reklama
Lekarze twierdzą,że poród sn jest bardziej bezpieczny dla dziecka.
Buziak ja byłam cięta pionowo mimo iż wtedy już cięli poziomo,ale w szpitalu gdzie rodziłam dzień przede mną był dziwny przypadek. Dziewczyna miaał cc i cięli ją poziomo i skaleczyli główkę dziecka,po porodzie mała miała zakładane 3 szwy.Tamta dziewczyna i ja byłyśmy bardzo szczupłe i miałyśmy małe brzuchy i lekarz z tego co mówił bał się ciąć mnie poziomo,żeby sytuacja sie nie powtórzyła
Kamila a nam 95 dni tylko został
Buziak ja byłam cięta pionowo mimo iż wtedy już cięli poziomo,ale w szpitalu gdzie rodziłam dzień przede mną był dziwny przypadek. Dziewczyna miaał cc i cięli ją poziomo i skaleczyli główkę dziecka,po porodzie mała miała zakładane 3 szwy.Tamta dziewczyna i ja byłyśmy bardzo szczupłe i miałyśmy małe brzuchy i lekarz z tego co mówił bał się ciąć mnie poziomo,żeby sytuacja sie nie powtórzyła
Kamila a nam 95 dni tylko został
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
zaza nie myśl o tym wcale. Zresztą podczas porodu i tak 80 % kobiet mówi lub myśli "zróbcie mi tą cesarke niech to się skończy" :-)
buziak serce poczułam w gardle . . . już chwilka i .... dzidziusie będą leżały nam na brzuchach a nie w brzuchach :-)
Viola a ja z kolei słyszałam że cc jest bardziej bezpieczne dla dziecka z tego względu, że nie musi przechodzić tej bardzo ciężkiej drogi przez kanał rodny więc nie ma ryzyka podduszenia pępowiną i takich różnych . . .
buziak serce poczułam w gardle . . . już chwilka i .... dzidziusie będą leżały nam na brzuchach a nie w brzuchach :-)
Viola a ja z kolei słyszałam że cc jest bardziej bezpieczne dla dziecka z tego względu, że nie musi przechodzić tej bardzo ciężkiej drogi przez kanał rodny więc nie ma ryzyka podduszenia pępowiną i takich różnych . . .
buziak
Fanka BB :)
viola - no rozumiem, ale po "juz wtedy" pozwoliłam sobie zerknąc na Twoja linijke;-) Rodziłas 16lat temu, teraz lekarze maja lepsze usg i wydaje mi sie, ze jesli rodza sie piecioraczki to dopiero jest wyzwanie a nie taki jeden bobas;-) Sama miałam blizniaki, kazdy był inaczej ułozony a blizne mam naprawde malutka;-) Ale przypadek co opisałas nieciekawy ;///
edit
Kamila - zdrowszy dla dziecka jest porod sn, min dziecko oczyszcza sie (płuca) itp. Ale np po cc dzieciaki maja super kształty głowek
edit
Kamila - zdrowszy dla dziecka jest porod sn, min dziecko oczyszcza sie (płuca) itp. Ale np po cc dzieciaki maja super kształty głowek
Ostatnia edycja:
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Z tego co wiem to już się nie praktykuje metody cięcia pionowego
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Kamila - u nas w szpitalu podobniez musisz zapłacic za poziome, czujesz???
Cooooooo ? Ktoś tam chyba zwariował ! Nie rozumiem tego ...
Pamiętam jaka dumna byłam leżąc po porodzie w szpitalu że mój Wiktor ma tak idealnie okrągłą główkę a nie jak inne maluchy -ufo
Viola no my jesteśmy pierwsze do odstrzału :-) i kathrina . Nie pamiętam kto jeszcze terminowo 1 czerwca ma.
Z tego co wiem to już się nie praktykuje metody cięcia pionowego
Praktykuje się,tylko wlaśnie zależy ok pewnych czynników.Ja gdybym miała cc to z racji tego że byłam już tak cięta to teraz też bym tak była.Jak w maju leżalam w szpitalu to jedna dziewczyna też miała pionowo ponieważ dziecko było duże i źle ułożone.
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Praktykuje się,tylko wlaśnie zależy ok pewnych czynników.Ja gdybym miała cc to z racji tego że byłam już tak cięta to teraz też bym tak była.Jak w maju leżalam w szpitalu to jedna dziewczyna też miała pionowo ponieważ dziecko było duże i źle ułożone.
Nie znam się A jak widoczna jest Twoja blizna? Widoczna w ogóle? I jaką ma mniej więcej długość tzn odkąd dokąd sięga ?
reklama
buziak
Fanka BB :)
U nas prawie kazde jest "źle ułozone".. A ciekawe jakie naprawde sa przeciwskazania do poziomego ciecia Takie ze trzeba bezwzglednie i tyle!
viola - Ty bedziesz miała ciecie mm przy /prawie na starej bliznie i teraz to chyba nie chciałabys juz poziomo co;-) ?
viola - Ty bedziesz miała ciecie mm przy /prawie na starej bliznie i teraz to chyba nie chciałabys juz poziomo co;-) ?