reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Ja się zestresowałam...dzwoniła kumpela z pracy...dyrka przyszła niezadowolona i mówi...że ja nie ładnie postąpiłam, że nawet nie uprzedziłam o zwolnieniu...co za ludzie...przecież powiedzieli..."chyba lepiej żeby pani poszła na zwolnienie"...wkur...się można sorry...zakończę :)

reklama
Jakie masz cukry po posiłkach i czemu chodzisz głodna? Nie możesz być głodna:(

Nie, Violka, nie chodze glodna ( na szczęscie ), napisalam to bardziej w takim sensie, ze nie moge zjesc tego co lubie, czyli nalesniczka, knedlika z truskawkami , cukiereczka , tony owocow itd :-)
Trudne jest to trzymanie godzin posilków i ich przygotowywanie, ale cóz....trzeba sie przyzwyczaic.
Cukry mam od 2 dni super, ale naprawde sie pilnuję, nie zgrzeszyłam niczym, a zaraz po posilku sprzatam i nie poleguje. Na czczo 76, 75, po śniadaniu wczoraj 103, po obiedzie 105, a po kolacji 116.

Czesc dziewczyny

Ja sie strasznie boje cesarki, bo to bedzie moja pierwsza operacja w zyciu. Ale jednak gorszy jest dla mnie naturalny i dochodzenie do siebie po nim. Dwa tygodnie nie moglam usiasc na tyłek. to nie bylo fajne

Wiecie ile marcówek juz urodziło???? 15 a jeszcze sie luty nie skonczył :shocked2:
To tak jakby nam został jeszcze tylko marzec i kwiecien a w majuz juz czescz nas zacznie sie rozpakowywac :szok:
Srednio to do mnie dociera:baffled:

Kurcze masz racje, to jeszcze dwa miesiace i .wyczekiwanie

Nie, Violka, nie chodze glodna ( na szczęscie ), napisalam to bardziej w takim sensie, ze nie moge zjesc tego co lubie, czyli nalesniczka, knedlika z truskawkami , cukiereczka , tony owocow itd :-)
Trudne jest to trzymanie godzin posilków i ich przygotowywanie, ale cóz....trzeba sie przyzwyczaic.
Cukry mam od 2 dni super, ale naprawde sie pilnuję, nie zgrzeszyłam niczym, a zaraz po posilku sprzatam i nie poleguje. Na czczo 76, 75, po śniadaniu wczoraj 103, po obiedzie 105, a po kolacji 116.

A mierzysz ile po posiłkach?
Ja mam podobne z tym,że ja mierzę 1 h po i po śniadaniu mam za wysoki,ale 2h po śniadaniu mam już 80 echhh zobaczymy co mi dziś powie.

bo dla lekarza wygodniej jak sie rodzi sn - mniej roboty :-)

Pewnie tak, ale teraz ze mna leżala dziewczyna po terminie i wciąz ja meczyli ktg , zamiast wywolac porod lub zrobic cc. ja bym chyba na zawal zeszla tak lezec i czekac , a w glowie pewnie wizja zielonych wod i tym podobnych :(

A mierzysz ile po posiłkach?
Ja mam podobne z tym,że ja mierzę 1 h po i po śniadaniu mam za wysoki,ale 2h po śniadaniu mam już 80 echhh zobaczymy co mi dziś powie.

Tak, jak pisałam na priv, w wypisie podali 2 h po posilkach, a dietetyczka mówiła,że 1, 5 h . Skonsultowałam to o mam mierzyć 1, 5 h po gl posilkach i na czczo.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja się zestresowałam...dzwoniła kumpela z pracy...dyrka przyszła niezadowolona i mówi...że ja nie ładnie postąpiłam, że nawet nie uprzedziłam o zwolnieniu...co za ludzie...przecież powiedzieli..."chyba lepiej żeby pani poszła na zwolnienie"...wkur...się można sorry...zakończę :)
No cóż - bo ich zaskoczyłaś ;-) Kto by pomyślał, że kobieta w 6 misiaću ciąży może chceć iść na L4 :sorry2:

Nie przejmuj się i tyle :tak:

bo dla lekarza wygodniej jak sie rodzi sn - mniej roboty :-)
No ja bym tego tak nie oceniała... Zabrzmi to trochę jak z ust Reni Jusis, ale natura chyba wie co robi i fizjologia jest zawsze lepsza niż ingerencja skalpela :sorry2:

Dzień dobry wszystkim
Zrobiłam już dwa prania, napisałam dodatkową prace na uczelnie i teraz czytam a dzisiejszy dzień zapowiada się milej niż wczorajszy zdołowany

karamija oj ja te zmam problem z butami a mam takie wysokie nad kolano wciągane kozaczki, marzy mi się już lato i klapeczki

xdorotaa powodzenia dziś na wizycie i nieprzejmuj się mijankami na dolę, przypuszczam że u kobiet w ciąży to chyba dosyć normalny widok

KamilaLublin paskudny sen, moja seria koszmarów się skończyła i mam nadzieję że nie wróci i tobie tez tego życzę
A z tą kolejnością do odstrzału to nie wiem czy ja się na przód nie wysunęłam bo na prenatalnym pan doktor stwierdził że to raczej będzie wcześniej i przesunął na 29.05 ale kto wie

maćku moja księżniczka tez się tak wyciąga ale w poprzek i czuję ją na obu bokach jednocześnie, wtedy można poczuć że te nasze maleństwa już całkiem sporych rozmiarów :tak:

carla81 chyba najlepiej by było jakbyś już nie dostawała żadnych informacji z pracy co szanowana pani powiedziała czy pomyślała bo się przez nią zadręczysz, olej ją ciesz się że już nie musisz jej oglądać

Miłego dani wam życzę kobitki, ja poczytam jeszcze trochę i spadam coś działać, najchętniej łóżeczko bym już poskręcała i wstawiła do pokoju

No cóż - bo ich zaskoczyłaś ;-) Kto by pomyślał, że kobieta w 6 misiaću ciąży może chceć iść na L4 :sorry2:

Nie przejmuj się i tyle :tak:

No ja bym tego tak nie oceniała... Zabrzmi to trochę jak z ust Reni Jusis, ale natura chyba wie co robi i fizjologia jest zawsze lepsza niż ingerencja skalpela :sorry2:

heheheheh o tak reni..

ja oceniam tylko tych lekarzy co znam :-) bo wcale nie kryją tego że im wygodniej jak rodzi sie sn :-p już nie patrząc na dobro zdrowotne tylko na ich "cenny czas" :-p
poza tym "to się nie opłaca szpitalowi" - tekst wyjety z ust lekarza w szpitalu w ktorym rodzil sie wiktor.

reklama
Tak, jak pisałam na priv, w wypisie podali 2 h po posilkach, a dietetyczka mówiła,że 1, 5 h . Skonsultowałam to o mam mierzyć 1, 5 h po gl posilkach i na czczo.[/QUOTE]

Ciekawe od czego to zależy,że jednym każą mierzyć co 1h innym co 2h.Ja wczoraj na obiad robiłam kotlety schabowe i tak mi się smutno zrobiło,że muszę znowu jeść to mięso gotowane:(
No i sobie wymyśliłam schabowego zamiast bułki tartej płatki kukurydziane i usmażony na oliwie do tego ziemniaczki i kapusta kiszona .Po godzinie cukier 96:)

Do góry