reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

hej ;-). Przeczytałam tylko 2 strony, więcej nie dam rady...

buziak wszystkiego naj, naj, naj!

mlodak nie martw się na zapas. Z maluszkiem wszystko będzie dobrze tylko musisz zacząć bardziej dbać o siebie :tak:

esperanza przytulam. Do kiedy planujesz pracować?

avo a chorowałaś kiedyś na toksoplazmozę? Bo ja mam też latające męty (głównie w 1 oku) właśnie po tokso. No i stają się widoczne jak jestem zmęczona albo po zwiekszonym wysiłku i to też nie zawsze.

nanulinka gratuluję :-) :-) :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mialyscie zgage na poczatku ciazy?

nie miałam

Buziak no tto chlup, twoje zdrowko! Mam nadzieje ze ogorki i chleb że smalcem są na zagryche:)

co tylko sobie zyczysz ;))))

Buziaku samych slonecznych dni. Dzisiaj picolo, a flaszke wszystkie wypijemy z Toba w przyszlym roku :tak: Takze szykuj dom na najazd czerwcowek ;-)

juz zaczynam sprzatac :tak:;-)

Beznadziejny dzień. Od wczoraj nienajlepiej sie czuje. Miałam takie lekkie, ciemne plamienie, zmieszane ze śluzem. Jutro ide do lekarza na kontrole i zobaczymy co jest nie tak. Ostatnim razem bylo to przyczyna zmeczenia – nic mi sie nie odklejalo, dziecko ok. W ogóle od jakiegos czasu mam takie żółtawe upławy, bez zapachu i zastanawiam sie co to może być. Nie są one codziennie. Miałyście coś podobnego?

Na dodatek w pracy mam kupe spraw, za granicą nikt nie wie, że jestem w ciązy i zero taryfy ulgowej. Już marzę o L4.

I jeszcze na dobicie wysłałam ostatnio kilka przesyłek i jedna nie dotarła. Wysłalam priorytetem i zastanawiam sie jak to teraz sprawdzic co sie z nią stało....

Niech mnie ktoś przytuli:no:

przytulam!!! moze to poprostu jakas infekcja co?

Wiecie co padam na twarz!!! Nic dzis nie robiłam a jestem wykonczona.. moze dlatego ze wstałam sama z siebie o 6 a nie miałam mozliwosci zdrzemnac sie w dzien i oto odzywa sie zmeczenie...
Podziekowałam kazdej z Was z osobna, ale dziekuje jeszcze raz kochane jestescie!!!

No wlasnie takie kolejne usg po polowkowym to jest rozbione zazwyczaj mniej wiecej w 30 tyg??
Dziewczyny wygladacie bosko z tymi brzuszkami az naprawde milo poogladac:-) ciekawe jaka roznica bedzie za miesiac:szok:?
Ja dzis nalazilam sie po miescie, w koncu sie wybralam bo juz mnie glupawka ogarniala w domu, w wyjazd do miasta u mnie przez tego lenia to wielka wyprawa... Zmeczona jestem i teraz z tego wszystkiego boli mnie kregoslup i w odroznieniu od tego co zawsze mialam to boli z prawej strony az chodzic nie moge bo mnie noga tez boli... ech... z lewej nerka boli z prawej kregoslup promieniuje.... no osz cholera...
Maly wariuje caly czas tak ze brzuch juz nie wyglada tak ladnie okraglo, tylko jakis taki kanciak..:szok::-)

Licz ruchy BabyKick - Liczenie kopnięć - Innowacyjny kalendarz ciążowy - Zdrowa i bezpieczna ciąża - kalendarz ciążowy

Lekarz kazał mi już liczyć 2 razy dziennie...położyć się i w ciągu godziny powinno być 10 ruchów...jak jest to wszystko git!

Ja też zaczęłam liczyć ruchy bo się wystraszyłam ale te 10 szt to było w ciagu 5-10 min także dobrze choć później się mała uspokajała, chyba się sama przeraziła tym że ja się martwię bo dziś daje więcej oznak :-) :-D :-) :-D aż ja jestem spokojniejsza !!!!!!!!!!!
Witam

Ja też swojego brzdąca jakby czasami czuję słabiej, ale następnego dnia znów tak daje czadu, że hej. Wczoraj zaliczył takiego kopa, że aż mnie zgięło, pierwszy raz zabolało i się bardzo mocno zdziwiłam. Wieczorem to szaleństo dzikie odchodzi po prostu no i oczywiście zaraz po przebudzeniu się. Jeszcze z łóżka nie wstanę, a ten już ma niezłą zabawę w brzuchu :-)
Niby jeszcze nie muszę, ale od 3 dni też liczę ruchy i 10 to mam po jakiś 10-15 minutach, więc mam nadzieję, że jest ok

