reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Dzień dobry :-) ja tez dziś nie śpię od 5:30 ale trochę mi zeszło zanim tu dotarłam

carla81 no ja tak stwierdziłam że dwie, poręczniej i lżej

mlodak Bliżej finału to będziemy stale zaglądać żeby mieć na bieżąco informacje która już rozpakowana ;-)

nanulika :-D jak beta przyrasta prawidłowo to i u gina będzie wszystko ok :tak: ogromnie się cieszę :-)

Sicil ja też tak miałam dwa tygodnie temu ale mi przeszło, teraz jak mała mi tak cały dzień szaleje po brzuchu to się boje że zakręci się w pępowinę, stale będzie coś co nas będzie niepokoić takie wystrachane mamuśki z nas będą ;-)

Dobrego dnia kobitki

Ostatnia edycja:
reklama
Naulika GRATULACJE!!!!!

Sicil mam tak co tydzien tzn na poczatku sie balam, ze sie nie utrzyma bo wczesnie no to czekala do 3 miesiaca. Potem sie dowiedzialam, ze to nie koniec strachu i ciagle sie balam. Teraz znowu wiem, ze jeszcze by nie przezylo. Za miesiac- moze przezyc ale szansa na zdrowie i jakakolwiek jakosc zycia mizerna. Zmartwieniom konca nie widac.

A co bedzie jak sie juz urodzi??? Zamieniam sie w klebek nerwow...

Nanulika jesli beta potwierdzila twoj termin tzn ze przyrasta nie martw sie:-) wiecej robic nie trzeba:-) tylko ginek i usg:-)

Ostatnia edycja:
Sicil czas tak strasznie szybko leci, że zanim się obejrzysz już będzie 30 tydzień , za chwile 35 i już w końcu 40. Dzidziusia masz na pewno zdrowego a dzięki temu że się nie chcce ułożyć to przynajmniej częściej Go pooglądasz.
Sobota już niedługo, odrobina cierpliwości. Zobaczysz, że wszystko będzie ok.

Mlodak
u mnie włączył się "instynkt wicia gniazda" i od jakiegoś czasu chodzę sprzątam obmyślam i planuję :) Z tego też względu rzadko zaglądam, ale zapewne to długo nie potrwa , im będę większa tym mniej będzie chciało mi sie tyłek od kompa ruszyć :)

A co do wcześniejszych porodów to nie myślcie o tym wcale. Ja nie myślę i jest mi z tym dobrze. Poza tym popatrzmy na dzieciaczki buziaka - urodziły się w 30 tygodniu a teraz jakie przystojniaki dwa małe zdrowe. Ważyli po kilogramie z tego co mniej więcej pamiętam. Nie myślcie o tym bo zwariujecie !!

Ostatnia edycja:
MsMickey:8297728 pisze:
Naulika GRATULACJE!!!!!

Sicil mam tak co tydzien tzn na poczatku sie balam, ze sie nie utrzyma bo wczesnie no to czekala do 3 miesiaca. Potem sie dowiedzialam, ze to nie koniec strachu i ciagle sie balam. Teraz znowu wiem, ze jeszcze by nie przezylo. Za miesiac- moze przezyc ale szansa na zdrowie i jakakolwiek jakosc zycia mizerna. Zmartwieniom konca nie widac.

A co bedzie jak sie juz urodzi??? Zamieniam sie w klebek nerwow...

Nanulika jesli beta potwierdzila twoj termin tzn ze przyrasta nie martw sie:-) wiecej robic nie trzeba:-) tylko ginek i usg:-)

Dokladnie potwierdzila bo ost @ 04.02 - cykle ok 27-29dniowe...
Myslisz ze tak to dziala? Jutro gin.... brr....

Pewnie bedzie tylko pecherzyk pusty widac:/ ostatnim razem tez taki widzialam,a na kolejnym usg zamiast serduszka ujrzalam zapadniety pecherzyk..... jeju jak ja sie boje!

Dokladnie potwierdzila bo ost @ 04.02 - cykle ok 27-29dniowe...
Myslisz ze tak to dziala? Jutro gin.... brr....

Pewnie bedzie tylko pecherzyk pusty widac:/ ostatnim razem tez taki widzialam,a na kolejnym usg zamiast serduszka ujrzalam zapadniety pecherzyk..... jeju jak ja sie boje!

ja pierwsze usg zrobilam w 8tc i juz byl dzidzius widoczny , jutro pójdziesz i zobaczysz ze bedzie wszystko ok!

nanulika jeżeli beta odpowiada tygodniowi według twojego obliczenia to znaczy że prawidłowo przyrastam ja tez byłam pewna że jeszcze nic nie można zoabczyć na usg i w ogóle się bałam że pęcherzyka nie będize na swoim miejscu a zobaczyłam już bijące serduszko to był wtedy 6 tydzień

nanulika jeżeli beta odpowiada tygodniowi według twojego obliczenia to znaczy że prawidłowo przyrastam ja tez byłam pewna że jeszcze nic nie można zoabczyć na usg i w ogóle się bałam że pęcherzyka nie będize na swoim miejscu a zobaczyłam już bijące serduszko to był wtedy 6 tydzień

6 a nie 4/5...Nanulika...ja z usg bym się wstrzymała...no chyba, że istnieje ryzyko pozamacicznej...dzidzia może być zbyt mała i nie będzie jeszcze serduszka i Ty nam tu wysiądziesz z nerwów! Spokojnie...wizyta u gina tak...usg nie...ja powtórzyłabym jeszcze hcg po 48 godzinach :) Wdech i wydech! Będzie dzidzia :)

reklama
Wasnie sie ukazal:) beta hcg 123,80 czyli wszystko sie zgadza: 4-5 tydzien:)

Ale sie ciesze! Jeszcze tylko zeby jutro u gin okazalo sie ze wszystko dobrze.....
Super informacja z rana!!!!

Ja dziś pospałam do 7:30 bez przerwy czyli rekord 7h i jak się obudziłam to mówie " dziękuje synku- ciekawe czy na lądzie też dasz tak matce pospać" :rofl2::rofl2:

Do góry