reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witam sie i ja, jestem len okropny nawet nie wiem jak na dworku jest tak sie zbieram od godzinki zeby wyjsc bo wczoraj siedzialam caly dzien, niedlugo chyba odlezyny mi sie porobia...:szok: Ja tez juz po wizycie u lekarza wyniki ksiazkowe, wiec ciesze sie bardzo tylko te moje bole ktore myslalam ze promieniuja od kregoslupa to lekarz powiedzial ze musze isc do urologa bo mam cos z lewa nerka a ja stawialam wlasnie na ta rwe kulszowa... ale najwazniejsze ze maly rosnie i daje popalic mamusi juz coraz bardziej, coraz czesciej mi sie sni ze dostaje jakies lanie budze sie a okazuje sie ze to maluch tak daje od wewnatrz:laugh2:
Ja mam termin z OM na 04.06 wedlug usg na 30 maja chyba wolalabym maj jakby tak mozna bylo wybierac, az strach pomyslec ja juz teraz jest tak uciazliwe a co dopiero bedzie pozniej.... jezeli chodzi o zgage to ja mam prawie od poczatku, ech.... a teraz to juz osiagam apogeum... az plakac mi sie chce czasami, buteleczka gavisconu starczy mi na dwa dni....

reklama
buziak najlepszego !!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) :-D

Witam się i ja
Dziewczyny czy u Was wasze maleństwa mają też spokojniejsze dni????
Bo zaczynam się bardzo martwić tym że moja mała od 3 dni jakaś bardziej spokojniejsza jest i mało co ją czuję :-(

Licz ruchy BabyKick - Liczenie kopnięć - Innowacyjny kalendarz ciążowy - Zdrowa i bezpieczna ciąża - kalendarz ciążowy

Lekarz kazał mi już liczyć 2 razy dziennie...położyć się i w ciągu godziny powinno być 10 ruchów...jak jest to wszystko git!

Witam

Ja też swojego brzdąca jakby czasami czuję słabiej, ale następnego dnia znów tak daje czadu, że hej. Wczoraj zaliczył takiego kopa, że aż mnie zgięło, pierwszy raz zabolało i się bardzo mocno zdziwiłam. Wieczorem to szaleństo dzikie odchodzi po prostu no i oczywiście zaraz po przebudzeniu się. Jeszcze z łóżka nie wstanę, a ten już ma niezłą zabawę w brzuchu :-)
Niby jeszcze nie muszę, ale od 3 dni też liczę ruchy i 10 to mam po jakiś 10-15 minutach, więc mam nadzieję, że jest ok

Wczoraj odebrałam wyniki badań moczu i k........wa mam ketony w moczu. Już nic nie rozumiem. One podobno świadczą o cukrzycy, a przecież ostatnie badanie glukozy wyszło dobrze, cukru już tak często nie mierzę, ale jak to zrobię to też jest w porządku. Fakt, że chudnę i raczej mało jem bo nie mam apetytu (małe porcje ale co 2,5-3 godziny bardzo regularnie) i te ketony też mogą się pojawić gdy człowiek np. się odchudza. A ja się nie odchudzam tylke jeśc nie mogę po prostu a poza tym boję się że jak będę jadła więcej to mi cukier podskoczy - i tak źle i tak niedobrze.
Plus z tego, że jutro mam wizytę to może ginka mnie oświeci bo naprawdę czuję się jak debil. Wszystkie inne parametry są super, cukru w moczu nie ma, więc tym bardziej jest to dla mnie bardzo dziwne.

Witam,
Buziak wszyskirgo najlepszego. W koncu dzis twoje świeto :)

Mam depresje wiosenną.
NIc mi się nie chce. Nawet kiełków zalać wodą. Tylko spac.

Paaaaaa

Dzieeennn dobrryyyy :confused2:

U mnie pogoda w kratke i juz tak od 2 tygonia dzis akurat wypadl deszcz :-( i zasypiam na siedzaco.

Buziak - wszystkiego najwspanialszego i usmiechu na twarzy kazdego dnia :tak::-D

Ja mam termin wg USG na 4 Czerwca a wg wyliczen naszych babc (do pierwszego dnia okresu dodac 7 dni i odjac 3 miesiace) i gina w PL na 31 Maja. Lui85 prawie te same terminy :-D Ale ja to bym wolala w czerwcu urodzic bo 28 maja mam jeden z ostatnich egzaminow a nie chcialabym przezucac go na nastepny rok ;/

Dzieeennn dobrryyyy :confused2:

U mnie pogoda w kratke i juz tak od 2 tygonia dzis akurat wypadl deszcz :-( i zasypiam na siedzaco.

