Ja się zestresowałam...dzwoniła kumpela z pracy...dyrka przyszła niezadowolona i mówi...że ja nie ładnie postąpiłam, że nawet nie uprzedziłam o zwolnieniu...co za ludzie...przecież powiedzieli..."chyba lepiej żeby pani poszła na zwolnienie"...wkur...się można sorry...zakończę
reklama
Addiena
MAMUNIA KWIATUNIA
Jakie masz cukry po posiłkach i czemu chodzisz głodna? Nie możesz być głodna
Nie, Violka, nie chodze glodna ( na szczęscie ), napisalam to bardziej w takim sensie, ze nie moge zjesc tego co lubie, czyli nalesniczka, knedlika z truskawkami , cukiereczka , tony owocow itd :-)
Trudne jest to trzymanie godzin posilków i ich przygotowywanie, ale cóz....trzeba sie przyzwyczaic.
Cukry mam od 2 dni super, ale naprawde sie pilnuję, nie zgrzeszyłam niczym, a zaraz po posilku sprzatam i nie poleguje. Na czczo 76, 75, po śniadaniu wczoraj 103, po obiedzie 105, a po kolacji 116.
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Co do porodu, to ja jestem nastawiona na cc i nie wyobrażam sobie naturalnego. Jednak po pobycie w szpitalu zauwazyłam, ze lekarze sa bardzo cesarkom niechętni.
bo dla lekarza wygodniej jak sie rodzi sn - mniej roboty :-)
Czesc dziewczyny
Ja sie strasznie boje cesarki, bo to bedzie moja pierwsza operacja w zyciu. Ale jednak gorszy jest dla mnie naturalny i dochodzenie do siebie po nim. Dwa tygodnie nie moglam usiasc na tyłek. to nie bylo fajne
Kurcze masz racje, to jeszcze dwa miesiace i .wyczekiwanie
Ja sie strasznie boje cesarki, bo to bedzie moja pierwsza operacja w zyciu. Ale jednak gorszy jest dla mnie naturalny i dochodzenie do siebie po nim. Dwa tygodnie nie moglam usiasc na tyłek. to nie bylo fajne
Wiecie ile marcówek juz urodziło???? 15 a jeszcze sie luty nie skonczył
To tak jakby nam został jeszcze tylko marzec i kwiecien a w majuz juz czescz nas zacznie sie rozpakowywac
Srednio to do mnie dociera
Kurcze masz racje, to jeszcze dwa miesiace i .wyczekiwanie
Nie, Violka, nie chodze glodna ( na szczęscie ), napisalam to bardziej w takim sensie, ze nie moge zjesc tego co lubie, czyli nalesniczka, knedlika z truskawkami , cukiereczka , tony owocow itd :-)
Trudne jest to trzymanie godzin posilków i ich przygotowywanie, ale cóz....trzeba sie przyzwyczaic.
Cukry mam od 2 dni super, ale naprawde sie pilnuję, nie zgrzeszyłam niczym, a zaraz po posilku sprzatam i nie poleguje. Na czczo 76, 75, po śniadaniu wczoraj 103, po obiedzie 105, a po kolacji 116.
A mierzysz ile po posiłkach?
Ja mam podobne z tym,że ja mierzę 1 h po i po śniadaniu mam za wysoki,ale 2h po śniadaniu mam już 80 echhh zobaczymy co mi dziś powie.
Addiena
MAMUNIA KWIATUNIA
bo dla lekarza wygodniej jak sie rodzi sn - mniej roboty :-)
Pewnie tak, ale teraz ze mna leżala dziewczyna po terminie i wciąz ja meczyli ktg , zamiast wywolac porod lub zrobic cc. ja bym chyba na zawal zeszla tak lezec i czekac , a w glowie pewnie wizja zielonych wod i tym podobnych
A mierzysz ile po posiłkach?
Ja mam podobne z tym,że ja mierzę 1 h po i po śniadaniu mam za wysoki,ale 2h po śniadaniu mam już 80 echhh zobaczymy co mi dziś powie.
