reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Młodak, a ile ty masz na plusie,że chudniesz? W zaawansowanej ciazy, jesli mało się przybrało na wadze nie wolno chudnąć!!!Wtedy pojawiają się ketony, a to świadczy o tym,ze dziecko jest głodne i zjada Ciebie. Ten fakt bardzo źle dział na jego mózg. Zjedz o 20-22 kanapkę i nie bedzie ketonów.

Dzięki za to info. Według mojej wago mam teraz 0,5kg na plusie (a miałam już 2kg na plusie), ale jutro jadę na wizytę to będę wiedziała dokładnie bo swoją wagę mam od grudnia dopiero i wolę jednak opierać się na wadze ginki. W końcu na niej jestem ważona od 6 tygodnia ciąży.
Ja faktycznie ostatni posiłek zjadam między 18 a 19, ale tak robiłam zawsze, jeszcze przed ciążą. Ale faktycznie chyba muszę zacząć coś jeść w tych godzinach co piszesz. Co prawda ketonów mam w górnej granicy - 5, ale z drugiej strony czytałam, że u zdrowego człowieka nie powinno ich być wogóle. I tak zresztą było do tej pory. Wszystko było cacy. A teraz faktycznie zamiast przybywać zaczęło mnie ubywać i to pewno dlatego.

reklama
mlodak mi przy cukrzycy pojawiają się ketony rano z porannego moczu,ale nie codziennie. Ja mam paski KETO DIASTIX i 2 razy dziennie sama sprawdzam czy mam ketony w moczu.

Dzięki za to info. Według mojej wago mam teraz 0,5kg na plusie (a miałam już 2kg na plusie), ale jutro jadę na wizytę to będę wiedziała dokładnie bo swoją wagę mam od grudnia dopiero i wolę jednak opierać się na wadze ginki. W końcu na niej jestem ważona od 6 tygodnia ciąży.
Ja faktycznie ostatni posiłek zjadam między 18 a 19, ale tak robiłam zawsze, jeszcze przed ciążą. Ale faktycznie chyba muszę zacząć coś jeść w tych godzinach co piszesz. Co prawda ketonów mam w górnej granicy - 5, ale z drugiej strony czytałam, że u zdrowego człowieka nie powinno ich być wogóle. I tak zresztą było do tej pory. Wszystko było cacy. A teraz faktycznie zamiast przybywać zaczęło mnie ubywać i to pewno dlatego.

nie tylko przy cukrzycy. Ja w pierwszej ciazy posatnowiłam zrezygnowac z ostatniego posiłku, bo za duzo tyłam i pojawiły sie ketony- Gin na mnei normlanie nakrzyczał:( powiedzial,ze mam jeść koło 20-22 co najmneij jedna kanapkę, bo inaczej moge naprawde zaszkodzic dzidziulowi:( 0, 5 kilo- Kochana to naprawde przesada- nie cche Cie straszyć, ale ja na Twoim meijscu zaczęłabym naprawde jeść.....

Beznadziejny dzień. Od wczoraj nienajlepiej sie czuje. Miałam takie lekkie, ciemne plamienie, zmieszane ze śluzem. Jutro ide do lekarza na kontrole i zobaczymy co jest nie tak. Ostatnim razem bylo to przyczyna zmeczenia – nic mi sie nie odklejalo, dziecko ok. W ogóle od jakiegos czasu mam takie żółtawe upławy, bez zapachu i zastanawiam sie co to może być. Nie są one codziennie. Miałyście coś podobnego?

Na dodatek w pracy mam kupe spraw, za granicą nikt nie wie, że jestem w ciązy i zero taryfy ulgowej. Już marzę o L4.

I jeszcze na dobicie wysłałam ostatnio kilka przesyłek i jedna nie dotarła. Wysłalam priorytetem i zastanawiam sie jak to teraz sprawdzic co sie z nią stało....

Niech mnie ktoś przytuli:no:

przytulam
będzie dobrze z dzidzulkiem,tylko się nie stresuj!
a na temat przesyłek i poczty to ja się nie wypowiadam-do nas list z PL idzie już od połowy grudnia i jeszcze nie dotarł:wściekła/y:

Beznadziejny dzień. Od wczoraj nienajlepiej sie czuje. Miałam takie lekkie, ciemne plamienie, zmieszane ze śluzem. Jutro ide do lekarza na kontrole i zobaczymy co jest nie tak. Ostatnim razem bylo to przyczyna zmeczenia – nic mi sie nie odklejalo, dziecko ok. W ogóle od jakiegos czasu mam takie żółtawe upławy, bez zapachu i zastanawiam sie co to może być. Nie są one codziennie. Miałyście coś podobnego?