Buziak - wszystkiego najwspanialszego i usmiechu na twarzy kazdego dnia :tak::-D

Ja mam termin wg USG na 4 Czerwca a wg wyliczen naszych babc (do pierwszego dnia okresu dodac 7 dni i odjac 3 miesiace) i gina w PL na 31 Maja. Lui85 prawie te same terminy :-D Ale ja to bym wolala w czerwcu urodzic bo 28 maja mam jeden z ostatnich egzaminow a nie chcialabym przezucac go na nastepny rok ;/

Już Ci mogę powiedzieć: ZDAŁAŚ :D A jak się mocno zestresujesz to dzidzia dostanie index :D

Witam

Ja też swojego brzdąca jakby czasami czuję słabiej, ale następnego dnia znów tak daje czadu, że hej. Wczoraj zaliczył takiego kopa, że aż mnie zgięło, pierwszy raz zabolało i się bardzo mocno zdziwiłam. Wieczorem to szaleństo dzikie odchodzi po prostu no i oczywiście zaraz po przebudzeniu się. Jeszcze z łóżka nie wstanę, a ten już ma niezłą zabawę w brzuchu :-)
Niby jeszcze nie muszę, ale od 3 dni też liczę ruchy i 10 to mam po jakiś 10-15 minutach, więc mam nadzieję, że jest ok

Wczoraj odebrałam wyniki badań moczu i k........wa mam ketony w moczu. Już nic nie rozumiem. One podobno świadczą o cukrzycy, a przecież ostatnie badanie glukozy wyszło dobrze, cukru już tak często nie mierzę, ale jak to zrobię to też jest w porządku. Fakt, że chudnę i raczej mało jem bo nie mam apetytu (małe porcje ale co 2,5-3 godziny bardzo regularnie) i te ketony też mogą się pojawić gdy człowiek np. się odchudza. A ja się nie odchudzam tylke jeśc nie mogę po prostu a poza tym boję się że jak będę jadła więcej to mi cukier podskoczy - i tak źle i tak niedobrze.
Plus z tego, że jutro mam wizytę to może ginka mnie oświeci bo naprawdę czuję się jak debil. Wszystkie inne parametry są super, cukru w moczu nie ma, więc tym bardziej jest to dla mnie bardzo dziwne.

Młodak, a ile ty masz na plusie,że chudniesz? W zaawansowanej ciazy, jesli mało się przybrało na wadze nie wolno chudnąć!!!Wtedy pojawiają się ketony, a to świadczy o tym,ze dziecko jest głodne i zjada Ciebie. Ten fakt bardzo źle dział na jego mózg. Zjedz o 20-22 kanapkę i nie bedzie ketonów.

Ostatnia edycja:
Witajcie :)

Buziak- Wszystkiego Naaaj Naaajjj Naaaajjjjlepszego :) Szczesliwego Rozwiazania i pociechy ze starszych Chlopaczkow ... i Meza oczywiscie :-)

buziak najlepszego !!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) :-D

Witam się i ja
Dziewczyny czy u Was wasze maleństwa mają też spokojniejsze dni????
Bo zaczynam się bardzo martwić tym że moja mała od 3 dni jakaś bardziej spokojniejsza jest i mało co ją czuję :-(

ja mam dwie wiercipietki w brzuszku,ale powiem Ci ze Moj Kubus miewał takie dni :tak: ,i rozkrecal sie w nocy jak juz zasypiałam:tak:
no ale jesli cos Cie nie pokoi to pamietaj ze zawsze mozesz podjechac do lekarza czy szpitala, ot tak dla Twojego Swietego Spokoju :tak:

a u mnie dzisiaj pogoda do dupki :( ,a jak pogoda,to i humor taki sobie :sorry:
ehhhh wiosno ,gdzie jestes ;(

Witam ja juz po pracy:-). Tu w szkocji jak zawsze pogode w kratke dzis kolejny dzien z czterema porami roku:-D - slonko bylo, deszcz byl, grad byl teraz czekam na snieg:-D:-D:-D.

*** BUZIAK SZCZESCIA RADOSCI I SAMYCH USMIECHOW!!! ***

reklama
U mnie nawet niezla pogoda. Slonce pieknie swieci, tylko wieje troche.

Alijenka my tez mamy takie dni, ze maly jakos mniej dokazuje. Co dziwne bardziej ozywia sie jak zjem cos ostrego, a nie slodkiego. Moze nie lubi...

Nanulika ja nie mialam zgagi na poczatku - teraz mnie dreczy. Na poczatku tylko te okropne mdlosci :baffled:

Lui fajnie, ze wizyta udana. U mnie tez termin z usg przypada na 30 maja. Sporo nas jest "niby" majowek. Chociaz patrzac na moje kolezanki i znajome rodzace w tym roku, wszystkie urodzily po terminie.

Buziaku samych slonecznych dni. Dzisiaj picolo, a flaszke wszystkie wypijemy z Toba w przyszlym roku :tak: Takze szykuj dom na najazd czerwcowek ;-)

W ostatnich dniach przegladalam ciuszki dla bobo i sie okazuje, ze mam multum rzeczy na 56 i 68, a na 62 zaledwie garstke. Takze czeka mnie jeszcze ciuszkowe, zakupowe szalenstwo, tylko czekam na zastrzyk gotowki. Wczoraj juz sie rozgladalam i oczywiscie kasy brak, ale kocyk musialam kupic :zawstydzona/y: No nic w promocji byl.

Do góry