reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Tak...Luxmed (tam płacę sobie abonament, więc badania i usg mam za darmo)...dzięki za kciuki...:)
o nie slyszalam o czyms takim jak "abonament w luksmedzie" powiesz mi coś o tym? bo tak to wiem że zwykle usg kosztuje tam 80zl :p pamietam ze tam mieli bardzo dobry sprzęt i dawali duzo duzo zdjec dzidziusia z dokladnym opisem na oddzielnej kartce:p

reklama
Dorotaa ja za każdym razem przeżywam widok bijącego serduszka ze łzami w oczach jakbym widziała je pierwszy raz ;-) ja następną wizytę mam 16.11 i też mam nadzieję że zobaczę już maleńkie rączki ,nóżki i zarys całego naszego maleństwa :biggrin2:
Pierwszy raz gadałam do brzucha jak jechałam do szpitala jak dostałam krwawienia i dalej mi się zdarza gadać z brzucholem a mój mąż, który też jest mało wylewny jak twój, mówi że to bardzo dobrze bo mały już sięuczy że mamy trzeba słuchać ;-)

Kamilka ja tez mam pakiet w luxmedzie.. nie wiem jak Carla, ale ja mam przez zaklad pracy takie cos oplacane w ramach świadczeń zdrowotnych :) Jest wtedy cala masa badan i specjalistow do kotrych mozesz sie w ramach pakietu udac za darmo :)

Xdorota hmmmmmm brzuszka takowego jak na ciaze w/g mnie jeszcze nie widac ale nie wiem jaki mialas przed zajsciem :p
Mi sie wydaje ze te brzuszki nasze to chyba od jedzenia albo wlasnie od zaparc :p

Kurde a u mnie dzien do bani :(, poklocilam sie ze swoim o psa !!! jakby nie bylo innego powodu do klotni!!! oczywiscie ja uparta sie nie odzywam i chyba zaraz sie porycze !!!

Kamilka ja tez mam pakiet w luxmedzie.. nie wiem jak Carla, ale ja mam przez zaklad pracy takie cos oplacane w ramach świadczeń zdrowotnych :) Jest wtedy cala masa badan i specjalistow do kotrych mozesz sie w ramach pakietu udac za darmo :)
a to wam dobrze :p ja jestem ubezpieczona u męża w pracy i niestety nie mam takich luksusow hehe :) Czasem pewnie pojde do luxmedu prywatnie na usg .. zapewne nastąpi to w grudniu jak bede chciala juz poznac plec. z synkiem jak bylam pierwszym to juz w 17 tygodniu w luxmedzie poznalam plec:)

Tialana heh no moj chyba jeszcze mniej wylewny bo raczej by tego nie pochwalil tylko stuknął by sie w czoło. Co oczywiscie nie zmienia faktu ze doskonale wiem ze tam w srodku cieszy sie z malenstwa.. ale ego mu nie pozwala sie do tego przyznac a juz bron boze okazac:))
Zdardza sie czasem jak podczas snu kladzie reke mi na brzuchu i sie przytula a przedtem nigdy tego nie robil :) Znam go juz na tyle ze przechwytuje te nawet najmniejsze sygnaly mimo ze on pewnie nawet sie tego nie domysla:) I niech tak zostanie:))

Ostatnio glaskałam brzuchola piorkiem np ot takie dziwactwa:) a niedlugo bede chodzic na brzuszkowe koncerty u nas w filcharmonii:) Szwagierka chodzi ze swoja 4 miesieczna córeczka i bedziemy chodzić razem. podobno fantastyczna sprawa. Cala sala w dzieciach tych spoza brzuszka jak i tych jeszcze w brzuszku:)

No właśnie z uporem probowalam im wytlumaczyc ze to raczej zaparcie albo jedzenie a nie dziecko.... bo w jelitach raczej sie nie rozwija tylko nizej;p poza tym to za wczesnie:)
Przedtem kochana mialam w sumie plaski brzuch i dla mnie ewidentnie widac zalegające żarełko:) hihi

reklama
Czesc dziewczyny,
ale od rana dzis sie rozpisalyscie :)
Ja USG mam jak Carla w sobote, tyle ze popoludniu i nie moge sie doczekac juz oczywiscie tez.
Dzis zamiast do pracy rano poszlam do lekarza, bo przeziebienie i dostalam zwolnienie do piatku, wiec pracuje sobie z domu.
Obawiam sie, ze lodowka jednak jest za blisko. WIekszosc czasu spedzam z glowa w niej...wiec brzuszek juz mam, ale nie ciazowy :-)

Xdorotax - piekne zdjecie fasolki!

Do góry