Na dodatek w pracy mam kupe spraw, za granicą nikt nie wie, że jestem w ciązy i zero taryfy ulgowej. Już marzę o L4.

I jeszcze na dobicie wysłałam ostatnio kilka przesyłek i jedna nie dotarła. Wysłalam priorytetem i zastanawiam sie jak to teraz sprawdzic co sie z nią stało....

Mnie też :(

A w sprawie przesyłki - piorytet normalny czy polecony piorytet?
Jak polecony to masz nr listu. Mozna zadzwonić na pocztę i zapytać co z nim sie stało. Ja tak kiedys przesyłki szukałam, okazało się że 2 miesiące leżała sobie na poczcie bo nie mogli ustalic adresu odbiorcy.... który był napisany.

Esperanza przytulam z całych sił:)

Mi humor starsznie psują te męty przed cozami- normlanie nie moge spcerować!!W domu ich prwie nie widzę- zastanawiam sie czy czegoś mi nie brakuje i dlatego one teraz wciazy mnei dopadły. Do tgo starsznie mi łzawią oczy.

witajcie - super, że juz środek tygodnia,

Buziak - wszystkiego naj, naj, naj... przede wszystkim dużo zdrówka i pogody ducha!!

asiia, kamila, klusia - ja te terminy traktuję czysto orientacyjnie, ponieważ moje dzieci maja tendencje do dłuższego pobytu w brzuchu mamy niż to jest planowane. Pierwsza tylko 3 dni, druga 10.
Tak więc mogę urodzić np. w Dzień Matki, albo np. 10 czerwca...

tialana - a Tobie życzę takiego SUPER prezentu rocznicowego!!!

gkvip - u nas też właśnie pogoda zmienna, grad to chyba juz z 5 razy walił, na przemian z deszczem i słoneczkiem, niestety przy tym wieje b. silny wiatr, a to już miłe nie jest.

mlodak mi przy cukrzycy pojawiają się ketony rano z porannego moczu,ale nie codziennie. Ja mam paski KETO DIASTIX i 2 razy dziennie sama sprawdzam czy mam ketony w moczu.

A to na receptę czy mogę kupić sama? I jak duże ilości masz tych ciałek ketonowych?

nie tylko przy cukrzycy. Ja w pierwszej ciazy posatnowiłam zrezygnowac z ostatniego posiłku, bo za duzo tyłam i pojawiły sie ketony- Gin na mnei normlanie nakrzyczał:( powiedzial,ze mam jeść koło 20-22 co najmneij jedna kanapkę, bo inaczej moge naprawde zaszkodzic dzidziulowi:( 0, 5 kilo- Kochana to naprawde przesada- nie cche Cie straszyć, ale ja na Twoim meijscu zaczęłabym naprawde jeść.....

Ja wcześniej tych ketonów nie miałam, to pierwsze badanie tak wyszło, a robię je co miesiąc. Nie jestem w stanie zjeść więcej na jeden posiłek bo czuję się potem fatalnie. Zjadam małe posiłki 1-2 kanapki z małego razowca z wędliną lub białym serem i pomidorem na przykład, ale co 2-3 godziny najrzadziej.
Nastraszyłaś mnie i to ostro. Muszę coś z tym zrobić. Faktycznie posłucham rady i zacznę coś wcinać ok 20-21.
Dzięki AVO. A Ty duże te ketony miałaś w tamtej ciąży? pewno nie pamiętasz....

reklama
A to na receptę czy mogę kupić sama? I jak duże ilości masz tych ciałek ketonowych?

Ja wcześniej tych ketonów nie miałam, to pierwsze badanie tak wyszło, a robię je co miesiąc. Nie jestem w stanie zjeść więcej na jeden posiłek bo czuję się potem fatalnie. Zjadam małe posiłki 1-2 kanapki z małego razowca z wędliną lub białym serem i pomidorem na przykład, ale co 2-3 godziny najrzadziej.
Nastraszyłaś mnie i to ostro. Muszę coś z tym zrobić. Faktycznie posłucham rady i zacznę coś wcinać ok 20-21.
Dzięki AVO. A Ty duże te ketony miałaś w tamtej ciąży? pewno nie pamiętasz....

wcześniej nie miałaś , bo dziecko mniej potrzebowało ni nie chudłas tylko tyłaś. Nie pamiętam ile miałam- poszukam wyników i jak znajde to CI napiszę. W każdym razie napewno nie chudłam bo do 18 jadłam dużo. W ciazy trzeba zjeśc co najemniej 5 posiłków z czego ostatni na 2-3 godziny przed spaniem. U Ciebie dochodzi jeszcze kwestia chudnięcia.....NA tym etepie ciązy to powinnas meić co najmneij 3 kilo na plusie.

Do góry