reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witam niedzielnie;-)

U nas piękna pogoda, 15 na plusie:tak: słońce świeci na całego, ciepełko po prostu. Kuba już był z tatą do poludnia na spacerze, teraz śpi a mąż grzebie coś w samochodzie.
No a ja jak wolne to na bb:-D

Widzę, że znowu temat wagi.
Ja tez szybko tyję:zawstydzona/y: wyglaam jak mały słonik już:zawstydzona/y:
9 kg na plusie jak nic. Masakra.
Glodna jestem cały czas:tak: a najbardziej wieczorami jak już kiedyś wspominałam:-(

reklama
Jupi, przeżyłam 4,5 godzinne warsztaty z tańca. Oczywiście się oszczędzałam bo choreografie były bardzo dynamiczne, ale dałam rade do końca:-) Podstawa to świadomy instruktor, który wie co wolno a co nie robić w ciąży i dziś na takiego natrafiłam. Teraz mogę bez wyrzutów sumienia zjeść trochę czekolady.... A propos wagi to od 1,5 tyg waga stoi w miejscu, co mnie cieszy co ostatnio trochę za szybko przybrałam w przeciągu 3 tyg. Oby tak dalej:-)Ciągle 8 kg na plusie.

hejka, pisze juz z domku :tak:

Ja na wage wole nie wchodzic, ale tak sobie mysle, ze wole troche utyc i wiedziec, ze to bobo sobie dobrze rosnie :tak:
Tez wcinal strasznie duzo slodyczy, teraz mi sie to ukroci, bo maz niestety ma manie kontrolowania, zwlaszcza, ze mu niedawno o cukrzycy ciazowej plakalam...

Co do thermomiksa, to mam i jest super, mocno zmienil mi zycie i sposob gotowania :tak: jest strasznie drogi i nigdy bym go sobie sama nie kupila, mojego dostalam. Ale powiem szczerze, ze zaden robot mu do piet nie dorasta, na serio :tak: ale nie wiem, tylko czy mimo tego jest wart tej przerazliwie wygorowanej ceny :confused2:...
Ze juz nie wspomne potem o czesciach zamiennych i akcesoriach :crazy:
Ale Vorwerk ma w ogole drogie rzeczy.
Tesciowa ma odkurzacz tej firmy, pewnie ma z 30lat ale jak sie go wlacza, to zupelnie inny swiat

A co do facetow... oni wszyscy jak sloniki sa ze swoja delikatnoscia...
ja tez dzis podczas podrozy ogladalam sie w lusterku i widzac, ze owal mi sie zmienil, pytam mojego naj naj... Jak sadzi, czy to waga zrobila swoje czy wiek... On mi na to, pewnie to i to :confused2:

Ostatnia edycja:
Witajcie:)
u mnie z rozmiarem cyca podobnie tzn urosły dość muszę w końcu zmierzyć ile mam w biuście i pod nim bo nie wiem nic o rozmiarze swojej miseczki na dziś. Noszę tylko taki sportowy biustonosz i już mam cycuchy zgniecione. Muszę kupić coś większego:(
Ostatnio zakupiłam 3 pary majtasów o 1 rozmiar większe niż zwykle i ... poczułam ulgę, że nic mnie nie gniecie:) A gatki po rozłożeniu wyglądają na olbrzymie:no:

Mickey - a mi rozmiar majtek został ten sam, z tym ze i tak musze kupic taki nizsze pod brzuszek. Tak ze 2 pary. Mój jak zobaczyl moje zakupy i te staniki rozmiar miseczek ala worki na melony a przy nich majtki w rozmiatze L to tylko zapytał jakim cudem w tak rozbiezne rozmiary wchodze. Do mnie dotarło ze dupa tez mi urosla :) I awantura gotowa

Espernza 4, 5 godziny tańca!AAAAA. Ja po godzinnym spacerze ciepię- tzn mój krzyż cierpi katusze.

A tak właściwie Dziwczęta to duzo się ruszacie?Ja nie za wiele- tylko w wekendy godzinne spacery, a tak takie 30 minutowe wolnym krokiem, bo z dzieckiem:(

Ja dziś musiałam zarzucić moje ortopedyczne majty bo nagle mnie strasznie wybrzuszyło, może stąd też ten przyrost wagi i ból kręgosłupa. Ja staram się na godzinę dziennie wyjść, też to były do tej pory wolne spacery bo z dzieckiem ale od wczoraj dziecko wsadziłam na rower i teraz mam szybki spacer, momentami dość ekstremalny. Mam już problem z zakładaniem butów i skarpet. Ogólnie robi się wesoło. Nie zjadłam dziś nic słodkiego ale musiałam z całej siły się opierać, ciężko było.

ja mam piekarnik w słupku - ale te z z boku go biorę.

tez mam wysoko i własnie zeby brzucha nie wsadzic do srodka musze podchodzic z boku;-)

Espernza 4, 5 godziny tańca!AAAAA. Ja po godzinnym spacerze ciepię- tzn mój krzyż cierpi katusze.

A tak właściwie Dziwczęta to duzo się ruszacie?Ja nie za wiele- tylko w wekendy godzinne spacery, a tak takie 30 minutowe wolnym krokiem, bo z dzieckiem:(

ja mam mało ruchu i to tez mi nie pomaga, dlatego wczoraj nawet okna przetarłam zeby cos porobic:cool2::cool2: Ale cooooraz ciezej mi, nie mowa o zarzucaniu nóg tak zeby wejsc na krzesło:eek: Dramat!
Dzis P zaczał sie ze mna przekomarzac i tesciowa powiedziała zebym go kopneła w tyłek.. ą ja na to ze za wysoko ma i nie dam rady hehe:cool2:
Ale to prawda, i do butow, i do małej, nie mowa o wejsciu gdzies na góre..

A z dobrych info mam chore dziecko w domu ;(((((

reklama

AVO, nie daj się zwieść pozorom. Moja kondycja obecna w porównaniu z tą przed ciążą to jakieś 30 % normy. Ja po prostu na co dzień mam dużo ruchu dlatego w ciąży nie chcę rezygnować ze starych przyzwyczajeń i nadal ćwiczyć, na tyle na ile pozwala mi moje ciało. Te dzisiejsze zajęcia to był hardcore, i sama się obawiałam czy podołam (jak ktoś mało ćwiczy normalnie to nie polecam w ciąży takiego maratonu). Bardzo intensywne i kondycyjne elementy po prostu przeczekiwałam. Ale przyznam , że obecnie, na co dzień staram się chociaż kilka razy w tyg poćwiczyć na piłce, iśc na basen czy długi spacer. Też się męczę jak każda ciężarna jak cholera, ale potem czuję się lepiej. Zdecydowanie lepiej niż po kilku godzinnym ślęczenie w pracy przed kompem....

Do góry