reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Hej dziewczyny :-)

A ja wlasnie wrocilam z basenu, poniedzialki mam wolne od pracy wiec postanowilam je wykorzystac. Bole plecow staly sie nie dozniesienia wiec basen jak znalazl :-) W basenie gdzie mam grunt odbywaly sie zajecia wiec kazali mi isc tak gdzie nie ma gruntu a ja z plywanie to tak na dwa razy, wiec ratownik zaproponowal mi ze moge przejsc na basen dla dzieci bo to ta sama glebokosc i poszlam. Tak wiec plywalam wsrod malych bobaskow, ja ciezarowka a potem dolaczyly do nas starsze Panie ale takie ok 80 te to maja zycie :-) . Tak wiec czuje sie jak nowo narodzona po 45min przywania i 20min spacerku na i z basenu.:tak:

Udanych wizyt i pomyslnych wynikow :tak: oby jak najmniej curzycowych mamus bylo :tak: . Uciekam zrobic obiadek. Do pozniej.

reklama
W sobotę ogólnie bardzo się przestraszyłam. Bardzo zaczął boleć mnie brzuch, za chwilę doszły bolesne skurcze, jak Boga kocham myślałam, że rodzę..Leżałam zielona z bólu, no ale łapnęło parę razy i przeszło..nie wiem co to mogło być.
;

Ja tez tak mialam ale w czwartek wieczorem przez prawie godz. teraz mnie boli dol brzucha tak jak na @ ale caly czas i z tylu plecy. Chcialam isc z dziecmi na dwor,bo ladne slonko,ale tam nawet nie ma laweczki przy blokach,wiec nie dam rady.

Co do porodu,to ja chce i tym razem sn. Pierwszy porod trwal dlugo,bo 27 godz. ale po 20 wzielam zzo, drugi synus tylko 5-6 godz. bez znieczulenia,a trzeci 10 godz. i jak tylko w szpitalu uslyszalam 4cm,to pytalam sie kiedy moga mi podac zzo - wiec tak po okolo 5 godz. skurczy przy 4-5cm dostalam znieczulenie. Tym razem tez licze na sn i jak nie bedzie ekspresowy porod,to tez poprosze o zzo.

Ostatnia edycja:
6kg na plusie, zwazylam sie wlasnie :tak: ja tam nie dbam o to, byleby szlo w bobo i on rosl, bo bardziej tego potrzebuje niz ja :tak:

ja nie wiem ile teraz mam na plusie,ale staram sie pilnowac z jedzeniem - nie chce znow kolo 20kg przytyc,do tego mam taki duzy brzuch,ze sie bije zeby dziecko nie bylo duze :-( 19.03 mam wizyte i usg tez bedzie mi robic i mierzyc malucha,wiec popytam sie jak sie zapowiada

Właśnie się dowiedziałam, że jutro mój Boss wylatuje na tydzień, więc będę miała troszkę luzu, co prawda jest w trakcie przeprowadzki, wiec być może będę musiała posprzątać ten dom, w którym do tej pory mieszkał, ale przyjedzie na obiad to wypytam go dokładnie co i jak przez ten tydzień.
W środę wizyta u GP.

katrina, fajowo, troszke wicej luzu :tak:
powodzenia jutro na wizycie :tak:

Wiecie co, a propos RajuRodzica, to wlasnie otrzymalam taki email:

Witaj,
w miniony weekend w naszym sklepie złożone
zostało kolejne zamówienie, które okazało się
należeć do naszej pięćdziesięciotysięcznej Klientki -
niestety nie pozwoliła nam ujawnić swoich danych,
poniżej zamieszczamy fragment przesłanej jej wiadomości

"... Pani Magdo, serdecznie dziękujemy - postanowiliśmy
udzielić Pani 100% rabatu na dokonane zakupy oraz
wysłać Pani zamówienie oczywiście na nasz koszt -
zgodnie z informacją na stronie sklepu.

