reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Wiecie ile marcówek juz urodziło???? 15 a jeszcze sie luty nie skonczył :shocked2:
To tak jakby nam został jeszcze tylko marzec i kwiecien a w majuz juz czescz nas zacznie sie rozpakowywac :szok:
Srednio to do mnie dociera:baffled:

reklama
Lekarze twierdzą,że poród sn jest bardziej bezpieczny dla dziecka.

Buziak ja byłam cięta pionowo mimo iż wtedy już cięli poziomo,ale w szpitalu gdzie rodziłam dzień przede mną był dziwny przypadek. Dziewczyna miaał cc i cięli ją poziomo i skaleczyli główkę dziecka,po porodzie mała miała zakładane 3 szwy.Tamta dziewczyna i ja byłyśmy bardzo szczupłe i miałyśmy małe brzuchy i lekarz z tego co mówił bał się ciąć mnie poziomo,żeby sytuacja sie nie powtórzyła

Kamila a nam 95 dni tylko został:szok:

zaza nie myśl o tym wcale. Zresztą podczas porodu i tak 80 % kobiet mówi lub myśli "zróbcie mi tą cesarke niech to się skończy" :-)

buziak serce poczułam w gardle . . . :blink: już chwilka i .... dzidziusie będą leżały nam na brzuchach a nie w brzuchach :-)

Viola a ja z kolei słyszałam że cc jest bardziej bezpieczne dla dziecka z tego względu, że nie musi przechodzić tej bardzo ciężkiej drogi przez kanał rodny więc nie ma ryzyka podduszenia pępowiną i takich różnych . . .

viola - no rozumiem, ale po "juz wtedy" pozwoliłam sobie zerknąc na Twoja linijke;-) Rodziłas 16lat temu, teraz lekarze maja lepsze usg i wydaje mi sie, ze jesli rodza sie piecioraczki to dopiero jest wyzwanie a nie taki jeden bobas;-) Sama miałam blizniaki, kazdy był inaczej ułozony a blizne mam naprawde malutka;-) Ale przypadek co opisałas nieciekawy ;///

edit

Kamila - zdrowszy dla dziecka jest porod sn, min dziecko oczyszcza sie (płuca) itp. Ale np po cc dzieciaki maja super kształty głowek ;)

Ostatnia edycja:
Kamila - u nas w szpitalu podobniez musisz zapłacic za poziome, czujesz???

Cooooooo ? Ktoś tam chyba zwariował ! Nie rozumiem tego ... :confused:

Pamiętam jaka dumna byłam leżąc po porodzie w szpitalu że mój Wiktor ma tak idealnie okrągłą główkę a nie jak inne maluchy -ufo :-D

Viola no my jesteśmy pierwsze do odstrzału :-) i kathrina . Nie pamiętam kto jeszcze terminowo 1 czerwca ma. :-p

Z tego co wiem to już się nie praktykuje metody cięcia pionowego:blink:

Praktykuje się,tylko wlaśnie zależy ok pewnych czynników.Ja gdybym miała cc to z racji tego że byłam już tak cięta to teraz też bym tak była.Jak w maju leżalam w szpitalu to jedna dziewczyna też miała pionowo ponieważ dziecko było duże i źle ułożone.

Praktykuje się,tylko wlaśnie zależy ok pewnych czynników.Ja gdybym miała cc to z racji tego że byłam już tak cięta to teraz też bym tak była.Jak w maju leżalam w szpitalu to jedna dziewczyna też miała pionowo ponieważ dziecko było duże i źle ułożone.

Nie znam się :-p A jak widoczna jest Twoja blizna? Widoczna w ogóle? I jaką ma mniej więcej długość tzn odkąd dokąd sięga ?

reklama
U nas prawie kazde jest "źle ułozone".. A ciekawe jakie naprawde sa przeciwskazania do poziomego ciecia:baffled: Takie ze trzeba bezwzglednie i tyle!
viola - Ty bedziesz miała ciecie mm przy /prawie na starej bliznie i teraz to chyba nie chciałabys juz poziomo co;-) ?

Do góry