Wczoraj odebrałam wyniki badań moczu i k........wa mam ketony w moczu. Już nic nie rozumiem. One podobno świadczą o cukrzycy, a przecież ostatnie badanie glukozy wyszło dobrze, cukru już tak często nie mierzę, ale jak to zrobię to też jest w porządku. Fakt, że chudnę i raczej mało jem bo nie mam apetytu (małe porcje ale co 2,5-3 godziny bardzo regularnie) i te ketony też mogą się pojawić gdy człowiek np. się odchudza. A ja się nie odchudzam tylke jeśc nie mogę po prostu a poza tym boję się że jak będę jadła więcej to mi cukier podskoczy - i tak źle i tak niedobrze.
Plus z tego, że jutro mam wizytę to może ginka mnie oświeci bo naprawdę czuję się jak debil. Wszystkie inne parametry są super, cukru w moczu nie ma, więc tym bardziej jest to dla mnie bardzo dziwne.

A Ty kochana zadbaj o jedzenie ja też jem co 2,5-3 godz i też jem 2 małe kanapeczki ale jem i zupy i ziemniaki z mięsem i dużo warzyw i nabiał a i muszę się pochwalić że dziś skusiłam się na napoleonkę i do tego wypiłam kawę inkę z 1 łyżeczką cukru i mlekiem i cukier po godzinie 109 :-) :-D a po dwóch 92 :-) :-D

I z Twoim maleństwem napewno jest wszystko oki tak jak dziewczyny piszą jeden wynik nie zaważy na wszystkim !!!!!

U mnie prowizoryczny remont kuchni, także od 3 dni nic nie robie tylko remontuję !!!!! później przejdziemy do pokoju dla małej, później do następnego pomieszczenia i może skonczymy na koniec kwietnia :-p :eek:

Ja Juz po,wszystko poki co ponoć bardzo ok. Wprawdzie pecherzyk ledwo widoczny bo jeszcze jest bardzo wczesnie ale pani dr powiedziała że macica mega mocno pogrubiona,jutro mam jeszcze zbadac hcg i zadzwonić do niej... z wynikiem. Dostalam duphaston 2x1 ,wit e też na lepsze zagniezdzanie zarodka i magnez na skurcze. Mam przyjsc za 2tyg,wtedy juz powinno byc serducho..... 3majcie kciukki!

Cóż byle do wiosny bo następną wizytę mam 21 marca;)

Ja Juz po,wszystko poki co ponoć bardzo ok. Wprawdzie pecherzyk ledwo widoczny bo jeszcze jest bardzo wczesnie ale pani dr powiedziała że macica mega mocno pogrubiona,jutro mam jeszcze zbadac hcg i zadzwonić do niej... z wynikiem. Dostalam duphaston 2x1 ,wit e też na lepsze zagniezdzanie zarodka i magnez na skurcze. Mam przyjsc za 2tyg,wtedy juz powinno byc serducho..... 3majcie kciukki!

Boze jak sie ciesze:happy::happy::happy:
Jesli moge ci cos poradzic to bierz Duphaston 3x1tab i do tego no-spe 3x1tab abys zadnych skurczy nie miala - te leki ci nie zaszkodza a taki zestaw zaleca kazda klinia:tak:. Ja tak bralam przez 4miesiace:tak: Trzymaj sie cieplutko i teraz to tylko relaksik w domku!!!

cieszę się razem z Tobą i mocno trzymam kciuki !!!!!!!

Super :) będzie dobrze, bo ja tez wizyte mam 21marca :)

Dziewczyny potrzebuję pomocy, mamy do oddania w dobre ręce mieszańca prawie 2letniego- gdzie mogę poszukać mu dobrego domu ?? Przygarnęła go moja mamuśka w październiku, ale ma alergie do teraz się męczyła, ale dłużej już nie da rady no i ja wracam do niej, a jako alergik- astmatyk nie moge mieć kudłatego psa :( Czesio jest czysty, zadbany i ma wszystkie szczepienia zrobione w listopadzie.

2ib283r.jpg

Dziewczyny jesteście kochane!! Czuję się wyściskana:-) Od razu mi lepiej.

Odpowiadając na pytania - planuję pracować do końca marca i trochę z doskoku w kwietniu. Też średnio mi to pasuje ale tak się ułożyły sprawy w pracy. Ale obiecuje na siebie uważać i się oszczędzać, bo coraz bardziej tego potrzebuję.

Miłego wieczorka :****

reklama
Do góry