Zamówione zakupy na kwotę 397,43 zł otrzyma Pani we wtorek,
przesyłką kurierską..."

Od początku działalności naszej firmy wysłaliśmy
38.492 przesyłki kurierskie
18.460 paczek pocztowych (ekonomicznych i priorytetowych)
11.874 listy polecone
mieliśmy również 63 odbiory osobiste na początku działalności.

Dotychczasowe doświadczenie pozwoliło nam zebrać wiele
ciekawych spostrzeżeń i uwag dotyczących naszej działalności.
Chcąc sprostać oczekiwaniom naszych powracających
Klientów, stworzyliśmy "Białą Księgę Dobrych Praktyk",
dzięki której unikniemy nieporozumień i znajdziemy
wyjście nawet z najtrudniejszych sytuacji.
Czy uważasz, że uda nam się zdobyć kolejne 50.000 Klientów?

Pozdrawiam serdecznie,
Kordian Dmochowski
Zespół RajRodzica.pl

Grrr przeciez to iscie polityka anty-marketingowa, bowiem nie wiem dlaczego to rozsylaja, by mnie wkurzyc, ze to nie bylam ja???? :wściekła/y:

Oj mnie właśnie teraz rozpycha, jakby miał mi pęknąć brzuch w miejscu pępka;) moze troche niewygodne, ale swoją drogą kochane uczucie;)
Za oknem pięknie świeci słoneczko, normalnie jak wiosna, aż chce sie żyć;) myślę, że synuś w brzuszku to czujęe i dlatego taki żywy dziś;) a ja dzięki tej optymistycznej pogodzie nabrałam checi do żcyia;) ide sprzątac i trzeć ziemniaki, bo dziś placki ziemniaczane robię;)) chciałabym was jakoś zarazić swoim optymizmem i energicznością,aa więc hmmmm Z A R A Ż A M W A S ;) czujcie się zarażone;)

wiesz ile ja razy to czytałam i widziałam ZAMRAŻAM:szok: :baffled:
Moj przypadek potwierdza te badania na szczurach:tak:

No widocznie jestem naiwna i wierzę, że lekarze chcą dla nas jak najlepiej :sorry2:

wierz mi, ze nie we wszystkich placówkach... oj nie :no:
Tez tak myslałam ale całe zycie udało mi sie nie potrzebowac jakiejs pilniejszej opieki medycznej, nie lezałam w szpitalu itp
Do zajscia w pierwsza ciaze. W naszym szpitalu to jest dramat nie opieka!!!! Ale w Instytucie inna bajka:tak:

Witam kochane!

Właśnie wróciliśmy z mężem z króciutkiego wypoczynku. Było super, naładowaliśmy się troszkę. Jedyny minus, że jazda samochodem była dla mnie strasznie nieprzyjemna, wróciły wspomnienia mdłości całodobowych na początku ciąży. Nie wiem czemu tak było, to tylko 140km.. Dlatego teraz idę się położyć troszkę, a wieczorkiem jadę do synka.
Miłego!

zaza - nie rozumiem tego Waszego leku ;// ja zawsze bardziej obawiałam sie porodu naturalnego:baffled:
a ja panicznie boję się jakiejkolwiek operacji, poza tym po tym jak po znieczuleniu sparaliżowało moją koleżankę, to śmiertelnie się boję cc

carla nie przejmuj się, miałaś absolutne prawo iść na zwolnienie i przecież nie zrobiłaś tego z dnia na dzień, a to że gadają, no cóż ludzie zawsze będą gadać za plecami:dry:

reklama
a ja panicznie boję się jakiejkolwiek operacji, poza tym po tym jak po znieczuleniu sparaliżowało moją koleżankę, to śmiertelnie się boję cc

carla nie przejmuj się, miałaś absolutne prawo iść na zwolnienie i przecież nie zrobiłaś tego z dnia na dzień, a to że gadają, no cóż ludzie zawsze będą gadać za plecami:dry:

Zaza jak sparalizowało? I co juz nie chodzi?

Do góry