reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witam sie i ja...

cos mnei w gradle od paru dni leciutko pobolewa....gdyby była to infekcja to by sie chyba rozkręciął już co?Moze wysuszone gardło? no i w nosie jakby na katar się zanosiło- oby nie- katar w ciazy jest 10 razy bardziej uciażliwy.Wczoraj przyszła do mnei koelzanka z katarem i sie wkurzyłam szczerze mówiąc.....do cieżarnej i dziecka z katarem:(

Dorotka- super,ze z małym ok. Szkoda,ze buziaka nie chciał pokazać:(Ja mialam to samo 2 tyg temu, tylko musiałam kużwa zapłacić....

Karamija- jak samopoczucie? Jak dieta bezcukrowa? Kilogrmy dalej lecą?Moja waga staneła i nei chce drgnać- jakie to niesprawiedliwe. Codziennie mega walczę ze sobą by nie jesć słodyczy:(

Mamina- gdzie a jak Twoja waga? Widziałam na FB,że truflami się zajdasz:)

Natulinka czy aj dobrze rozumiem,ze we trójke to znaczy,ze oczekujesz bobaska?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzis rano pojawila sie blada krecha..... wiec mam nadzieje ze tak:) dzis 28 dc poprzedni mial 27 dni..... @ nie ma,jest blada krecha,spakowalam dwa testy jeszcze i jedziemy:) bede sprawdzac czy ciemnieje.... oby!

Dzień dobry wszystkim i miłego dnia, kochane! Wiecie, że dzisiaj już piątek?!

nanulika &&&&&&&&&&& + zazdroszczę Pragi...
wszystkim pochorowanym życzę zdrowia i krzepy :)

A ja się dziś bardzo cieszę, bo mąż wziął tydzień urlopu i od jutra przez DZIEWIĘĆ dni będziemy razem od rana do rana :D:D:D. Ogólnie plan jest taki, żeby się w domu byczyć na całego i zagrywać w gry planszowe, ale chodzi mi po głowie jakiś spontaniczny miniwypad, jak słońce wyjdzie zza chmur. Może do Torunia na pierogi?

Ach, niech ta wiosna się już rozkręci! Wczoraj pojechałam do marketu i miałam wrażenie, że to listopad.

macku - dzieci sa inne, ciaze.. Jak sie jest w 2 ciazy to sie nie powinno porownywac "bo Filipek to kopał jak szalony" - inny temperament i tyle. Mnie mały tez nigdy nie obudził, ale zeby mnie obudzic to chyba musiałby mnie P kopnąc a nie malutki;-) :-D
Za to strasznie sie dziwie jak wysoko i po bokach-daleko czuje juz gluta. Na jakiej wysokosci /dokad my mamy teraz macice?

Glutek taka mial ksywke nasz szkrab jak byl jeszcze tyci tyci i nie wiedzielismy to za plec, wszyscy sie dziwili czemu Glut a nie fasola tak jak inni- bo my jestesmy inni :-) i dla nas byl glutek :-)

Ja swoja tez czuje juz powyzej pepka i to dosc czesto:-) Dzis nad ranem to mnie zaskoczyla:szok:, maz wrocil z nocki, wskoczyl do lozka i od razu przytulasek do mnie a raczka na brzusio a mala poznala tatusia i od razu chetna do zabawy :tak: o 5 nad ranem. Maja pomysly hehhe. Oczywiscie musilam im wytlumaczyc nie ma zabaw tylko spac bo mamusia musi zaraz wstac do pracy. Nio i grzecznie zasneli :tak:

Milego dzionka u mnie dzis bez sloneczka ale i tak nie jest zle, w koncu PIATEK !!!!!!!

Hejka!

Ja od rana znów zamulona a w dodatku czuję się strasznie zmęczona, mimo, że się wysypiam, czuję jakbym miała oczy zapuchnięte. Poza tym znów nie mam apetytu i jestem słabsza, brak ochoty na cokolwiek....zastanawiam się czy to nie jest wina luteiny, którą biorę odkąd zaczął się problem z infekcją "na dole". Ja zawsze raczej źle tolerowałam dodatkowe hormony i nie wiem, czy i tym razem tak nie jest. Tak sobie myślę, że skoro na początku ciąży zwiększa się ilość progesteronu, który podtrzymuje ciążę i w tym czasie miałam okropne dolegliwości, które przeszły po 1 trymestrze, no i teraz zaczęłam brać luteinę, która jest właśnie progesteronem, to może faktycznie źle na nią reaguję...eehh...jak tak dalej pójdzie to znów będę musiała zadzwonić do mojej gin!! chyba będzie miała mnie niedługo dość! Czy któraś z Was przyjmowała luteinę i źle się po niej czuła??

nanulika - to fajowa wiadomość 3mam kciuki!:-)

Też się zastanawiałam jak mam liczyć kopniaki, bo moja malutka nie zawsze kopie tylko tak przelewa mi się po brzuchu...myślałam, że po prostu najważniejsze, że wyczuwa się ruchy i tyle..

[h=2]Wzrost ruchliwości dziecka[/h]Ruchy płodu nadal są intensywne i dobrze wyczuwalne. Obserwacja ruchów płodu jest jedną z metod określających, czy dziecko ma prawidłowe warunki do życia i rozwoju. Jeśli wydaje się, że dziecko nie porusza się lub ruchów jest zbyt mało, należy się wygodnie położyć, zrelaksować i policzyć ilość odczuwanych ruchów – w ciągu godziny powinno być ich więcej niż dziesięć. Jeśli jest ich mniej, należy zjeść posiłek i poobserwować kolejną godzinę. Jeśli jest ich nadal mniej niż dziesięć lub dziecko nie wykazuje aktywności, należy niezwłocznie udać się do lekarza.

Mam nadzieje, ze jest wyraznie wytlumaczone :-) jak cos to tu jest link do stronki z ktorej korzystam co tydzien, zeby byc swiadoma jak moje malenstwo kochane sie rozwija :-) 27 tydzień ciąży | parenting.pl

reklama
Hej dziewczyny

Mnie zaczyna gardło bolec. Mam nadzieje , ze nic powaznego z tego nie wyjdzie.
Moje dziecko od poniedzialku siedzi w domku z katarkiem. Nie mam szans wiec na odpoczynek i lenistwo.
Odbije sobie w nastepnym tygodniu.
Teraz idziemy na drzemke, mała nie jest z tego zadowolona:-)

Milego dnia Wam zycze

Do góry