Tak, jak pisałam na priv, w wypisie podali 2 h po posilkach, a dietetyczka mówiła,że 1, 5 h . Skonsultowałam to o mam mierzyć 1, 5 h po gl posilkach i na czczo.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
No cóż - bo ich zaskoczyłaś ;-) Kto by pomyślał, że kobieta w 6 misiaću ciąży może chceć iść na L4Ja się zestresowałam...dzwoniła kumpela z pracy...dyrka przyszła niezadowolona i mówi...że ja nie ładnie postąpiłam, że nawet nie uprzedziłam o zwolnieniu...co za ludzie...przecież powiedzieli..."chyba lepiej żeby pani poszła na zwolnienie"...wkur...się można sorry...zakończę
Nie przejmuj się i tyle
No ja bym tego tak nie oceniała... Zabrzmi to trochę jak z ust Reni Jusis, ale natura chyba wie co robi i fizjologia jest zawsze lepsza niż ingerencja skalpelabo dla lekarza wygodniej jak sie rodzi sn - mniej roboty :-)
tialana
Fanka BB :)
Dzień dobry wszystkim
Zrobiłam już dwa prania, napisałam dodatkową prace na uczelnie i teraz czytam a dzisiejszy dzień zapowiada się milej niż wczorajszy zdołowany
karamija oj ja te zmam problem z butami a mam takie wysokie nad kolano wciągane kozaczki, marzy mi się już lato i klapeczki
xdorotaa powodzenia dziś na wizycie i nieprzejmuj się mijankami na dolę, przypuszczam że u kobiet w ciąży to chyba dosyć normalny widok
KamilaLublin paskudny sen, moja seria koszmarów się skończyła i mam nadzieję że nie wróci i tobie tez tego życzę
A z tą kolejnością do odstrzału to nie wiem czy ja się na przód nie wysunęłam bo na prenatalnym pan doktor stwierdził że to raczej będzie wcześniej i przesunął na 29.05 ale kto wie
maćku moja księżniczka tez się tak wyciąga ale w poprzek i czuję ją na obu bokach jednocześnie, wtedy można poczuć że te nasze maleństwa już całkiem sporych rozmiarów
carla81 chyba najlepiej by było jakbyś już nie dostawała żadnych informacji z pracy co szanowana pani powiedziała czy pomyślała bo się przez nią zadręczysz, olej ją ciesz się że już nie musisz jej oglądać
Miłego dani wam życzę kobitki, ja poczytam jeszcze trochę i spadam coś działać, najchętniej łóżeczko bym już poskręcała i wstawiła do pokoju
Zrobiłam już dwa prania, napisałam dodatkową prace na uczelnie i teraz czytam a dzisiejszy dzień zapowiada się milej niż wczorajszy zdołowany
karamija oj ja te zmam problem z butami a mam takie wysokie nad kolano wciągane kozaczki, marzy mi się już lato i klapeczki
xdorotaa powodzenia dziś na wizycie i nieprzejmuj się mijankami na dolę, przypuszczam że u kobiet w ciąży to chyba dosyć normalny widok
KamilaLublin paskudny sen, moja seria koszmarów się skończyła i mam nadzieję że nie wróci i tobie tez tego życzę
A z tą kolejnością do odstrzału to nie wiem czy ja się na przód nie wysunęłam bo na prenatalnym pan doktor stwierdził że to raczej będzie wcześniej i przesunął na 29.05 ale kto wie
maćku moja księżniczka tez się tak wyciąga ale w poprzek i czuję ją na obu bokach jednocześnie, wtedy można poczuć że te nasze maleństwa już całkiem sporych rozmiarów
carla81 chyba najlepiej by było jakbyś już nie dostawała żadnych informacji z pracy co szanowana pani powiedziała czy pomyślała bo się przez nią zadręczysz, olej ją ciesz się że już nie musisz jej oglądać
Miłego dani wam życzę kobitki, ja poczytam jeszcze trochę i spadam coś działać, najchętniej łóżeczko bym już poskręcała i wstawiła do pokoju
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
No cóż - bo ich zaskoczyłaś ;-) Kto by pomyślał, że kobieta w 6 misiaću ciąży może chceć iść na L4
Nie przejmuj się i tyle
No ja bym tego tak nie oceniała... Zabrzmi to trochę jak z ust Reni Jusis, ale natura chyba wie co robi i fizjologia jest zawsze lepsza niż ingerencja skalpela
heheheheh o tak reni..
ja oceniam tylko tych lekarzy co znam :-) bo wcale nie kryją tego że im wygodniej jak rodzi sie sn już nie patrząc na dobro zdrowotne tylko na ich "cenny czas"
poza tym "to się nie opłaca szpitalowi" - tekst wyjety z ust lekarza w szpitalu w ktorym rodzil sie wiktor.
reklama
Tak, jak pisałam na priv, w wypisie podali 2 h po posilkach, a dietetyczka mówiła,że 1, 5 h . Skonsultowałam to o mam mierzyć 1, 5 h po gl posilkach i na czczo.[/QUOTE]
Ciekawe od czego to zależy,że jednym każą mierzyć co 1h innym co 2h.Ja wczoraj na obiad robiłam kotlety schabowe i tak mi się smutno zrobiło,że muszę znowu jeść to mięso gotowane
No i sobie wymyśliłam schabowego zamiast bułki tartej płatki kukurydziane i usmażony na oliwie do tego ziemniaczki i kapusta kiszona .Po godzinie cukier 96
Ciekawe od czego to zależy,że jednym każą mierzyć co 1h innym co 2h.Ja wczoraj na obiad robiłam kotlety schabowe i tak mi się smutno zrobiło,że muszę znowu jeść to mięso gotowane
No i sobie wymyśliłam schabowego zamiast bułki tartej płatki kukurydziane i usmażony na oliwie do tego ziemniaczki i kapusta kiszona .Po godzinie cukier 96