apropos rozstepow, ja najpierw mialam perfecta mama i bylam bardzo zadowolona, bardzo przyjemny zapach i szybciutko sie wchlania, a teraz chcialam kupic cos bardziej tlustego bo juz nie musze do pracy sie spieszyc rano, i szukalam eucerin olejku ale nigdzie nie bylo i pani mi w aptece doradzila palmer's cocoa butter. niestety ten sie nie sprawdza, zostawia wlasnie na skorze taka sliska powierzchnie przez caly dzien co mi nie odpowiada i do tego meeeega intensywnie pachnie tym maslem kakaowym, czasem nie moge zniesc tego. wiec chyba nie zuzyje do konca tylko kupie eucerin w necie
Ja używam olejku eucerin i bardzo sobie chwalę. Jest bez problemu dostępny w superpharmie. Olejku używam na noc po kąpieli, a rano balsamu elancyl. Pytałam się znajomej, która pracuje przy produkcji kosmetyków o różnice balsamów przeciwko rozstępom i generalnie powiedziała, że tych tańszych nie poleca bo zawierają parabeny.
Dziewczyny mam propozycje,, hm moze załozymy temat przelicznika tygodni na miesiace ciazy co? Wstyd sie przyznac, ze jak mnie ktos pyta w kt ja jestem miesiacu to nie wiem co powiedziec? kazde zrodło inaczej przelicza a ja mam tylko przelicznik co 4tyg czyli na 10miesiecy.
I by to przykleił?
Nada sie czy nie jak myslicie?
Mnie tez ostatnio zamurowało jak ktos się zapytał, w którym miesiącu jestem. Powiedzialam, że w szóstym, ale nie byłam chyba przekonująca. Tak mi się głupio zrobiło, ale pomyślałam sobie, że jak się zacznę tłumaczyć, że ja liczę tygodnie, to już w ogóle się zakręcę....
Zdazylam zauwazyc, ze o kwiatkach piszecie. BUZIAK w ktorym to miejscu trzeba prztciac tego storczyka bo ja w domu mam kilka i za kazdym razem mi szybko padaja, podlewam raz w tygodniu ale nie wylewam wody bo nie wiedzialam. Raz podcielam ale chyba zle bo lodyga mi uschla. Dwa kolejne mi sie ulamaly bo staly na parapecie i byl przeciag ale o dziwo jako jedyne wypuscily nowe lodygi i nie wiem od czego to zalezy?
Przy storczykach, a juz zdecydowanie kwitnących nie mogą stać żadne owoce (w szczególności jabłka i cytrusy), bo kwiatki opadną. Ja zawsze przycinam nad trzecim oczkiem licząc od dołu pędu. Podlewam raz w tygodniu na 2-3 godziny i resztę wody wylewam. Powietrzne korzenie spryskuję dodatkowo woda raz w tygodniu.
Hej wszystkim
Jestem Gosia i tak jak wy mam termin na czerwiec. Dokładniej to na 6 czerwca.
Mam nadzieje, że mnie miło przyjmiecie do swojego grona
witaj wśród nas
Byłam na pokazie thermomiksa, fajne urządzonko tylko czego to tyle kosztuje?? Na allegro znalazłam za połowe ceny. Ale i tak nie mam drobnych 2 tyś. Na razie za szafe musze zaplacic. Pomyslec skąd wziąść kase na wózek, pościel, materacyk. Norlalnie masakra z tymi wydatkami.
Też misię podoba ten sprzęt, ale faktycznie cena to lekka przesada. Moja bratowa kupowała na allegro za połowe ceny i jest zadowolona.
Od jutra śmigam do pracy po 2 tygodniach zwolnienia. Jak sobie tylko pomyślę, to juz średnio mi się chce, ale że masa roboty jest do zrobienia, więc muszę się zebrać w sobie i zrobić co jest do zrobienia.