsparcie!!! jakoś mi ciut lepiej i pewniej po dzisiejszej wizycie.... poczułam,że nie dzieje się to samo sobie tylko że ktoś się tym opiekuje i to jakoś zwiększa poczucie bezpieczeństwa:) może faktycznie ten duphasto zwiększyć, hmmm....
wciąż sie boję, jutro wydygam pewnie przy odbiorze bety;p

ale mam nadzieję,że ta wiosna to dobry znak:))))

A co do L4, cały czas mam je na uwadze!
jak tylko słabiej się poczuję to zmtykam do domu!!!! a w pracy też się oszczędzam! mało chodzę, nie biegam....

nanulika - tak jak ci pisalam duphaston to progesteron wiec ani tobie ani dzidzi nie zaszkodzi, a napewno wspomoze proces zagniezdzania i w utrzymaniu ciazy. No i koniecznie no-spa 3x1tab najlepiej razem z duphastonem, ona rozluznia macice a tym samym pomaga w zadniezdzeniu i utrzymaniu ciazy.
Jeszcze raz gratki i pilnuj sie teraz kobitko!!!

Ostatnia edycja:
Nanulinka super bardzo się cieszę uważaj teraz na siebie :-)

Ja poprostu jestem dzisiaj wykończona wiecie co moje dziecko ma problemy z kaszlem jak przechodzi infekcje to bardzo ciężko jest go wykaraskac z kaszlu strasznie się mu to przewleka alegolog stwierdzila poczatki astmy alergicznej laryngolog tez pediatra tez a pulmonolog dzisiaj powiedzial ze to krztusiec normalnie kory mi wybiło i szczerze mówiąc nie wiem co mam teraz zrobić ide jutro jeszcze raz do pediatry

z powodu krztusca moi chłopcy nie chodza własnie do przedszkola, w tym roku drugi raz jest u nich w grupie ;//// i nie chciałabym zeby złapali...
ostatnio krztusiec wrócił, nie wiadomo skąd ;/// :eek:

nanulinka super wieści! Nieutannie trzymam kciuki :tak:

avo nie chciałam Cię nastraszyć - nie o to mi chodziło. Ja mam tak po toksoplazmozie - ale nie wtrakcie choroby. Więc nie martw się!

lui85 ja miałam połówkowe w 21 tygodniu a następne było w 26 teraz pójdę w 30

nanulika cudowne wiadomości :-) duphaston możesz spokojnie brać w większej dawce tylko przy zmieszaniu dawki trzeba pamiętać by robić to stopniowo no i sprawdź czy to o przepisał ci gin wystarczy do następnej wizyty przy zwiększonej dawce
Ja sobie stale powtarzam że teraz wszytko będzie dobrze bo nasza córcia ma swojego prywatnego aniołka który ją strzeże i wasza fasolka też ma takiego swojego bodyguarda więc z takim zabezpieczeniem wszystko musi być w najlepszym porządku

esperanza
trzymamy cię za słowo że będziesz się oszczędzać ;-)

Padam dziś wcześnie. Synek dziś zasnął przy kolacji. Chyba basen go tak wykończył, strasznie szybko nóżkami dziś przebierał. Zastanowiłam się przez chwilę czy przedłużać zajęcia do końca kwietnia, gdy kilka razy kopnął mnie pod wodą. Ale my tak lubimy te nasze wyjścia, kręgosłup..jak ręką odjął wszystko mija...że pochodzimy jeszcze.
Zjadłam standardowo z T po 400ml lodów tiramisu na głowę i lecę na YCD, choć nie wiem czy nie zasnę.
Jutro rano pan od prania narożnika, więc muszę wyskoczyć z piżamki przed 10;)
Od jutra zaczynamy 3 trymestr :)
Miłej nocki!

Ostatnia edycja:
reklama
nanulika cudowne wiesci :)
esperanza wszystko na pewno bedzie ok, trzymam kciuki, moze daj sobie jednak troche luzu w pracy...

ja dzis caly dzien w aucie, duzo zalatwiania mialam, oddalam ubrania do domu samotnej matki, kupilam tez 3 rybki mezowi do akwarium i dwie z nich chyba wlasnie padly :/ niewdzieczne!

bylam tez na szkole rodzienia, pani mowila ze pierwsza faza porodu to tak 10-12 godzin skurczow, i pokazywala cwiczenia - jak sobie wyobrazilam siebie na porodowce robiaca te cwiczenia za 3 miesiace to mnie ciary przeszly.... :eek:

Do góry